Pratite nas

Predsjednik KD „Napredak“ Franjo Topić šokirao javnost: “Dario Kordić je ubojica”

Objavljeno

na

Predsjednik Hrvatskog kulturnog društva „Napredak“ Franjo Topić šokirao je javnost  pridruživši se orkestriranim napadima probošnjačkih i projugoslavenskih krugova na Darija Kordića.

franjo_topic

Unatoč činjenici što Dariju Kordiću, kao naviše pozicioniranom hrvatskom političaru iz središnje Bosne, nije dokazana osobna niti zapovjedna odgovornost, nego je na temelju lažnog iskaza osuđen na 25-godišnju zatvorsku kaznu, za predsjednika sarajevskog Napredka Topića, Dario Kordić je ubojica.

“Niko nema pravo ubijati u ime vjere i pozivati se na vjeru kao opradavanje za rat, pa tako ni Dario Kordić”, kazao je za sarajevsku novinsku agenciju Patria Franjo Topić, solidarizirajući se tako sa onim skupinama i pojedincima koji i unatoč činjenici što Kordiću nije dokazana  nikakva odgovornost za zločine i dalje ustrajavaju na njegovom sotoniziranju.

Topić je također kazao kako se Kordić može zahvaliti Bogu ako mu je vjera pomogla da lakše „preveziđe neke periode u životu“.

Još je bolje ako se pokajao za ono što je činio, to je čak i poželjno. ali se niko na Boga ne smije pozivati za ubijanje i za ratovanje. Vjera se od takvih ljudi, kaže, strogo ograđuje. Na to je bezbroj puta ukazivao i Ivan Pavao II, pa čak i dok je boravio u Sarajevu – rekao je Topić za Patriu.

Topiću nije stalo do istine, nego do političkih kvalifikacija

Komentirajući Topićevu izjavu analitičari naglašavaju kako je riječ o sasvim očekivanom postupku ovog kontroverznog svećenika koji ima razgranate poslove u Sarajevu i Zagrebu, kao i iznimno dobre veze s većinom bošnjačkih političara, te Stjepanom Mesićem, Ivom Josipovićem, Milanom Bandićem, itd.

-Pater Topić iznimno dobro pazi da se ne zamjeri  netransparentnim i transparentnim političkim moćnicima i ne ugrozi svoje poslovno carsto u Sarajevu, Zagrebu i drugim mjestima. Stoga on ne insistira na istini, nego na isplativim dnevnopolitičkim kvalifikacijama – kazao nam je Ilija Zovko.

Sudeći prema dostupnim izvorima, Topića se poslovno povezuje i sa bivšim kadrovima sarajevskog Centra državne sigurnosti koji su tijekom devedesetih postali okosnica bošnjačke Agencije za istraživanje i dokumentaciju (AID), koji su imali određenu ulogu u prikrivanju istine vezano za zločin u Ahmićima.

MJ

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

HRT otkazao Jurkasu suradnju nakon peticije inicijative “Ivo Pilar”

Objavljeno

na

Objavio

Anđelo Jurkas više neće surađivati na HRT-u. Povod za to je, kako su nam potvrdili s HRT-a, taj što je Jurkas navodno povrijedio njihov etički kodeks.

– Obavješćujemo Vas da se Hrvatska radiotelevizija odlučila zahvaliti na suradnji spomenutome vanjskom suradniku nakon što je utvđeno da su njegovi stavovi izneseni na društvenim mrežama u neskladu s Etičkim kodeksom za novinare i kreativno osoblje Hrvatske radiotelevizije i drugim unutrašnjim pravilnicima Hrvatske radiotelevizije koji se odnose na naše zaposlenike, ali i sve vanjske suradnike – stoji u odgovoru na naše pitanje s HRT-a, javlja VečernjiList

Podsjetimo, Građanska inicijativa Ivo Pilar zajedno s 10 udruga i koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata, zatražili su trenutačni raskid ugovora između HRT-a i Anđela Jurkasa, zbog teških kršenja Općih pravila o radu i ponašanju zaposlenika HRT-a i teških kršenja odredbi Etičkog kodeksa HRT-a.

