Premijera dokumentarnog filma „Oteto djetinjstvo“

0

djeca_rame-1942Dokumentarni film ramskog svećenika i autora mr. sc. Pave Crnjca koji govori o teškom životnom putu djece izbjeglica iz Rame tijekom Drugog svjetskog rata na prehrani u Zagrebu i okolici, konačno je dovršen.

Film je vrijedno i originalno svjedočanstvo koje od zaborava trga potresne priče više stotina Ramskih ljudi koji su u ratnoj oluji 1942. i 1943. godine kao malodobna djeca bili prinuđeni napustiti rodni dom te se rasuti diljem tadašnjeg svijeta.

Mnogi od njih vratili su se poslije rata svojim domovima, a jedan znatan dio njih ostao je u domovima kod novih obitelji po kontinentalnoj Hrvatskoj. Kako su rasli, što su proživljavali i kakvo je bilo njihovo sjećanje? – moći će te po prvi puta pogledati u ovom novom filmu pod nazivom „Oteto djetinjstvo“.

Ramska zajednica Zagreb kao producent ovog filma ima čast pozvati Vas na premijerno prikazivanje filma koje će biti upriličeno u Zagrebu, u četvrtak, 5. ožujka 2015. godine u 19 sati, Nadbiskupijski pastoralni institut, dvorana „Vijenac“, Kaptol 29a.

O filmu će govoriti: mons. Juraj Batelja, Katolički bogoslovni fakultet, dr. sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta, fra Mijo Džolan, ravnatelj Franjevačkog instituta za kulturu mira i don Pavao Crnjac, autor filma.

Dobro nam došli!

[ad id=”40551″]

facebook komentari