Premijerovo uporno prozivanje i zabijanje autogolova

35

Premijer koalicije koja na polovici svog mandata nije ispunila niti jednu točku od 21. iz svog predizbornog programa, kako je posvjedočio jedan od „lidera“ Koalicije, bavi se stalnim prozivanjem drugih, kao da je vođa oporbe, dok se vođu saborske oporbe ne primjećuje, toliko je skroman, ili si misli da „šutnja je zlato“. Na koncu HDZ niti jača niti slabi, što znači da je poznata „hrvatska šutnja“ dobila svoju potvrdu, a „rating“ vladajućoj partiji SDP stalno pada, i gotovo se približio standardu Hrvatske demokratske zajednice u posljednjih nekoliko godina, od oko 20 posto, a i to je previše i nezasluženo, i za jednu i za drugi partiju.

[dropcap]P[/dropcap]remijerove prozivke su najviše vezane uz korupcijske skandale prethodne vlasti, (dok korupciju u vlastitim redovima, i korupciju Račanove koalicije, kao da ne vidi), i uz povijesne nadnevke, a njima ćemo se ovaj puta baviti, dakle, povijesnim nadnevcima i prozivkama s tim u vezi.

Pouka jednog profesora povijesti iz legendarne Špičkovine, s kojom je poučio premijera, očito nije urodila plodom, ali nada umire posljednja.

Ovaj puta je premijer junački istupio na međunarodnoj obljetnici holokausta koja se, hvala Bogu, obilježava i u Republici Hrvatskoj, i kako je papa Franjo rekao, da je Holocaust najveća sramota u povijesti, te se ovoj konstataciji svetog Oca pridružujemo.

Međutim, čemu prozivanje Katoličke crkve u Hrvata na obljetnicu holokausta? Zar to premijeru treba? Je li to od njega traži njegovo biračko tijelo, ili njegov ego, ili ego njegovog biračkog tijela koje se u posljednje vrijeme s pravom topi kao snješko na suncu, jer nezaposlenost se približila magičnoj psihološkoj granici od 400 tisuća, a uskoro i pola milijuna. Ulazak RH u članstvo EU od 1. srpnja 2013. pogoršao je gospodarsku situaciju u zemlji, s tendencijom daljnjeg pogoršanja.

Čemu premijerovo inzistiranje na preuzetoj tezi savjetnika Slavka Goldsteina, da su ustaše počinili prvi genocid u Europi? Premijer je, kako prenosi zagrebački Večernji list i hrvatsko Dnevno.hr, rekao, da su osnivanjem N.D.H. počele prve masovne egzekucije u Europi. Je li ova teza i tvrdnja uopće točna, i odgovara li povijesnoj istini?

Prvi genocid, doduše, ne u Europi, ali u Maloj Aziji, i dijelom u Europi, jer europski dio Istanbula je u Europi, počinio je režim Osmanskog Carstva za vrijeme Prvog svjetskog rata, (WWI), i to nad armenskom manjinom, (djevojke, žene, starice, i trudnice, masovno silovane, i ženski svijet odveden na Križni put sve do Sirije, na kojemu su mučenice skapavale od gladi, žeđi i iscrpljenosti, a muški svijet od kolijevke do groba ubijen, odnosno zaklan, sve skupa nekoliko milijuna Armenaca), i to prvo ubojstvo naroda dokumentirao je njemački saveznik Osmanskog Carstva u WWI. Zapadni Saveznici nisu genocid nad Armencima nikada kaznili, i to je ohrabrilo Adolfa Hitlera da u zoru napada na Poljsku, prilikom čega je zahtijevao istrebljenje Poljaka, na primjedbu svojih generala, odgovori: „Gospodo moja, tko se uopće još sjeća Armenaca?“

Tko je uopće indirektno omogućio holokaust? SSSR, i to time što je potpisao pakt s Hitlerovom Njemačkom o napadu na Poljsku, i komadanju susjedne Poljske. Tko je podržao pakt „Molotov-Ribbentrop“, i osudio Zapadne Saveznike, posebno Veliku Britaniju, da su „imperijalisti“? Politbiro CK KPJ na čelu s „Titom“.

