Predsjedničin povijesni „revizionizam“!?

42
kolinda

– Te podjele nisu dobre i ovih dana ću započeti sa svima razgovarati da vidimo što možemo učiniti. U svakom slučaju Jasenovac je bio veliko stratište ustaškog režima. Hrvatska je izrasla na korijenima Domovinskog rata i antifašizma koji je utemeljen u našem Ustavu.

[ad id=”93788″]

Moramo se prestati dijeliti oko prošlosti i usredotočiti na egzistencijalna, a ne ideološka pitanja i okrenuti se budućnosti. Naravno, moramo poštivati povijest i sagledavati je u povijesnim okvirima bez ikakvog revizionizma, ali i bez politikanstva. Trebamo respektirati i poštivati žrtve, pokloniti im se i jednostavno se osvrnuti na to kao lekciju. Treba prestati politizirati Jasenovac – rekla je Predsjednica.

„Katinjski masakr“ ili masakr u Katinjskoj šumi bio je niz masovnog strijeljanja poljskih državljanja koji je izvršio Narodni komesarijat unutrašnjih poslova (NKVD), tajna policija Sovjetskog Saveza, počevši 05.03 1940. Izvorno se naslov “masakr u Katinju” odnosio na masakr u Katinjskoj šumi, koja je prva otkrivena te je bila najveća lokacija smaknuća ovog tipa.

Pokolj je pokrenuo šef NKVD-a Lavrentij Berija koji je zapovijedio ubiti sve zarobljene poljske oficire, a naredba je izdata 5.3.1940., i odobrio ju je sovjetski Politbiro, uključujući i njen vođa, Josif Staljin. Broj ubijenih se procjenjuje na oko 22 000. Žrtve su ubijene u Katinjskoj šumi u Smolenskoj oblastiRuskoj SFSR, zatvorima u Tveru i Harkivi i drugdje. Od ukupnog broja smaknutih, oko 8.000 su bili oficiri zarobljeni nakon Sovjetske invazije Poljske, dodatnih 6.000 su bili policijski oficiri, dok su ostatak sačinjavali poljski intelektualci koju su Sovjeti smatrali “tajnim agentima, žandarmerijom, zemljoposjednicima, saboterima, vlasnicima tvornica, advokatima, činovnicima i svećenicima”.

Vlada Trećeg Reicha je objavila otkriće masovne grobnice u Katinjskoj šumi 1943. Kada je poljska vlada u egzilu, koja je tada bila u Londonu, zatražila neovisnu istragu koju bi proveo Međunarodni odbor Crvenog križa, Staljin je odmah prekinuo sve diplomatske odnose s njom.

SSSR je dugo tvrdio da su žrtve ubili nacisti 1941, te su nastavili odbijati odgovornost za ovaj ratni zločin sve do 1990., kada je službeno priznao i osudio ubijanje koje je provodio NKVD, kao i zataškavanje prethodnih sovjetskih vlada.

Potrebno je odgovoriti na pitanje koje se samo po sebi postavlja uz ovaj kratki osvrt s Wikipedije. Radi li se ovdje o revizionizmu, podgrijavanju podjela, zataškavanju nacističkih zločina ili o znanstvenoj, povijesnoj potrazi za istinom? U moru dokazanih nacističkih zločina, nakon što je „genocidni“ njemački narod priznao zločine nacizma i fašizma, nakon što su se poklonili svim žrtvama holokausta i klanjaju se i dan danas na čelu s kancelarkom Merkel, zar je bilo potrebno taknuti i inzistirati na „Katinskoj šumi“ koja je samo „beznačajni“ vršak na igli povijesnih zločina koji su se dogodili kao plod naci-fašističke ideologije. Zar i njemački narod, Njemački predsjednici, njemački kancelari, Poljski državnici nisu trebali izjaviti isto što i naša predsjednica, zar i oni nisu trebali prestati s povijesnim revizionizmom, podjelama i pomiriti se s činjenicom da je zločin u Katinskoj šumi beznačajna povijesna crtica čiji teret može nositi Njemačka i njen narod? Zar i oni nisu trebali reći: „Kada smo već genocidan narod možemo bez problema nositi i povijesne falsifikate iz Katinske šume“?

