Pratite nas

Politika

Predsjedništvo i Glavni odbor HVIDR-e pozvali članove da daju glas HDZ-u

Objavljeno

na

HVIDR-a RH pozvala je članstvo da glasuju za HDZ. Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Povodom predstojećih izvanrednih parlamentarnih izbora, temeljem odluka Predsjedništva i Glavnog odbora HVIDR-a RH, ovim putem pozivamo sve naše članove, hrvatske ratne vojne invalide Domovinskog rata, da glasuju za Hrvatsku demokratsku zajednicu, jedinu državotvornu stranku koja se dokazala tijekom svih teških godina u stvaranju hrvatske države, a danas je jedina velika stranka koja je u svom programu, kao i njegovom provođenju u radu Ministarstva branitelja tijekom prethodnih mjeseci, pružila dostatna i stvarna jamstva za obnovu narušenih vrijednosti digniteta Domovinskog rata, kao i realizaciju opravdanih zahtjeva hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, odnosno povratak svih prava branitelja u jedinstveni Zakon, kao i jamstvo zaštite ugroženih prava, odnosno konačno donošenje zakona na ustavnoj razini.

Odluku smo donijeli uvažavajući zahtjeve naših članova, koji nas svakodnevno podsjećaju na važnost i veličinu ovog trenutka, odnosno situaciju u kojoj se danas nalazi naša Domovina, kao i dugogodišnje ugrožavanje vrijednosti Domovinskog rata i kršenja prava hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.

Slijedom navedenog, pozivamo sve naše članove, kao i hrvatske građanke i građane kojima je naša Domovina u srcu, da podrže onu državotvornu opciju, koja je zajedno s braniteljima, zaslužna za stvaranje hrvatske države, stranke koja nas je uvela u EU i koja nam je jedina ponudila realno jamstvo u provođenju zakona, a svoju je vjerodostojnost dokazala u  predlaganju istaknutih kandidata iz redova branitelja i članova njihovih obitelji, koji nam predstavljaju stabilnu garanciju izgradnje boljeg društva i snažne države, Republike Hrvatske, punopravne članice obitelji Europske unije”.

Predsjednik Glavnog odbora HVIDR-a RH Josip Periša

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Politika

(VIDEO) Verbalni okršaj Marasa i Radina u Saboru: Kaj ćeš ti meni govoriti da sjednem!?

Objavljeno

na

Objavio

Tijekom današnje sjednice Sabora došlo je do svađe SDP-ova Gordana Marasa s Furiom Radinom koji danas predsjeda saborskom sjednicom.

Maras je pokušavao odgovoriti ministru obrane Damiru Krstičeviću, koji ga je, među ostalim, pitao da li je služio vojni rok.

Radin Marasu nije dopuštao da se za to koristi institutom povrede Poslovnika tvrdeći da to ne može učiniti na izlaganje ministra.

Maras je odbijao sjesti nakon što mu je Radin uskratio riječ i dao riječ Željku Glasnoviću.

I HDZ-ovi zastupnici su Marasu  iz klupa također dovikivali da sjedne. “Neću sjesti! Kaj ćeš mi ti govoriti da sjednem?”, govorio je Maras no na kraju je sjeo. Iako je još jednom dignuo ruku da se javi za riječ, to mu nije bilo dozvoljeno.

facebook komentari

Nastavi čitati

Politika

Zdravko Marić će tužiti Marasa? ‘Prevršio je svaku mjeru!’

Objavljeno

na

Objavio

Ministar financija Zdravko Marić komentirao je Marasov ‘napad’ na njega u Saboru.

U Saboru je danas SDP-ov Gordan Maras rekao da ima dokaz da je Vijeće za financijsku stabilnost upozoravalo ministra financija Zdravka Marića na preveliku izloženost Agrokora.

Na te je optužbe odgovorio sam ministar.

“Vidjet ćete prezentaciju, ja isto imam taj dokaz. Nije to specijalan dokaz, to je prezentacija. Isto stoji u prezentaciji za 2015. i 2016. To nije tijelo koje nalaže bilo kojoj instituciji, odnosno regulatorima da nešto čine.

Naprotiv, regulatori čine to Vijeće. Ne vidim koja je poanta tih upozorenja. Nikad se na tom Vijeću ne spominju pojedini primjeri.

Inače što se tiče njegovih istupa gospodina Marasa, mislim da je prevršio svaku mjeru. I u javnosti govori o tome, radi se o javnom blaćenju i obezvređivanju mene osobno.

Razmislit ću o konkretnim aktivnostima. Mislim da je prevršio svaku mjeru. Neću s njim polemizirati.

U Saboru sam mu već nekoliko puta argumentirano odgovorio. Razumijem što je politička arena, ali ovo je značajno ispod pojasa”, rekao je Marić.

facebook komentari

Nastavi čitati