Predsjednik RS zahvalio na solidarnosti federalnom stanovništvu

  2

  “Zadesila nas je jedna snažna katastrofa, šteta je nemjerljiva, ali od svega su najgore ljudske žrtve”, izjavio je predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik. “Vlasti RS-a će učiniti sve da se u Doboju normalizira stanje”, rekao je Dodik navodeći da samo u tom gradu ima deset žrtava usljed poplava, što je ogroman gubitak. dodikhelikopterslusalice

  Naglasio je da će trebati puno da se i normalizira stanje u Doboju. On je kazao da je Šamac kompletno pod vodom, da je stanje u toj općini teško i još uvijek se vrši evakuacija stanovništva. U Bijeljini je probijen nasip kod Batkovića, voda iz Save se izlila na tom prostoru, ali smatra da još ne prijeti naselju Crnjelovo iako su problem podzemne vode.

  Naglasio je da je izražena solidarnost i da Šamcu pomoć daje općina Gradačac, te nadležnima iz te općine zahvalio uime RS, a pomoć je ponuđena i iz Tuzle. On je u izjavi za RTRS rekao da se upoznao sa stanjem usljed poplava u Bijeljini, te razgovarao sa lokalnim vlastima o daljim mjerama.

  Naveo je da nema mjesta politizaciji ove situacije, jer svi zajedno treba da budu u ovim teškim trenucima, u kojima su ugroženi životi, ekonomija i cjelokupna zajednica. Dodik je izrazio zadovoljstvo činjenicom da mnogi građani, ali i druge zemlje nude pomoć RS-u.

  “Sada su pred nama neki drugi zadaci i moramo se usmjeriti na sanaciju objekata, mnoga gospodarska društva su ugrožena i obavit ćemo raspravu sa svima kako da se saniraju štete”, rekao je entitetski predsjednik i najavio i da će svim vjerskim zajednicima također biti odobrena sredstva za sanaciju objekata svih konfesija koji su također oštećeni u poplavama. fena

  facebook komentari

  • Alan B’Stard

   I drugi put Dodiče!

  • Alan B’Stard

   I drugi put Dodiče!