Možda su Njemački i Poljski narod narod trebali inzistirati da se u njihovom Ustavu kočoperi Staljinov antifašizam.

Tito, koji je, čini mi se, onako kozmetičko-populistički maknut s Pantovčaka Staljinov je učenik, a taj Staljinov rukopis prepoznaje se od logora Jasenovca 1945-1951, logora čiji hodogram  neodoljivo podsjeća na Katinsku žumu, propoznaje se od Bleiburga do Vukovara 1991.god. Titov antifašizam, kojega, energično ističe Predsjednica kao jedan od temelja  našeg Ustava, kao temelj stvaranja Hrvatske, isti je onaj Staljinov antifašizam koji je napravio pokolj u Katinskoj šumi i svalio krivnju na Njemački narod.

Hrvatski narod zbog laži i mita o Jasenovcu, zbog nedovoljno istraženih činjenica, nosi stigmu genocidnog naroda. Nije li to narod,  inaše  poštovane Predsjednice?

Smisao „revizije“ povijesti o Katinskoj šumi, ili „revizije“ Jasenovca kako to tumači Predsjednica ovih dana i ide  ruku pod ruku s vrlim komunističkim povjesničarima, nije umanjivanje nacističkih zločina! Smisao istraživanja trostrukog logora Jasenovac nije umanjivanje ni relativizacija zločina režima NDH!

Smisao ovih povijesnih istraživanja je razotkrivanje zločudnog, diktatorskog Titovog režima i njegovog zločinačkog antifašizma koji stoji u Ustavu Republike Hrvatske.

Ili još jednostavnije pitanje! Tko je sve ubijao i činio zločine na području Jasenovačkih logora od 1941-1951 godine i kome su ti zločini brojčano pripisani? Smije li hrvatski narod postaviti tako formulirano pitanje? Istina o tim zločinima srušit će ili ne će srušiti mit o Jasenovcu i mit o Titu!

Tom logikom vodili su se svjetski, neovisni povijesni istraživači u slučaju Katinske šume, ta logika i te logike slaganja mozaika iz naoko sitnih povijesnih istina dovele su do pada berlinskog zida, ta logika opravdane revizije i ovog djelića povijesti fizički je ujedinila ,a ne razjedinila njemački narod, ta logika na međunarodnoj razini dovela je do raspada totalitarne, komunističke i zločinačke tvorevine,Titove Jugoslavija. Zahvaljujući toj logici, logici otkrivanja zločinačkog karaktera Titovog režima mi danas trebamo stvoriti novu  Hrvatsku koju neki  diplomatskom relativizacijom revizionizma  povijesnih istina, ponovo guraju u spinove apologeta  zločinačke, raspadnute asocijacije. Krik Predsjednice da „prestanemo s podjelama“, zapravo je snažan hvalospjevni  zamah zabetoniranim podjelama na temeljima neotkrivenihpovijesnih istina.

Istina o svim zločinima zauvijek će spriječiti, a ne podgrijavati podjele i tu se, čini mi se nalazi  temeljno, državničko nerazumijevanje ove problematike. Istina samo može ujediniti demokršćansko biračko tijelo koje je povjerilo svoj glas i predsjednici i novoj vladajućoj nomenklaturi.

Radi li se ovdje o temeljnom nerazumijevanju ili politikantskom stvaranje neke nove političke platforme za novi reizbor koji će doći jako brzo u ovom munjevitom protoku vremena usljed svih poltičkih turbulencija, legitimno je pitanje? Legitimno je to pitanje i zbog čudnih imenovanja u vrhovima obavještajnog sustava, legitimno je pitanje i zbog Predsjedničinog jasnog ne očitovanja o kandidaturi V.Pusić za generalnu tajnicu UN-a. Slažate li se Ona  s tom kandidaturom, bez obzira što nema ovlasti kandidirati i zaustaviti kandidaturu i podupire li Vesnu Pusić na tom putu? Taj glas hrvatski narod želi čuti kako bi se odagnale sve sumnje i moguće demagoško politikantstvo.

 „Vi ste moj glas, a ja ću biti vaš glas“!