Međutim, kad je riječ o prvim masovnim egzekucijama baš u Europi, one su se događale već u Prvom svjetskom ratu, npr., kada je srpska vojska u povlačenju preko Albanije do Krfa, izvršila masovna ubojstva nad albanskim civilima. Zabilježeno je tako, primjerice, da si je jedan srpski oficir lubanju jedne albanske žrtve ponio kao trofej, i stavio je uz svoje noge, dajući do znanja stupanj prezira prema „Šiptarima“ (Albancima), koji se u velikosrpskoj ideologiji smatraju nižim ljudskim bićima. O tome je posvjedočio „lider“ socijaldemokrata u Srbiji, koji se toga sramio, a posljedica toga je bila da je praktički izopćen iz javnog i političkog života svoje domovine. Nakon toga su masovne egzekucije nastavljene u Europi, i to nad Hrvatima u Kraljevini SHS (kasnijoj Kraljevini Jugoslaviji), kada je velikosrpski režim otvorio vatru na hrvatske prosvjednike na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. Bilo je to 5. prosinca 1918. godine kada su Hrvati prosvjedovali protiv osnivanja prve jugoslavenske države Josipa Jurja Strossmayera, a u stvarnosti velikosrpske tvorevine nakon okupacije hrvatskih zemalja od strane vojske Kraljevine Srbije, uz pomoć pete kolone. Britanski tisak je nakon proglašenja diktature kralja Aleksandra Karađorđevića pisao, da se jugoslavenski režim prema Hrvatima odnosi gore nego svojedobno osmanski režim prema raji. Hrvatske seljake su velikosrpski stražari masovno batinali u žandarmerijskim kasarnama, i to pred njihovim suprugama i djecom, zatim se ubijalo politički nepodobne hrvatske oporbene političare i znanstvenike, usred jugoslavenske Skupštine u Beogradu je likvidiran hrvatski vođa oporbe Stjepan Radić i drugi hrvatski parlamentarci, a fašistički režim u Beogradu, koji je koketirao s talijanskim crnokošuljašima, proganjao ustaše i njihove obitelji, i zatvarao ih u logore. Tako je logorašu Mili Budaku bilo zabranjeno da dođe na sahranu svoje supruge, a on sam je 1945. od strane jugoslavenskih komunista i titoističkoga režima ubijen nakon mučke „istrage“, i nakon što su mu ondašnji udbaši, odnosno oznaši, pokazali fotografije njegove kćerke koju su partizani sadistički silovali, i njeno tijelo rasjekli sjekirom u komadiće, odrezavši joj nožem grudi, i to dok je još bila živa. Doglavniku NDH, Mili Budaku, inače hrvatskom književniku, se i dan-danas predbacuje da je donio rasne zakone, što nije istina, jer ih je donio ministar pravosuđa, a on kao ministar obrazovanja bio dužan iste primijeniti, te da je izmislio krilaticu o tome da se „jednu trećinu Srba ima likvidirati, drugu trećinu iseliti, a treću trećinu asimilirati“. To je krilatica jednog ruskog plemića koji je to predlagao caru Romanovu u vezi ruskih Židova, i tu krilaticu su s ushićenjem preuzeli velikosrpski radikalni krugovi i ekstremisti.

Prve masovne egzekucije u Europi u Drugom svjetskom ratu počinila je zloglasna tajna policija Sovjetskog Saveza, staljinistički N.K.V.D. kada je 1940. u šumi Katyn kraj ruskoga grada Smolenska, i na drugim lokacijama, strijeljao do smrti 30 tisuća antifašističkih i antikomunističkih poljskih ratnih zarobljenika, časnika i generala. (Poslije će SSSR nastaviti s masovnim egzekucijama nad ratnim zarobljenicima različitih narodnosti, kao što je staljinistički režim nastavio u Drugom svjetskom ratu s masovnim egzekucijama diljem svoje sustavne mreže koncentracijskih logora Gulag, u Sibiru, u kojima su masovno ubijeni sovjetski građani.) Kao što se zna, Nezavisna Država Hrvatska osnovana je 10. travnja 1941. godine, godinu dana prije prvih masovnih egzekucija u Europi.

