Predsjednikovi spinovi: Umjesto pojašnjenja vlastitih pogodovanja srbijanskoj politici, kritike uperio prema `mračnim portalima`

1

Pokušavajući umanjiti štetu od navoda nekadašnjeg srbijanskog veleposlanika u Zagrebu Radivoja Cvjetičanina, aktualni je predsjednik Ivo Josipović svoje kritike uperio prema “mračnim portalima” i onima “koji su navodnu aferu prenijeli u Sabor”.

tadi__josipovi__leksikon– Prvo su probali s aferom Barbika, a sad su valjda doći do afere Ken. To je njihov način rada, prvo su to plasirali preko mračnih portala, a onda su tu navodnu aferu prenijeli u Sabor želeći ocrniti izabranog predsjednika, koji je dobio izbore i glasovima njihovih birača, jer sam izabran uz potporu od 60 posto građana – rekao je u petak predsjednik Ivo Josipović odgovarajući na optužbe HDZ-ovih zastupnika u Saboru, zbog tvrdnji bivšeg srbijanskog veleposlanika Radivoja Cvetićanina da mu je Ivo Josipović osobno dostavljao tajne spise.

Prema Josipovićevom tumačenju nije riječ o dokumentima nego o tri njegove knjige koje je dao bivšem srpskom veleposlaniku.

-Dakle, hrestomatije tri komada – koje su u tim strašnim, tajnovitim okolnostima u (restoranu) ‘Vinodolu’ i poslije prepričano u biografiji, izručene neprijatelj. To su ti tajni dokumenti koji se bez problema mogu naručiti u bilo kojoj knjižari. Jasno je što radim ja, a radim na promjenama novog Ustava, u izradi ‘Druge Republike’, a što radi moja konkurencija i oni koji je podržavaju – zaključio je Josipović.

Međutim, zanimljivo je da u svojim memoarima Cvjetičanin ne spominje Josipovićeve knjige nego ” debelu hrestomatiju suđenja i presuda za ratne zločine”, što Josipovićevo tumačenje i dalje ostavlja iznimno neuvjerljivim.

– Ručam u Vinodolu s prof. Josipovićem. Ta renesansna pojava… ostavlja utisak jednostavnog, unekoliko hladnog čoveka. U dva sata razgovora nismo, međutim, uspeli da dopremo jedan do drugoga. Doneo mi je svoju uobičajeno debelu hrestomatiju suđenja i presuda za ratne zločine. Devedeset i pet odsto Srbi. Potvrđuje da je izašao iz hrvatske komisije koja vodi tužbu protiv Srbije. Nije od toga pravio pompu. Kazao sam da mi prirodno cenimo taj gest” – napisao je srbijanski veleposlanik u svojim memoarima.

Bez obzira što aktualni predsjednik u svojim izjavama kao izvor proziva “mračne portale” i one “koji su navodnu aferu prenijeli u Sabor”, logičan zaključak razjašnjenja ove afere i dalje vodi prema Radivoju Cvjetičaninu ali i potpunom razjašnjavanju detalja oko Josipovićevog otvorenog zagovaranja povlačenja hrvatske tužbe za genocid, koju su on osobno, Vesna Pusić i srbijanska strana zagovarali do posljednjeg trena.

R.Horvat/HRsvijet

facebook komentari

  • “Prema Josipovićevom tumačenju nije riječ o dokumentima nego o tri njegove knjige” … ja koliko se sjećam Cvetičanin je kazao da se radi o UOBIČAJENO debeloj ‘hrestomatiji’, što znači da nije samo JEDANPUT donio ‘knjige’ nego, je redovno donosio ‘uobičajeno debelu hrestomatiju’..

    Pa druže Jovo, zna li Cveričanin da sam kupi knjigu majkamu stara, šta mu ti moraš da puniš regal bre Jovo!