Danas, poslije ovakve izjave o antifašizmu kao temelju hrvatskog Ustava i „reviziji“ povijesti, o izjavi o užasnim ustaškim zločinima, zaobilazeći Titove zločine u istom tom Jasenovcu, ovaj predizborni slogan iz američkih kampanja zvuči kao prazna licemjerna fraza, kao lažno obečanje, kao prijevara. Hrvatski domoljubni narod koji  je dao svoj glas, pitanje je hoće li ikada više dati svoj glas, glasu koji je postao disonantan, falš?

Povijesne teme za koje postoje egzaktni dokazi ne mogu biti predmet dobro sročenih, dvosmislenih, demagoških izjava, pa onda neka si svako bira i tumači što je „pjesnik htio reči“. To su teme gdje su potrebni kristalno jasni državnički stavovi!

Dužnost državnika je ohrabriti znanstvenike, poticati znanost doznati istinu, poticati iznošenje novih dokaza o povijesti koja je uvijek promijenjiva kategorija, koja nikada nije konačna i završena priča pod koju se može staviti bianco potpis. Dužnost državnika je poticati filmske radnike, književnike, pjesnike, štititi dignitet, ponos i dostojanstvo svog naroda, sprati svaku ljagu s hrvatskog imena na temelju istine i spriječiti svaki monopol na istinu.

Dužnost državnika je podržati temeljitu istragu o mitu Jasenovca, o trostrukom logoru Jasenovac, o mitu o genocidnosti hrvatskog naroda, isto kako je temeljito istražen monstruozni zločin u Katinskoj šumi bez obzira koja strana zločin počinila. Zločini ubojstva, ratni zločini po našem zakonu ne zastarjevaju, a forenzička znanost toliko je uznapredovala da se bez ikakve sumnje, na znanstvenim temeljima, može otktiti i geneza i genetika svakog zločina. Istražiti zločine, ma čiji oni bili dužnost je svakog odgovornog državnika, dužnost je svakog odgovornog Državnog odvjetništva.

Postoje opravdane, razumne sumnje i dokazi kako je film Jakova Sedlara „Jasenovac-istina“ istinit film. Državnički odgovor može biti samo jedan i nedvosmislen:

“Istražiti temeljito navode iz filma o  i doznati istinu! Istražiti zločine u Hudoj jami i sve zločine Titovog komunističkog, diktatorskog režima i doznati istinu! Prikazati film na javnoj televiziji“!

 Zločini Titovog i Pavelićevog režima su neusporedivi. Mogli bi se usporediti Titovi zločini s Pavelićevim, koje je Tito  nesumljivo počinio protiv istinskih, hrvatskih antifašista, koji su se u partizanskom pokretu borili za nezavisnu Hrvatsku, a ne Jugoslaviju! Mogli bi se usporediti Titovi zločini  s Pavelićevim zločinima počinjenim u istom vremenskom kontekstu, u kontekstu ratnog vremena od 1941-1945 godine. To jest usporedivo, a poštena istraživanja dovela bi nas do vrlo zanimljivih otkrića. Titovi monstruozni zločini poslije završetka rata mogu se jedino usporediti sa zločinima Staljina i sa zločinima ostalih svjetskih ekskluzivnih ratnih zločinaca. To je zločinačka priča koja nema veze sa NDH koja više nije postojala.

Najmonstruozniji Titov zločin za „pisačom mašinom“ je mnogostruko uveličavanje zločina ustaškog režima u Jasenovcu čime je hrvatski narod povijesno opterećen stigmom genocidnog naroda. Zbog te ideje srušen je logor Jasenovac 1951.god, srušen je radi prikrivanja vlastitih zločina koje je Tito pripisao genocidnim Hrvatima.

Bez istine, sve drugo je politikantsvo koje zapravo vodi u stvarne, duboke i daljnje podjele u Hrvatskoj. Hrvatski narod bi konačno htio vidjeti nacrt zakona o lustraciji iz pera predsjedničine  izaslanice, hrvatski narod bi htio vidjeti novo, hrvatsko ime, na Trgu maršala Tita, ne kozmetičko nego stvarno. Hrvatski narod dao je svoj glas zbog tih svjetonazorskih presudnih pitanja i ako se ona  ne riješe na Pantovčaku je mogao ostati i Josipović ili Mesić. Ne rješe li se ta važna pitanja u Banskim dvorima je mogao ostati i Milanović i napraviti rast BDP-a identično onome kako će ga kozmetički napraviti Orešković. Hrvatski narod želi vidjeti zajedništvo Banskih dvora, Pantovčaka i Domoljubne koalicije, zajedništvo u politikama domovinske sigurnosti, zajedništvo u pronalaženju povijesnih istina, nasuprot razdoru koji uspjevaju izazvati poražene političke grupacije.

