Prekrasna gesta! Ukrajinski navijači naklonili se poginulim BBB-ima

5

Prekrasna gesta ukrajinskih navijača uoči utakmice protiv Hrvatske na Maksimiru.

Gostujući navijači otišli su kod zapadne tribine maksimirskog stadiona te su položili vijenac poginulim Bad Blue Boysima u Domovinskom ratu.

Mnogi pripadnici tada još mlade navijačke skupine nastale 1986. godine otišli su braniti domovinu od srpske agresije. Borba je završila velikom pobjedom 1995., ali mnogi od njih nikad se nisu vratili na svoj Sjever.

‘Hrvati su nam prijatelji’

U Zagreb je stiglo čak 27 autobusa s ukrajinskim navijačima što je nakon dolaska Engleza 2007. i 2008. najbrojnije gostovanje jedne navijačke skupine u Zagrebu, piše 24sata.hr 

Očekuje se kako će ih na Maksimiru biti više od 2000. Ukrajinski navijači još su u četvrtak počeli dolaziti u glavni grad Hrvatske, nije zabilježen niti jedan incident.

Ranije su Ukrajinci najavili kako se neće sukobljavati s hrvatskim navijačima jer Ukrajina danas u sukobu s Rusijom prolazi ono što je Hrvatska prolazila 90-ih godina.

Ujedinjeni navijači objavili su pismo koje su potpisale vodeće ukrajinske navijačke skupine u kojem stoji kako neće biti sukoba s prijateljima iz Hrvatske zbog otvorene podrške koju Hrvatska daje Ukrajini u njezinom sukobu s Rusijom.

facebook komentari

 • kostresh

  svaka vam cast!

 • rođeni

  i treba tako, nisam za dinamo i bbb, ali svakom tko je za domovinu ginuo se mora nakloniti

 • sjena

  Koja kultura i ljudskost , u usporedbi sa nekima iz EU. Ukrajinci /nke svaka Vam čast !

  • Sivooki

   Jedna će nam i ostati, kako smo vidjeli…

 • Harvosko_sarce

  Prijatelji ostaju prijatelji. Kako su nas razumjeli onda, tako je i sad.