Alo Bing, može dostava tri tone anthraxa i jedno pedesetak bombi na Markov trg. aktivirati i ostaviti tamo u crkvi, platit će onaj simpatični sjedokosi deform u kolicima. Cijena prava sitnica. Šifra: Kajzer Soze – napisao je Jurkas u vrijeme braniteljskih prosvjeda. Nakon što ga je HRT angažirao reagirali su iz Građanske inicijative Ivo Pilar, portala Kamenjar.com kao i još nekih portala. No, Jurkas je pokušao demantirati te navode, tvrdeći kako je i sam dijete branitelja, te kako se radilo o šali, odnosno referenci na strip Alan Ford.

Pročitajte u dokumentu u prilogu što je sve pisao Jurkas:

Građanska inicijativa Ivo Pilar zajedno s 10 udruga zahtijeva trenutačni raskid ugovora između HRT-a i Anđela Jurkasa

 

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Komentar

Pater Ike Mandurić: Slobodu srca, kao ni slobodu Domovine, nitko ti ne daruje. Za nju se izboriš

Objavljeno

na

Objavio

JESI LI SLOBODAN? (PRIJAVI SE!)

Kad je rat započeo; kad je postalo opasno; kad se tražio netko tko je spreman preuzeti odgovornost, isplivala je prikrivena vrijendost duše.

Najednom je postalo vidljivo kako nisu svi isti, i kako su, među privodno jednakima, velike razlike. Iskrsnuli su oni koji su imali vlastiti stav, istinsku spremnost, crtu samopouzdanja; oni koji su se vlastitom idejom i mišlju davno otrgnuli od majčinih skuta; oni koji su duhom bili slobodni i svoji – i već odavna nisu morali polagati račune nekim tutorima.

Isplivali su slobodni duhom, i koji su se već odavno bili lišili toga da za stvari srca moraju pitati tatu i mamu. Takvu su već dugo, i prije rata, slobodarskom spremnošću za žrvu živo disali punim plućima.
Isplivao je Blago Zadro.

Bilo je onih koji su od ovih slobodnih, izgledali bolji i plemenitiji. Onih koji su poznavali više domoljubnih pjesama, povjesnih tragedija; bilo je puno onih koji su više lili suze za domovinom Hrvatskom; koji su imali više načelnog suosjećana; više blagosti i nježnosti… Ali, samo zato jer nisu bili svoji, i jer nisu bili slobodni, ostali su na dnu, i zarobljeni, i neslobodni, mogli su samo gledati kako im povijesni trenutak krade šansu za herojstvo, i kako život pored njih prolazi. A on uvijek prolazi.

Rijetki to, kao Bruno Bušić, znaju prepoznati, i koji su slobodni krenuti za srcem.

Slobodu srca, kao ni slobodu Domovine, nitko ti ne daruje. Za nju se izboriš, za nju se sam odgojiš. Životna šansa i poziv stalno su u Tvojoj svagdašnjici. I prigoda da slobodu pronađeš.

Na današnji dan za Domovinu i za ljudskost, život su dali dva heroja. Blago Zadro i Bruno Bušić! Naizgled, posve različiti. A u jednom posve isti: posve slobodni da, žive ili umiru, za ono za što sami žele.

Puno je dobrih i “svetih”, ali neslobodnih toliko da se ni za Kristom ne usude krenuti bez dopuštenja drugih. Šteta, šteta za takve! Oni ni sveti nikad postati neće, ako prije toga ne postanu slobodni.

Danas te pozivam u školu slobode. Dečki, Vas posebno!
Prijavi se, čekam te!

PRIJAVI SE!

>> Prijava ovdje

facebook komentari

Nastavi čitati