Brzo će reizbor! Hoće li se glasovi tražiti na istoj strani koja je osvojila Pantovčak i Banske dvore ili na lijevoj strani ulice brzo ćemo doznati!? Hrvatski narod više nitko ne će prevariti!

Kazimir Mikašek-Kazo

facebook komentari

 • vdanan

  Činjenica je da smo mi Hrvati opet prevareni. Što je sljedeće na redu? Što? Da se možda ne će Karamarko javiti i javno izverglati iste „antifašističke“ frazetine kao i Predsjednica? Ako to učini (je li možda već učinio?), on osobno ili koji od HDZ-ovih ministara, onda ćemo barem moći biti sigurni da je prijevara podpuna, i da svojim izborima nismo osvojili ama baš ništa vrijedna. Ali, ja zaista mislim da ovakvo stanje (i sranje) koje imamo s državnom vlašću, ne bi smjelo Hrvatima biti povodom za očaj. Očito su Hrvati dirnuli u pravi osinjak, pa im ne treba biti razlogom za očaj to što su pri tome razodkrili i one za koje su mislili da su, barem malčice, na njihovoj strani. Pogledajte Hrvati jednu „sitnicu“, koja pokazuje da i naši neprijatelji glavinjaju. Pogledajte kako su 2001. godine komunisti sami sebi odrezali jednu važnu polugu, s kojom su mogli već odavna završiti svoj projekt razaranja hrvatstva, a očito je da ga nisu završili, a ni ne će. Oduzeli su instituciji Predsjednika gotovo sve bitne ovlasti, i time su, ne htijući, i nama učinili uslugu. Možete li zamisliti kako bi to bilo izgledalo da su Mesić i Josipović imali ovlasti kakve je imao, za sada jedini HRVATSKI PREDSJEDNIK Tuđman? A na Mesića i Josipovića se, eto, lijepo nadovezuje i Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. Dobro je što nema bitnih ovlasti. Tu je bila Božja Providnost na djelu.

  • Ivanita

   Šo je sljedeće na redu? Danas nakon posjeta američkog izaslanika za holokaust i predstavnika neke tamo svjetske židovske organizacije, sljedeće na redu je smjena Hasanbegovića. Ili će ga hrvatski beskičmenjaci i slugani sami maknuti ili će ga prisiliti da da ostavku…ne želi biti uteg Vladi blablabla, znaš i sam kako to ide.

 • Sivooki

  .Pitanje je uvijek isto . tko ima koristi od ovoga stanja? Tko ima koristi od sakrivanja istine? Tko ima koristi od toga da Hrvate proglašava najgenocidnijim narodom u Europi i šire? Ni Nijemci ni Rusi ni Poljaci ni Srbi ne moraju se dandanas posipati pepelom za svoje (ne)činjenje u 2. svjetskom…..

  • Ivanita

   Sivi, ovdje jedinu krivnju snose naši konjušari od političara počevši od Kolinde pa sve do jednoga u Vladi i Saboru, izuzev Hasanbegovića. Koristi od ovoga imaju velikorpski etnobiznismeni i naša petokolonaška jugokolona. A oni su manjina. Ali džabe to kad su naši konjušari i beskičmenjaci koji se boje i drhte i pred vlastitom sjenom pa čim oni jednom dreknu, naši su već na koljenima i mole za jedinstvo one koji jednostavno ne žele jedinstvo. A ništa od ovoga ne bi bilo samo da se ovi naši hoće jednom odlučno i čvrsto postaviti…i etnobiznismeni i petokolonaška jugokolona bi bili zgurani na marginu pa bi na kraju sami moleći dolazili i pred Kolindu i pred hdz. Ali uzalud, ne shvaćaju to konjušari. Oni misle da će se svojim samoponižavanjem i ustupcima umiliti i nešto postići, a samo će ih se još više gaziti.

