Predsjednica se sastala s ministrom obrane Damirom Krstičevićem

1
Foto: fah

Predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović primila je u četvrtak potpredsjednika Vlade i novog ministra obrane Damira Krstičevića, a u razgovoru je poseban naglasak stavljen na nužnost donošenja Strategije nacionalne sigurnosti i izgradnju sustava domovinske sigurnosti.

“Prilikom susreta predsjednica Grabar-Kitarović i ministar Krstičević razgovarali su o stanju u obrambenom sektoru te planovima i projektima Ministarstva obrane i Oružanih snaga Republike Hrvatske. Poseban naglasak stavljen je na nužnost donošenja Strategije nacionalne sigurnosti i izgradnju sustava domovinske sigurnosti”, stoji u priopćenju Ureda predsjednice.

Ističe se kako je u svrhu vođenja usklađene obrambene politike dogovorena dinamika redovitih sastanaka predsjednice i ministra obrane, na kojima će se raspravljati o daljnjoj modernizaciji i razvoju Oružanih snaga, a u skladu s Ustavom propisanim ovlastima predsjednice.

facebook komentari

  • Omnes Omnibus

    Krstičevića sam upoznao u Americi dok je bio na školovanju. Ostavio je na mene izuzetno dobar dojam. Ne vidim ga da paše uz ovog predsjednika vlade. Pitanje je koliko dugo ce i on trajati. No, možda se i varam, prošlo je puno vremena.