Na hrvatskom ratištu N.D.H. su prve masovne egzekucije u Europi počinili velikosrpski četnici kada je kvislinški režim u Beogradu uveo koncentracijske logore ‘Banjicu’ i ‘Sajmište’ kod Beograda, u kojima su masovno likvidirani srbijanski Židovi, (o srpskoj dokumentaciji logora, pisana na srpskoj ćirilici, svjedočila je povjesničarka Ljubica Štefan koja ju je pronašla u beogradskim pismohranama), i kada su četnici digli oružani ustanak u N.D.H., 27. „jula“ 1941., i masovno likvidirali hrvatske civile, pretežito seljake, i hrvatske ratne zarobljenike (domobrane, ustaše, i redarstvenike), i to već u travnju 1941., i zatim u svibnju, lipnju, srpnju i kolovozu 1941. godine, te su četnici Draže Mihajlovića počinili u Drugom svjetskom ratu genocid nad hrvatskim političkim narodom, koji je dokumentiran od strane ustaških vlasti u Zagrebu, i objavljen od strane ministarstva vanjskih poslova NDH, a „ustaška“ dokumentacija korištena od Titovih komunista za vrijeme suđenja vođi četničkog pokreta Draži Mihajloviću koji je prihvatio velikosrpski plan o priključenju hrvatskih teritorija Srbiji, odnosno stvaranju „Velike Srbije“, i masovne egzekucije od 1 milijun Hrvata. (Na kraju su četnici u Drugom svjetskom ratu uspjeli likvidirati oko 68 tisuća Hrvata, od toga pola katolika, i pola bosanskih muslimana, da bi nakon rata četnici u redovima partizana likvidirali na desetke i desetke tisuće hrvatskih ratnih zarobljenika i civila, uz masovno silovanje Hrvatica.)

Polako se gubi iz vida da su četnici na području N.D.H. tisuće Hrvata masakrirali noževima i sjekirama; prilikom jednog takvog masakra, jednom zarobljenom muslimanskom domobranskom časniku su stavili tamburicu u ruke, pa je izgledalo „kao da svira“. Hrvatskim djevojkama su četnici obično nakon silovanja rezali noževima dojke, čak i trudnicama, a dojenčad naboli na bajunete pušaka nakon što su ih noževima izrezali iz majčine utrobe. (O tome postoji povijesna foto-dokumentacija.) Postoje i primjeri kako su Titovi partizani, prilikom masovnih egzekucija hrvatskih civila, npr. u okupiranom Prijedoru 1942. godine, u Potkozarju, svoje žrtve odvodili na Kozaru, i tamo masovno ubijali kundacima pušaka, odnosno razbijanjem lubanja glava, i klanjem noževima, a svoje masovne grobnice su žrtve same morale iskopati, o čemu postoji također foto-dokumentacija; jednoj djevojci su partizani u Prijedoru nožem urezali na dlanove njezine ruke i na čelo znak „V“ (simbol pobjede), nakon što su je silovali, i zatim golu zaklali.

Četnici, a ponekad i partizani, su imali potrebu, isto kao i njemački nacisti, da svoje žrtve prije masovne egzekucije skidaju do gola. U masovnim egzekucijama na Kočevskom rogu je Jugoslavenska armija maršala Tita 30 tisuća hrvatskih ratnih zarobljenika, među njima 2000 djece ustaške mladeži, zaklalo, prilikom čega su žrtve komunizma prije toga skidane do gola (djevojke i žene su ritualno i serijski silovane, među njima brojne supruge hrvatskih časnika koje su bile sa svojim obiteljima u pratnji hrvatske vojske prilikom povlačenja prema Bleiburgu). Jednog zarobljenog hrvatskog katoličkog svećenika, kojeg su specijalci izabrani iz XI. dalmatinske brigade 26. divizije Jugoslavenske armije skinuli do gola, razapeli su na drveće, i živome mu nožem ostrugali kožu koju su također razapeli na drveće da se suši, i tako je žrtva dočekala „inspekciju“ maršala Tita i njegovu pratnju iz general-štaba „Vrhovnog štaba“, (politbiroa CK KPJ), koji se došao osvjedočiti u efikasnost svojih koljačkih jedinica. Bilo je to u lipnju 1945. godine, kada su se na području Slovenije i sjeverozapadne Hrvatske događale masovne egzekucije u Europi, koje su izvršavali titoisti.