   • Sivooki

    Ne, Ivanita, ne dolazi to samo od sebe. Mislim na veće igrače, jer bi ovo ponašanje bez ucjena bilo bolesno i neobjašnjivo.
    Vidjet ćemo. I predsjednica je, bar što se tiče ovoga, potvrdila da ne odustajemo od blokiranja Servije.

    • vdanan

     Ne možemo i ne smijemo vjerovati osobi koja je dokazala da voli pristajati uz laž.

    • Ivanita

     Naravno da dolaze pritisci i izvana i unutar RH. Ali ono što ja želim reći jest to da naši konjušari od političara jedini snose krivnju što to uzima maha. NJihovo konjušarsko ponašanje te pritiske potpiruje i pretvara ih u histeriju. Jesi vidio kako Orbanu u facu kažu i da je diktator i da je novi Hitler? On nikog ne zarezuje ni 5%, briga ga. A naši svaki put pripreme kamione i kamione pepela za posipanje i dokazivanje da nisu filoneonaciustašoklerofašisti. I što se više posipaju pepelom i dokazuju da nisu, to su jači napadi da jesu. Ma goni ih sve. Eno jučer se Kolinda posula tonom pepela, danas se posula tonom pepela i što je dobila? Pljuvačku u facu. I neka je! Ovo što je ona napravila je poniženje i sebe same i hrvatskog naroda. A konačno se ukazalo vrijeme da se s time prekine. Pa i najvećem slijepcu je bilo jasno da etnobiznismeni i zainteresirani da se vječno održi stigma nad Hrvatima, dakle istim onima “antfašistima” koji su bivšem logorašu na komemoraciji na mjestu nekadašnjeg logora zviždali, neće doći jer će izgubiti monopol nad politizacijom žrtvama i njihovim korištenjem za obračun s Hrvatima i suprotnom političkom opcijom. A Kolinda im je dopustila da još jednom i njih i Jasenovac zloupotrijebe. Evo gledam sad i onog Oreškovića kako se posipa tonom pepela. Ne zaostaje ni Šustar. Pa sramota! Ti ljudi nisu normalni što nam rade. Umjesto da su samo osudili politizaciju žrtvama i sve totalitarne režime i napomenuli da smo demokratska zemlja i tko želi doći, doći će. Evo kad moram pohvaliti Karamarka. Uz naravno Hasanbegovića, on je jedini ispravno reagirao. No ima još puno vremena do komemoracije…valjda neće krenuti Kolindinim putem.

     • Kazimir Mikašek – Kazo

      Gase požar benzinom u krivoj kuči!

     • sjena

      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
      za dom !

  • Kazimir Mikašek – Kazo

   Kad bi se doznala istina partija bi izgubila svoj ideološki temelj i nestala bi s političke scene. Kad bi se doznala istina umjereni glasači partije doznali bi kako su desetlječima zatrovani teškim lažima živjeli u oblacima Jugoslavije. Kad bi se doznala istina demokršćani bi bili ohrabreni činjenicom da više nema udbaške stege i odnijeli bi dvotrečinsku pobjedu na izborima kao u Mađarsko.Osigurali bi barem dva, a možda i tri mandata u miru raditi za Domovinu.

   Istina znači smrt za partiju, a koliko je još jaka vidimo iz ovih događaja u zadnjih nekoliko dana. Na HTV-u i medijima dogodile su se tek neznatne kozmetičke promjene.

   Imam zadatak pisati istinu, zbog Domovine i zbog sebe i zahvalan sam urednicima koji objavljuju moje tekstove bez cenzure. Kada bi svi mediji u Hrvatskoj bili ovako demokratični partija bi nestala preko noči.

