Pratite nas

Nebuloze

Pregledajte Pupovčev bilten (Historijski revizionizam, govor mržnje i nasilje prema Srbima u 2016-oj)

Objavljeno

na

SNV-ova lista za odstrijel, odnosno njena pojačana verzija 2017., koja ima Milorada Pupovca za izdavača, upravao je ugladala svjetlo dana i sumrak razuma.

Listu prozvanih, nazvanu “SNV Bulletin #10”, financiraju Europska Unija, Vlada Republike Hrvatske i Grad Zagreb, tj. svi koji raspolažu s novcem Hrvata, istih onih koji su u njoj na sve moguće načine optuženi kao ustaše, fašisti, mrzitelji, zločinci i još kojekako, od Predsjednice Hrvatske do zadnjeg anonimnog komentatora na facebooku.

Govoreći praktično s pozicije konstitutivnog naroda, Pupovčev bilten čas izgleda kao da govori “u obranu” srpske manjine u Hrvatskoj, a čas opet u “obranu” države Srbije. Pupovac očito nema namjeru prikrivati svoje težnje da srpska manjina u Hrvatskoj opet zaigra ulogu srpske ekspoziture, kakva je bila za stare Jugoslavije, u vrijeme Drugog svjetskog rata, u vrijeme Titove Jugoslavije u za vrijeme Domovinskog rata, što je Hrvatsku koštalo stotine tisuća života a srpsku manjinu svelo na svega 4% hrvatske populacije. Sada valjda i te zadnje srpske ostatke u Hrvatskoj želi gurnuti u obračun do zadnjeg Srbina.

Ipak, Pupovca treba gledati kao Srbina koji zastupa najbolje srpske interese, onako kako ih on vidi, a ne kao Srbina koji bi trebao zastupati hrvatske interese.

Ako njegovi planovi uspiju, znade se kako će proći branitelji koje naziva ratnim zločincima i svi mi drugi koje proglašava neprijateljima.

Zato se treba koncentrirati na rad onih Hrvata u Hrvatskoj, bez kojih bi Pupovac bio nitko i ništa i koji tako i Srbe u Hrvatskoj i Hrvate guraju u abbys, jer ne zaboravite, 4% Srba i 4% Hrvata, mogu svima drugima u Hrvatskoj ponovo donijeti zlo, kakvo smo u Hrvatskoj toliko puta osjetili tokom posljednjih 100 godina.

Tko financira Pupovčevu rabotu

Treba pogledati tko financira ovu Pupovčevu rabotu: EU, Republika Hrvatska i Grad Zagreb. Toga nema na ovom svijetu, da jedna država financira ljude koji ju ruše, one koji rade na tome da se Hrvatsku izbaci sa svjetskog i europskog prvenstva u nogometu, one koji State Departmentu šalju informacije na osnvu kojih će osuditi Hrvatsku i one koji u Hrvatskoj izdaju ovakve liste imena za odstrijel.

Pupovac se nalazi u vladajućoj koaliciji već dugo vremena; ranije u SDP–ovoj a sada HDZ–ovoj. Je li to službeni stav hrvatske vlade, kad jedan od partnera donosi ovakav službeni dokument, napumpan “dokazima” da se Hrvatska pretvorila u fašističku državu, od vrha do dna?

Pogledajte srpske rekacije na objavu ove liste pa ćete vidjeti da im ne samo dolazi kao naručena, nego i izgleda kao da je naručena.

Ne dolazi li ovaj bilten kao dokazni materijal na prijetnje izaslanika srpskog premijera Vučića na božićnom domjeniku SNV-a, kad je tamo prisutnima, premijeru Plenkoviću, članovima njegova kabineta i drugim ministrima, pred samo 2 mjeseca, najavio pojačanu aktivnost Srba i srpskih institucija u Hrvatskoj, na ostvarenju misije matične države, koja će ih, nađu li se ugroženi, braniti svim raspoloživim sredstvima?

Pitanje nije tko napada Hrvatsku. To znademo. Pitanje je tko ju brani.

