Pratite nas

Vijesti

Predsjedniku Josipoviću operacija oka ugrozila političku karijeru: ”Plašim se da sada neću moći zažmiriti kada treba”

Objavljeno

na

Svi se još uvijek živo sjećamo nesretne sudbine Ljube Jurčića čija je politička karijera naprasno prekinuta kad mu je tokom rutinskog sistematskog pregleda napipana kičma.

Predsjednik Ivo Josipović proživljava najteže dane svog predsjedničkog mandata. Život na ovoj iznimno odgovornoj funkciji učinio je svoje i začetnik Nove pravednosti svoju idealističku viziju Hrvatske platio je onim najdragocjenijim – zdravljem.

Nagomilalo se tu s godinama dosta stresa i mnogo teških odluka. Ako se probudi u 11 treba li odmah doručkovati ili da čeka ručak? Paše li uz neku vrstu ribe plavac ili malvazija? Kako održati govor u kojem ide niz dlaku baš svim zainteresiranim stranama? A bogami nije bilo lako ni ostati budan tijekom čitave mise na Badnjak.

Uništio bi ovakav život i mnogo jače od njega i stoga ne čudi činjenica što je prije nekoliko mjeseci obolio od bolesti koja gotovo isključivo pogađa najuspješnije političare – kronično žmirenje na jedno oko.

”U početku mi je bilo super. Žena bi mi rekla, Ivo eno Vojković izvlači lovu iz ZAMPA, a ja – op, zažmirim na to oko. Sutra Milanovićev brat dobije sumnjiv kredit, a meni drugi kapak spušten. Išlo mi je toliko dobro da sam, osim vida, počeo gubiti i dar govora. Do kraja mandata planirao sam jednostavno postojati i ne raditi ništa, što je bolje od bilo čega što je ijedan političar učinio za Hrvatsku, složit ćete se ili možda nećete jer su neki političari za Hrvatsku učinili puno, a neki nisu, a bilo je i nekih između tako da možemo reći da su političari radili nešto za Hrvatsku, iako možda i nisu” u svom stilu na novinarsko pitanje odgovorio je predsjednik.

S pozitivne strane, nakon operacije predsjednik neće moći žmiriti ni kad sa suprugom Tatjanom ide u šoping

[quote]S pozitivne strane, nakon operacije predsjednik neće moći žmiriti ni kad sa suprugom Tatjanom ide u šoping[/quote]

No, iako je u početku žmirio kao nitko prije njega, nakon nekoliko mjeseci Josipović je počeo osjećati prve prave posljedice opasne bolesti.

”Tijekom radnog vremena toliko sam jako žmirio da bi i u ostalih 22 sata dnevno osjećao posljedice. Na jednoj večeri mi je vidokrug bio toliko sužen da sam jedva vidio vlastitu korist! Jako sam se uzbudio zbog toga. Prijatelji su mi dolazili i govorili: ”Ivo, što ti je? Izgledaš živo!”, a srce mi je pumpalo krv žilama toliko brzo da sam prestao biti proziran” jada nam se predsjednik.

U tom trenutku shvatio je da je operacija jedino rješenje. Liječnici su ga upozorili na potencijalne rizike ovakve operacije i predsjednik priznaje da se boji za svoju budućnost u politici. Osim što bi sada možda mogao uistinu vidjeti ljude kojima se okružio, predsjednik smatra da mu je politički program ponajviše ugrožen činjenicom što bi s oba zdrava oka slučajno mogao ugledati vlastita muda.

Hafingtonpoust

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

HRT otkazao Jurkasu suradnju nakon peticije inicijative “Ivo Pilar”

Objavljeno

na

Objavio

Anđelo Jurkas više neće surađivati na HRT-u. Povod za to je, kako su nam potvrdili s HRT-a, taj što je Jurkas navodno povrijedio njihov etički kodeks.

– Obavješćujemo Vas da se Hrvatska radiotelevizija odlučila zahvaliti na suradnji spomenutome vanjskom suradniku nakon što je utvđeno da su njegovi stavovi izneseni na društvenim mrežama u neskladu s Etičkim kodeksom za novinare i kreativno osoblje Hrvatske radiotelevizije i drugim unutrašnjim pravilnicima Hrvatske radiotelevizije koji se odnose na naše zaposlenike, ali i sve vanjske suradnike – stoji u odgovoru na naše pitanje s HRT-a, javlja VečernjiList

Podsjetimo, Građanska inicijativa Ivo Pilar zajedno s 10 udruga i koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata, zatražili su trenutačni raskid ugovora između HRT-a i Anđela Jurkasa, zbog teških kršenja Općih pravila o radu i ponašanju zaposlenika HRT-a i teških kršenja odredbi Etičkog kodeksa HRT-a.