   • Sivooki

    Da, Kazo, o tome se radi.
    Ali ne bi mogli sami raditi sve ovo što rade, s ovako pomno planiranim potezima ( sve ozbiljne funkcije su na vrijeme zauzeli i sad opstruiraju bilo kakav rad ili promjenu!), s tolikom financijskom potporom.
    Mislim da je netko mnogo moćniji protiv Hrvatske.
    I tim “nekima” istina je smrt i propast ( sjeti se grofa A. T. i njegove borbe za istinu o Bleiburgu…)

   • bakran

    Gospodine Kazo, Vaši su tekstovi ‘do bola’ istiniti, i pogađaju u srž stvari. Apsolutno se slažem s Vama, za gore napisano, i u isto vrijeme pretužan sam da je to tako; jer bi bilo bolje da smo obojica u krivu. Što se tiče Predsjednice, ona je sigurno bolja od onog zlog dvojca dikobraz-lignja. No, nažalost, s likom pok. Predsjednika Tuđmana nju se ne može uspoređivati. To bi bilo kao usporediti kornjaču i lava. Bojim se da nema smisla od nje ni očekivati neki pravi državnički potez; jer, bojim se, njezin je cilj gotovo isključivo ‘jahati u sedlu’. I što onda činiti?! Ja još uvijek ‘sanjam’ o trećem putu. Siguran sam da ima istinski domoljubnih intelektualaca, gospodarstvenika i ostalih relevantnih pripadnika hrvatskog naroda koji bi bili i voljni i sposobni staviti se na raspolaganje svojoj Domovini. No trebalo bi na vrijeme krenuti s inicijativom za ostvarenje nečeg takvog. Možda bi takvi kao što ste Vi mogli svojim tekstovima pomoći nastajanje jednog takvog novog bloka…

    • Kazimir Mikašek – Kazo

     Hvala. “Treći putevi”, a bilo je više pokušaja propali su, jer su bili inficirani udbašima. Potrebno je investirati i jačati pravaštvo iskrenim domoljubima i mladim itelektualcima. To bez lustracije i kapilarne provjere članstva u svim “desnim” strankama po Izraelskom modelu ne će biti moguće.

     U demokršćanskom korpusu premalo je vrhunskih intelektualaca koji bi intelektualno i organizacijski mogli parirati mentalnim komunistima koji u pravilu drže sva sveučilišta u Hrvatskoj.

  • kršni

   Svi koji se bave politikom u Hrvatskoj, “čast izuzetcima” ako ih uopće ima. Dok se mi bavimo tim prastarim temama i dilemama, važni projekti korporacija idu dalje, a mi nemamo pojma jer mi očekujemo reforme…Malo morgen! Njihova deviza je “divide et impera”, a mi uvijek po svome. U tom grmu leži zeko. Šteta.

   • Sivooki

    Uvijek je njihova taktika ista, pisali smo oko izbora – nas mogu tući samo kad smo podijeljeni.
    To znaju i to rade,a ne moraju se previše ni truditi.

  • sjena

   KORISTI ,gosp.Sivooki,pa znate ko ima koristi ,veliki otok sjeverozapadno od Evrope,olfo su u EU,kako bi kontrolirali Njemce,jasno nikada neće funte pretvoriti u EU,jer to bi značilo zna se što ,čak sada kada se pokrenuo val “islama”prema Eu odnosno germaniji,žele se maknuti kako ne bi bili zagađeni tim valom .
   Dio posla odradili su na području bivše kraljevine,ekonomski srušili (hrvatskun kroz 15.godina ) vratili četnike i proglasili ih partnerima velike koalicije . Sada samo čekaju ponovo rast njihovog dijela kontinentalnog komonvelta .
   Zašto je prošla 1991god. ha bili smo čvrsti pokazali smo kičmu i isčupali zube srbima, kroz 20.god. zubi im ponovo narasli ,a sebe smo unazadili !

   • Sivooki

    Sve je meni jasno tko mi konje krade, samo ne znam tko ulare skida!? Haahaha!

 • vdanan

  A sada ću nadodati komentarčić, bez lamentiranja. Naime, slučaj pokolja u Katynskoj šumi bio je podpuno razsvijetljen tek onda kada su Rusi jednostavno priznali da su oni krivci za taj zločin i, čini mi se, dali su pristup svojim arhivama glede toga problema. Jesu li bili prisiljeni tako postupiti? Ne, po svjetovnim mjerilima nisu bili na to prisiljeni, mogli su i dalje o tomu jednostavno šutjeti i pustiti da malobrojni pravi znanstvenici koji su to obrađivali ostanu i dalje „na suhom“, bez ikakve arhivske građe i da ih čopori „antifašističkih povjestničara“ i dalje ganjaju i obtužuju za nacistički revizionizam. Ništa se loše Ruskoj Federaciji zbog takvog ponašanja ne bi bilo dogodilo. BAREM NE OD SVIJETA. Zašto je Jeljcin, odnosno Putin, to ipak učinio, smatram da je tajnovito. Možda si je time priuštio zadovoljstvo da opet, u istoj Katynskoj šumi, pobije dobar dio vlasti Republike Poljske?

