Premijer Plenković se sastaje s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom

1

Drugog dana boravka u Davosu, u petak premijer Andrej Plenković već ujutro ima susret s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom i hrvatskog premijera ovdje će posebno zanimati analiza i viđenje tajnika oko nastupanja nove američke administracije s predsjednikom Donaldom Trumpom na čelu.

Tema razgovora bit će i sigurnosna situacija na jugoistoku Europe, hrvatska uloga u NATO-u, gdje Hrvatska sada nastupa s povećanim vojnim proračunom, što odgovara interesima NATO-a koji računaju posebni na članice koje su u stanju biti interoperabilne s ostalim saveznicima.

Središnji događaj u petak je održavanje panela o pogledima na istok i europsko susjedstvo, gdje će Plenković predstaviti hrvatska stajališta o tome kako gledamo na situaciju u našem susjedstvu, o prioritetu odnosa s BiH, odnosima sa Srbijom, o stabilizaciji odnosa Srbije i Kosova, te o europskom putu Ukrajine.

Na panelu uz Plenkovića sudjeluju još Petro Porošenko, predsjednik Ukrajine, Aleksandar Vučić, predsjednik vlade Srbije Sebastian Kurz, austrijski ministar vanjskih poslova i Johannes Hahn, povjerenik Europske komisije za proširenje, donosi Večernji.hr.

facebook komentari

  • U Kanadi preminuo brat gojka Šuška
    http://otporas.com/2041-2/

    Počivao u Miru Božijem, dragi moj imenjače Mile. Laka ti bila tuđa – kanadska – gru zemlja!