Predstojnik Milas čestitao Svjetski dan učitelja svim učiteljima, nastavnicima i profesorima koji izvode nastavu na hrvatskom jeziku izvan Republike Hrvatske

4

Zvonko Milas, predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske čestitao  Svjetski dan učitelja svim učiteljima, nastavnicima i profesorima koji izvode nastavu na hrvatskom jeziku izvan Republike Hrvatske.

U čestitki, između ostalog stoji:

„ … svake godine 5. listopada obilježava se Svjetski dan učitelja. Prigoda je to da se naglasi važnost vašeg rada posebice rada s djecom – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske.

Stoga vam se u povodu obilježavanja Svjetskoga dana učitelja obraćam s osobitim poštovanjem i zahvaljujem na predanosti koju unosite u svoj posao. Upravo ste vi i vaš predan rad zalog bolje budućnosti Republike Hrvatske te naše djece i učenika koji žive izvan granica Lijepe naše. 

Kvalitetan i motiviran učitelj je jamstvo uspjeha i napretka u obrazovanju. Vi ste i oni koji na najljepši način našoj djeci u iseljeništvu, u Bosni i Hercegovini te u zemljama gdje živi hrvatska nacionalna manjina prenosite važne spoznaje o vrijednostima, kulturnim i povijesnim činjenicama o našoj zajedničkoj domovini – Republici Hrvatskoj. 

S obzirom na to, u povodu obilježavanja Svjetskoga dana učitelja želim da ostanete ponosni na poziv koji ste odabrali, te u djece i učenika nastavite razvijati i podržavati otvorenost i kreativnost duha, ljubav prema domovini i hrvatskom jeziku, baštini i kulturi  kako bi trajno ostali povezani s Republikom Hrvatskom

Ostajemo stalna potpora svim kreativnim, poticajnim i izazovnim projektima koji niču u hrvatskim ustanovama, školama i centrima  diljem svijeta.

Svima vama želim sretan Svjetski dan učitelja te uspjeh i radost u radu s djecom i učenicima – pripadnicima hrvatskog naroda izvan Republike Hrvatske.“ stoji u čestitci koju potpisuje predstojnik Državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, gospodin Zvonko Milas.

facebook komentari

 • Agromentum

  Sve je to jadno. Već u drugoj generaciji djeca tuc-mucaju hrvatski, a čitat’ skoro da i ne znaju. Začuđujuće je da u Gradišću, gdje su im pretci došli prije par stotina godina, djeca govore hrvatski. Dakle, nije sve do učitelja i nastavnika, ako se kod kuće nitko ne brine.

  • Lilith

   U svakom slučaju važno je da se i učitelji trude. Naravno ‘kućni odgoj’ je najvažniji

   • Agromentum

    Najvažniji je ali slabo funkcionira. Ide jednom u mojem mjestu grupa, tako između 15 i 20 godina, i govore međusobno njemački. A takvih ima dosta.

    • Sivooki

     Velika je indoktrinacija naših “ljubitelja”: mala, bijedna, zločinačka zemlja, konjušari i sluge… pa kad ti trojica kažu da si pijan, lezi…
     I sad ti vani govori da si Hrvat i djecu uči hrvatski…?