 • antifa

  Odličan osvrt.
  Ma,,,, perfektan osvrt

  • Sivooki

   Reci nam nešto pobliže o slici.

   • antifa

    Na žalost, tu sam sliku još davno prekopirao na računalo, umjesto da sam memorirao link

    • antifa

     slika sama za sebe govori

     • Pero Ercegovac

      Šta govori?

     • vladajuci

      Brate mili zar ne vidiš kako naoružani partizani vode samo žene na križni put…

     • Pero Ercegovac

      Naravno da to vidim i slika je bila prikazana prije u HL-u već davno, samo nick čovjeka me zbuni, hoću znati jeli nick ironičan ili on vidi nešto drugo nego što mi vidimo jer ova origalna slika, vjeruj ili ne, je prvi put prikazana za vrijeme Jugoslavije bila kao da mi to radimo i ako znamo da to nije naša odora ;o)

     • vladajuci

      Avatar mu je sprdnja, ili se varam…

     • Pero Ercegovac

      Nadamo se da je ;o)

     • Lilith

      Irokez Staljin može biti samo sprdnja, mislim

     • antifa

      U sridu si pogodila 🙂

     • Pero Ercegovac

      Slab mi je vid i nisam vidio irokez, eto vidiš ja sam mslio da je Lenjin, a sada znam da je Staljin ;o)

     • antifa

      Pero,
      namjerno se šegačim sa komunjarama.

      U Hrvatskoj nema soijaldemokracije već titoistička partija koja zlorabi naziv “socijal-demokracija.

     • Pero Ercegovac

      Slažem se. Nažalost nemamo nikako nacionalno-osvješćenu ljevicu jer sve je utemejeno u titoizmu i jugoslavenstvu.

     • antifa

      I još nešto, kamo sreće da ovdje zaluta neki malo oštroumniji Srbin ili Musliman, umjesto indoktrinacijom nakljukanih debila. Nema kvalitetne diskusije bez sučeljavanja argumentata. Od međusobnog istomišljemničkog tapškanja po ramenu imamo slast ali slabu korist.

    • Sivooki

     ništa o vremenu, mjestu…?

     • antifa

      Ako se dobro sjećam vremenski prostor je kraj 45`, negdje u Lici

      To je sve što znam. Sliku sam kopirao prije nekih 7- 8 god.

      Ova slika što slijedi je iz Kočevskog Roga

      http://linkis.com/tupbM

     • antifa

     • antifa

 • Krugoval

  Predsjednica sama izaziva daljnje podjele.
  I nije stala na stranu hrvatskoga naroda.
  Ipak je ona članica Trilaterale.
  A tamo ne primaju svakoga.

  Ovo je samo jedna u nizu potvrda kako medju vrhovima stranaka u Hrvatskoj nema velikih razlika.
  Glavno je svake 4 godine prevariti birače.
  Hrvati su u II. svjetskom ratu stradali više od bilo kojega naroda u srednjoj Europi.
  Za nagradu su nam zakovali naziv genocidnog naroda i sve to uz pomoć “hrvatskih” političara.

  • antifa

   Ne bih tako oštro. Izjava predjsednice je katastrofalna, ali je možda jedino moguća u konstaliciji snaga koje vibriraju u Hrvatskoj i oko Hrvatske. Ne zaboravi, Srbeki imaju strahovitu propagandu i diplomaciju, plus repeta od pomoći Engleza, Francuza, Rusa i pokojih poslovično neobaviještenih Amera.

   Nekad moraš korak unazad da bi uhvatio zalet za troskok.

   Kad bi ti i ja s ovim nabojem bili predsjednici mislim da bi umjesto lustracije ispao rat. Ovi što vole doživotnu vlast neće se živi predati. To je makar svima jasno….

 • Pero Ercegovac

  Njezini su partizani. Finita la muzica!

 • Croata

  Tuka trilateralna!