Logore u Europi, 1941. godine, uspostavili su talijanski fašisti na okupiranom i anektiranom hrvatskom teritoriju, i izvršili masovne egzekucije nad slovenskim i hrvatskim ribarima i seljacima. Nikada za to talijanski fašisti nisu suđeni, niti je Tito ikada zatražio izručenje zapovjednika talijanske okupacijske II. armije, generala Roatte, koji je nakon Drugog svjetskog rata uživao britansku zaštitu na Malti, jer je bio njihov tajni agent za vrijeme rata.

Toliko, dakle, o premijerovoj tvrdnji na obilježavanju obljetnice holokausta u Zagrebu, 2014. godine, na Trgu žrtava fašizma, bivšem Trgu hrvatskih velikana, (dok i danas ne postoji u Zagrebu Trg žrtava komunizma), na kojoj je prozvana Katolička crkva, da nije poslala dovoljno visokog predstavnika na komemoraciju. To prozivkom je de facto oblaćena komemoracija žrtvama fašizma, pri čemu je premijer cinično poručio Crkvi da joj valjda „još treba vremena“. Vremena za što? Da osudi holokaust? Crkva je bila prva na svijetu koja je osudila holokaust. Učinio je to još papa Pio XII, i zagrebački biskupa Alojzije Stepinac koji je bio antifašisti, i kojeg su lažni antifašisti, a pravi komunisti na čelu sa svojim crvenim firerom Titom, ubili, kao što su titoisti izvršili masovne egzekucije nad drugim hrvatskim antifašistima, na primjer iz Hrvatske seljačke stranke čije su dužnosnike masovno strijeljali u svojim koncentracijskim logorima, kao npr. u logoru ‘Viktorovac’ kraj Siska. Tito nikada nije osudio holokaust.

Postavlja se pitanje, gdje je premijer bio na međunarodnu obljetnicu osude komunističkih i fašističkih zločina od 23. kolovoza 2013. godine, i prethodnih godina? Koliko se zna, obljetnica je u Hrvatskoj protekla praktički uz medijsku cenzuru režimskih medija, i glavna vijest režimskih medija toga dana je bila, da je Jovanka (Titova udovica) završila u jednoj bolnici u Beogradu, a nije bilo premijera niti prozivke, npr., udruge antifašista, koji, ne samo da nisu poslali predstavnika, nego nisu ni bili na komemoraciji žrtvama komunizma, jer znaju da ih nisu pobili antifašisti nego komunisti, odnosno da se bivši komunisti predstavljaju kao „antifašisti“. U kojem rangu je vlada RH bila nazočna na komemoraciji žrtvama komunizma i fašizma od 23. kolovoza 2013.? Sveta Katolička crkva ima bezbroj mučenika holokausta, a najpoznatija je redovnica Edith Stein koja je umorena u njemačkom nacističkom koncentracijskom logoru smrti, i to u plinskoj komori, zato što je bila židovskog podrijetla koja je sa židovske prešla na katoličku vjeru, i postala sluga Isusa Krista za kojeg je i umrla.

Ratni zrakoplovi Zapadnih Saveznika su nad nebom iznad Njemačke u Drugom svjetskom ratu izbacili na milijune letaka s preslikom teksta pape Pia XII o osudi fašizma. Prema tome, premijer RH nema nikakvo pravo Katoličku crkvu prozivati, i suflirati kako joj navodno treba još vremena da osudi holokaust, jer to je drsko i bezobrazno.

Na koncu, neka se premijer i svi drugi titoisti zapitaju, zašto partizani nikada nisu oslobodili niti jednu jedinu žrtvu holokausta, zašto niti jedna partizanska jedinica nikada nije napala logor u Jasenovcu, i pokušala osloboditi logoraše, i spasiti zarobljene Židove, a maršal Tito nikada nije službeno posjetio spomen-područje u Jasenovcu.

Na kraju jedna pouka premijeru, koja stoji zapisana u knjizi židovsko-američke povjesničarke Esther Gitman koja je rodom iz Sarajeva.