Alo Bing, može dostava tri tone anthraxa i jedno pedesetak bombi na Markov trg. aktivirati i ostaviti tamo u crkvi, platit će onaj simpatični sjedokosi deform u kolicima. Cijena prava sitnica. Šifra: Kajzer Soze – napisao je Jurkas u vrijeme braniteljskih prosvjeda. Nakon što ga je HRT angažirao reagirali su iz Građanske inicijative Ivo Pilar, portala Kamenjar.com kao i još nekih portala. No, Jurkas je pokušao demantirati te navode, tvrdeći kako je i sam dijete branitelja, te kako se radilo o šali, odnosno referenci na strip Alan Ford.

Pročitajte u dokumentu u prilogu što je sve pisao Jurkas:

Građanska inicijativa Ivo Pilar zajedno s 10 udruga zahtijeva trenutačni raskid ugovora između HRT-a i Anđela Jurkasa

 

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

Sebastian Kurz pobjednik je prijevremenih parlamentarnih izbora u Austriji

Objavljeno

na

Objavio

U Austriji su održani prijevremeni parlamentarni izbori. Izlazne ankete govore da je najveći postotak glasova pripao konzervativnoj, Narodnoj stranci kojoj je na čelu Sebastian Kurz.

Sebastian Kurz lider i kancelarski kandidat Austrijske narodne stranke pobjednik je prijevremenih parlamentarnih izbora u Austriji i to sa 31,5 posto glasova birača.

 

Predsjednik SPÖ-a i kancelar Christian Kern će prema sadašnjim rezultatima kancelarsku poziciju morati prepustiti predsjedniku ÖVP-a i aktualnom ministru vanjskih poslova Sebastianu Kurzu.

Prema sadašnjim rezultatima najvjerojatnija je koalicija između narodnjaka i slobodnjaka s obzirom na to da je Sebastian Kurz u svibnju raspustio koaliciju između socijaldemokrata i narodnjaka, a i neprijateljski odnosi obje stranke tijekom predizborne kampanja ne daje povoda za špekulacije o obnavljanju dosadašnje velike koalicije.

Gubitnik izbora je stranka Zeleni koja je s 4,7% prešla izborni prag ali je u usporedbi sa zadnjim izborima izgubila 7,7% glasova. Ulazak u parlament osigurala je i liberalno orijentirana stranka Neos s 5,3% te lista bivšeg političara Zelenih Petera Pilza s 4,3%.

Već sada se zna da je Sebastian Kurz najmlađi politički lider na svijetu. – Oduševljen sam rezultatima ovih izbora, a Austrijancima obećavam da ću u našu zemlju uvesti novu političku kulturu koja se zasniva na zajedništvu, kazao je sinoć Kurz.

On je stranku preuzeo u svibnju ove godine i povukao čitav niz poteza koji su stranku, čiji je rejting bio daleko ispod socijaldemokrata i slobodnjaka, uspjeli izdići na sam vrh. Njegov predizborni moto bio je “Austrijanci na prvome mjestu”, a u stranku je uspio privući mlade kandidate koji se nikada prije nisu bavili politikom.  Kurzu je uspjelo ono što mnogim političarima u sličnim situacijama teško uspijeva – uspio se odvojiti od dosadašnje koalicijske vlade sa socijaldemokratima i prikazati kao potpuno nova ličnost na političkoj sceni, sve to usprkos činjenici da je u toj istoj vladi bio ministar vanjskih poslova.  Antimigrantska kampanja  To u velikoj mjeri može zahvaliti tome što je procijenio da austrijska javnost cijeni činjenicu da je upravo on jedan od najzaslužnijih političara za zatvaranje tzv. balkanske migrantske rute. Tijekom kampanje obećavao je dosta žestoku antimigrantsku politiku i smanjenje prava i povlastica koje koriste migranti koji se već nalaze u Austriji. Uz to je obećao i smanjivanje poreza, a upravo tim obećanjima ušao je u prostor izrazito desne Slobodarske stranke i zasigurno joj oduzeo dio biračkih glasova.

facebook komentari

Nastavi čitati