Požurite pročitati ovo remek-djelo prije nego što ga hrvatska vlada zabrani i ukloni s interneta (samo šala). Piše Dinko Dedić/ProjektVelebit

Cjeloviti izvještaj pod naslovom ‘Historijski revizionizam, govor mržnje i nasilje prema Srbima u 2016.’ možete pogledati ovdje:

.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Nebuloze

VLADIKA GRIGORIJE OTVARA RESTORAN U PROSTORIJAMA SPC U DUBROVNIKU?

Objavljeno

na

Objavio

Vladika zahumsko-hercegovački Grigorije, prema pisanju srbijanskog portala Alo, deložirao je u Dubrovniku Vijeće srpske manjine toga grada, što je, kako se navodi, izazvalo gnjev kod oko 3.500 dubrovačkih Srba.

Oni sada navodno peticijom traže od patrijarha Ireneja da ih ukazom makne iz zone nadležnosti.

Grigorije je tvrdio da će proširivati galeriju ikona u prostorima Crkve u Dubrovniku, te je zbog toga naložio SNV-u da napusti ured od pukih 15 kvadrata za koji im je SNV plaćao 2.000 kuna mjesečno najma, piše Krugoval Domovina

Dubrovački Srbi u pismu upućenom patrijarhu Irineju i Sinodi SPC-a smatraju da vladika namjerava crkveni prostor dodatno komercijalizirati otvaranjem restorana, naveli su u javnom pismu ljudi iz dubrovačkog SNV-a.

facebook komentari

Nastavi čitati

Balkan

Srbija podigla spomenik majoru JNA Milanu Tepiću koji je raznio skladište oružja u Bjelovaru

Objavljeno

na

Objavio

MO Republike Srbije

Spomenik majoru bivše Jugoslavenske narodne armije Milanu Tepiću koji je 1991. dignuo u zrak skladište oružja u Bedeniku kraj Bjelovara, pri čemu je poginulo jedanaest hrvatskih branitelja, otkriven je danas u Beogradu, prenosi Tanjug.

Spomenik Tepiću otkriven je povodom 26. godišnjice od 29. rujna 1991. kad je dignuo u zrak vojno skladište sa 170 tona eksplozivnih sredstava, a vijence su mu u petak položili srpski ministar obrane Aleksandar Vulin, ministar za rad i zapošljavanje Zoran Đorđevič, predstavnici srpske vojske i ostali građani, piše Tanjug, prenosi Hina.

Tepić, zapovjednik skladišta borbenih sredstava Barutana u selu Bedenik, planirao je dići u zrak svih četiri skladišta, no u tome su ga spriječila četiri branitelja koji su time spasili Bjelovar i okolicu od opasnosti. U njegovom samoubojičkom potezu poginulo je 11 hrvatskih branitelja.

“Ovaj spomenik kojeg smo danas otkrili danas ne ukazuje čast samo Milanu Tepiću i njegovoj obitelji, već čitavom srpskom narodu. Zahvaljujući ovom spomeniku Srbija je danas pravednija država, bolja nego što je jučer bila”, poručio je Đorđević prilikom otkrivanja spomenika koji se nalazi na Dedinju.

Predsjedništvo SFRJ je Tepića 1991. odlikovalo ordenom narodnog heroja Jugoslavije “za izvanredan podvig u borbi protiv neprijatelja prilikom njihovog napada na kasarnu JNA u Bjelovaru”, čime je postao zadnji pojedinac koji je dobio to priznanje.  Miro Kovač, međunarodni tajnik HDZ-a, komentirao je postavljanje spomenika Milanu Tepiću u Beogradu. – Otkrivanje spomenika u Beogradu, u nazočnosti dvojice ministara srbijanske vlade, majoru Jugoslavenske narodne armije Milanu Tepiću, koji je prije 26 godina u Bjelovaru uništio vojno skladište i pritom ubio jedanaest hrvatskih branitelja i sebe, nedvosmislena je poruka da se Srbija poistovjećuje s vojnom agresijom na Hrvatsku početkom 1990-ih godina.

Možda će nakon današnjeg neizravnog, ali vrlo simboličkog priznanja agresije Jugoslavenske narodne armije i Srbije na Hrvatsku biti lakše graditi normalne susjedske odnose. Od istine se ne može pobjeći. A istina o agresiji zapisana je i u prijedlogu zakona o hrvatskim braniteljima. Suočavanje s istinom važno je u međudržavnim odnosima – rekao je Miro Kovač.

facebook komentari

Nastavi čitati