Predsjednica: Većina zastupnika izjasnila se protiv raspisivanja novih izbora

2

Završili su razgovori predsjednice Kolinde Grabar Kitarović s čelnicima parlamentarnih stranaka i drugim zastupnicima o aktualnom političkom stanju.

U obraćanju javnosti predsjednica je naglasila kako se do sada nije željela uključivati u procese kako ne bi utjecala na rezultate glasovanja u Saboru. Današnjim razgovorima pristupila sam svjesna svoje odgovornosti, naglasila je.

Znatna većina zastupnika izjasnila se protiv raspisivanja novih izbora. Nisam stekla dojam da postoji dovoljan broj glasova za opoziv Vlade, naglasila je. Apelira na premijera da u razumnom roku predloži imenovanje novih ministara kako bi se otklonile nedoumice u postojanje parlamentarne većine.

Pozvala je zastupnike na razum i odgovornost u obnašanju njihove dužnosti.

facebook komentari

  • Agromentum

    Zašto bi se izjasnili za nove izbore, opet bi im propalo ljeto kao i prošle godine. Nego će se oni najprije lipo odmorit’, pa će na jesen ponovo svaki po svom.

  • Dusko Besenic

    Ma kakvi novi parlamentarni izbori…ovoliku rasprostranjenost udbašije,komunjara i nehrvatskih udruga jedino će moći riješiti uvođenje jednog pravog IZVANREDNOG STANJA!