Predsjednica i premijer uputili sućut Velikoj Britaniji

2

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović uputila je sućut britanskoj kraljici Elizabeti II. u povodu napada u Manchesteru koji je nazvala nepojmljivim i bezumnim nasiljem.

Predsjednica u poruci sućuti kaže kako ju je duboko potresla vijest o okrutnom napadu koji se dogodio na koncertu u Manchesteru i stradanje nevinih ljudi.

“Ovaj čin nepojmljivog nasilja nad nevinim ljudima, koji se dogodio na koncertu na kojem se nalazio velik broj mladih ljudi, kao i roditelja s djecom, strašan je zločin.

Republika Hrvatska i ja osobno najoštrije osuđujemo ovo bezumno nasilje te ostajemo odlučni u zajedničkoj borbi protiv svakog oblika terorizma”, poručila je hrvatska predsjednica.

U ovim teškim trenucima za Vašu zemlju, molim Vas, Vaše Veličanstvo, prenesite izraze naše sućuti i solidarnosti obiteljima stradalih, kao i svim građanima Vaše države. Želimo brz oporavak ozlijeđenima te snagu i hrabrost britanskom narodu kako bi prebrodili posljedice ovog strašnog zločina, stoji u poruci.

Sućut britanskoj premijerki izrazio je i hrvatski premijer Andrej Plenković.

S velikom sam žalošću primio vijest o terorističkom napadu u Manchester Areni prošle noći. Riječ je o osobito užasnom činu, usmjerenom na djecu i mlade ljude. U ime Vlade Republike Hrvatske i moje osobno, izražavam najdublju sućut Vama, svim građanima,  obiteljima i prijateljima žrtava, a svim ozlijeđenima želim brz i uspješan oporavak, napisao je u svojoj poruci premijer Plenković.

Teroristički napad u Manchesteru

facebook komentari

  • Predsjednice, da li su oni ikada uputili sućut hrvatskom narodu i Hrvatima za pokolje Hrvata na Bleiburgu 1945. godine? Ne. Ne samo da oni nisu uputili sućut niti poslije pune 72 godine poslije te veliki tragedije za koju su oni krvi, nego se nikada nisu ni ispričali, i kao takovi ne spadaju u red uljudnih i civiliziranih naroda.

    KADA SE REHABILITIRA HITLER I NJEGOV NACIZAM, BIT ĆE REHABILITIRAN POGLAVNIK I NJEGOVI USTAŠE,
    https://otporas.com/se-rehabilitira-hitler-nacizam-bit…/

  • Vladimir Dananić

    Putin je na jednoj konferenciji, pred novinarima cijeloga svijeta, kad su ga pitali o Islamskoj državi i terorizmu, bio postavio pitanje:„Idemo vidjeti tko naoružava te ljude, tko ih financira, tko od njih kupuje naftu na crnom tržištu, zašto nema sankcija za one koji kupuju tu naftu?“

    Odgovor nije dobio ni od koga. Naravno da sam Putin zna odgovor na postavljena pitanja, i da mu to služi kao svojevrstno oružje protiv Zapada, s kojim se je sukobio na diplomatskom polju. Za sada samo na diplomatskom. A Zapad će i dalje tjerati svoju politiku, svoj tobožnji rat protiv terorizma, i dalje će govoriti fraze kako teroristi ne će uspjeti promijeniti način života na Zapadu, kako ne će utjerati strah u kosti Europljanima koji će i dalje razvijati svoju toleranciju do neslućenih visina itd. itd. U međuvrjemenu će Francuska biti u izvanrednom stanju, Šveđani će, kao i do sada, s osmijehom na licu prepuštati cijele kvartove svojih najvećih gradova u kojima švedska policija nema pristupa, gdje ne vrijede švedski zakoni, njemačka policija će se i dalje nalaziti na sto muka kada mora reći da je neki izbjeglica napravio neko zlo, države EU će si i dalje međusobno upućivati izraze sućuti i utjerivat će strah u kosti „isilovcima“ tako što će se Merkelica i francuski predsjednik držati za rukice, šetati po Parizu i izvikivati nekekave parole…ma da ne nabrajam dalje. Predlažem im jedno praktično rješenje–neka naprave „šprancu“ za izražavanje sućuti među državama, tako da ta „špranca“ bude lijepo uređena po svim europskim standardima i da svi to moraju poštovati. Ovako vlada pravi kaos–svatko na svoj način izražava sućut nekome.