Pratite nas

Vijesti

Prekršajne prijave zbog pokušaja iznošenja popisnog materijala iz BiH, ponovni popis u Srebrenici

Objavljeno

na

SARAJEVO – Granična policija Bosne i Hercegovine dostavila je izvještaj Agenciji za statistiku BiH o popisivačima iz Srebrenice koji su pokušali popisni materijal prenijeti preko granice nakon čega je Centralni popisni biro zaključio da se protiv tih popisivača podnesu prekršajne ili eventualno kaznene prijave te da se isključe iz procesa popisivanja. Ovo je danas u Sarajevu na pres-konferenciji potvrdila savjetnica za odnose s javnošću Agencije za statistiku BiH Mirsada Adembegović, dodajući i da je Centralni biro zaključio da se popisivačica koja je popis obavljala u kafiću u Srebrenici suspendira i isključi iz daljeg popisnog procesa.

– Također, zaključeno je da Republički zavod za statistiku Republike Srpske preispita odgovornost i članova općinskih popisnih komisija Srebrenica te instruktora, kao i da se popis ponovo uradi u pet popisnih krugova u Srebrenici za koje je utvrđeno da popisivači nisu radili u skladu sa zakonom i procedurama popisa domaćinstava i stanovništva u BiH – kazala je Adembegović.

Na pitanje novinara o pojedinačnim slučajevima u određenim popisnim krugovima, Adembegović je naglasila da entitetski zavodi ili općinske popisne komisije razmatraju svaki slučaj pojedinačno te ga uspješno rješavaju zbog čega su i bolje upućeni u svaki slučaj pojedinačno.

Ponovila je stav Centralnog popisnog biroa da se ispitaju svi navodi u medijima i sve dojave da bi se utvrdilo da li su osnovane i nađe rješenje za njih.

Na novinarsku konstataciju da popisivači još nisu potpisali ugovore kojima im je utvrđena isplata naknade za rad te da stoga prijete da nakon završetka popisa neće predati popisni materijal, Adembegović kaže da su ugovori od kraja prošlog tjedna dostavljeni popisivačima te da ih je većina potpisala, osim onih koji popis vrše u udaljenijim popisnim krugovima.

Popis domaćinstava, stanova i stanovništva u Bosni i Hercegovini trajat će do 15. listopada , a Agencija za statistiku preliminarne rezultate imati 90 dana nakon završetka popisa.

FENA

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

VIDEO – Navijači Srbije i Slovenije zajedno provociraju Hrvate

Objavljeno

na

Objavio

U finalu Eurobasketa večeras se sastaju Slovenija i Srbija, dvije reprezentacije koje su dosad pokazale najviše na turniru.

U Istanbulu se sprema spektakl, a i jedni i drugi imat će veliku podršku u dvorani.

No, i na dan kada igraju tako veliku utakmicu, njihovi navijači nisu propustili sjetiti se Hrvatske. Umjesto da uživaju u spektaklu, oni su se odlučili provocirati hrvate. Očito su u pitanju nekakvi kompleksi. “Tko ne skače taj je Hrvat”, započeli su navijači Srbije, a vrlo brzo su im se pridružili i Slovenci.

facebook komentari

Nastavi čitati

Kronika

Tijekom snimanja priloga napadnuti izvjestitelji Nove TV – VIDEO

Objavljeno

na

Objavio

U subotu su u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice tijekom snimanja priloga za emisiju Provjereno napadnuti novinarka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac, piše Dnevnik.hr.

Novinarka emisije Provjereno Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac došli su u Veliki Pašijan kako bi nastavili priču o nizu prijevara za koje je optužen Ivica Sužnjević, zvan Šeki.

“Došli smo snimiti izjave još ljudi koji ga optužuju za prijevare. Dok smo snimali izjave prvo se pojavila majka optuženog i počela nas sve tući metlom. Potom se pojavio i njegov brat. Vikao je da će nas sve pobiti i da ‘ako imamo mu*a dođemo snimati kod njega u kuću’.  Potom me je snažno gurnuo u prsa i iščupao mi pramen kose. Pala sam u kanal i udarila glavom”, ispričala je novinarka.

“Cijelo to vrijeme je njegova majka i dalje prisutne tukla metlom, a brat je potom nasrnuo i na snimatelja i pokušao mu potrgati kameru. Pozvala sam policiju i on je priveden, a njegovoj je majci navodno pozlilo. No, nakon što je stigla Hitna pomoć prevezli su je tek 200-tinjak metara, do njezine kuće.”

facebook komentari

Nastavi čitati