Ona je dokazala, da je N.D.H. bila jedina država u okupiranoj Europi čiji su hrvatski građani masovno sakupljali peticije, i slali ih poglavniku NDH s molbom da oslobodi zarobljene hrvatske i bosanske Židove, pri čemu su se potpisnici peticija izlagali smrtnoj opasnosti. To je bila prava hrabrost Hrvata u Drugom svjetskom ratu, jedinstvena u europskoj povijesti. To je, npr., mogao spomenuti predsjednik vlade RH na komemoraciji povodom obljetnice holokausta, tj. obljetnice oslobođenja logoraša u logoru smrti ‘Auschwitz’, iz siječnja 1945. godine.

Vlada RH je tom prilikom mogla u posjet u Zagreb pozvati i gospođu Esther Gitman koja bi se vjerojatno rado odazvala takvom pozivu. Esther Gitman je pohvalila angažman zagrebačkog nadbiskupa Alojzija Stepinca u spašavanju Židova, Srba i Roma, i rekla da blaženi predstavlja pravo svijetlo. O toj činjenici premijer nije spomenuo niti riječ, ali je zato prozivao Katoličku crkvu u Hrvata.

Piše profesor Goran Jurišić,

facebook komentari

 • peppermintt

  “Na hrvatskom ratištu N.D.H. su prve masovne egzekucije u Europi počinili
  velikosrpski četnici kada je kvislinški režim u Beogradu uveo
  koncentracijske logore ‘Banjicu’ i ‘Sajmište’ kod Beograda, u kojima su
  masovno likvidirani srbijanski Židovi, (o srpskoj dokumentaciji logora,
  pisana na srpskoj ćirilici, svjedočila je povjesničarka Ljubica Štefan
  koja ju je pronašla u beogradskim pismohranama),”

  Srbija je prva u EU bila “Judenfrei” al to pokušavaju skriti ko zmija noge

 • peppermintt

  “Na hrvatskom ratištu N.D.H. su prve masovne egzekucije u Europi počinili
  velikosrpski četnici kada je kvislinški režim u Beogradu uveo
  koncentracijske logore ‘Banjicu’ i ‘Sajmište’ kod Beograda, u kojima su
  masovno likvidirani srbijanski Židovi, (o srpskoj dokumentaciji logora,
  pisana na srpskoj ćirilici, svjedočila je povjesničarka Ljubica Štefan
  koja ju je pronašla u beogradskim pismohranama),”

  Srbija je prva u EU bila “Judenfrei” al to pokušavaju skriti ko zmija noge

 • peppermintt

  (Na kraju su četnici u Drugom svjetskom ratu uspjeli likvidirati oko 68
  tisuća Hrvata, od toga pola katolika, i pola bosanskih muslimana, da bi
  nakon rata četnici u redovima partizana likvidirali na desetke i desetke
  tisuće hrvatskih ratnih zarobljenika i civila, uz masovno silovanje
  Hrvatica.)

 • peppermintt

  (Na kraju su četnici u Drugom svjetskom ratu uspjeli likvidirati oko 68
  tisuća Hrvata, od toga pola katolika, i pola bosanskih muslimana, da bi
  nakon rata četnici u redovima partizana likvidirali na desetke i desetke
  tisuće hrvatskih ratnih zarobljenika i civila, uz masovno silovanje
  Hrvatica.)

 • peppermintt

  Na koncu, neka se premijer i svi drugi titoisti zapitaju, zašto
  partizani nikada nisu oslobodili niti jednu jedinu žrtvu holokausta,
  zašto niti jedna partizanska jedinica nikada nije napala logor u
  Jasenovcu, i pokušala osloboditi logoraše, i spasiti zarobljene Židove, a
  maršal Tito nikada nije službeno posjetio spomen-područje u Jasenovcu.

 • peppermintt

  Na koncu, neka se premijer i svi drugi titoisti zapitaju, zašto
  partizani nikada nisu oslobodili niti jednu jedinu žrtvu holokausta,
  zašto niti jedna partizanska jedinica nikada nije napala logor u
  Jasenovcu, i pokušala osloboditi logoraše, i spasiti zarobljene Židove, a
  maršal Tito nikada nije službeno posjetio spomen-područje u Jasenovcu.

 • peppermintt

  Na kraju jedna pouka premijeru, koja stoji zapisana u knjizi
  židovsko-američke povjesničarke Esther Gitman koja je rodom iz Sarajeva.

  Ona je dokazala, da je N.D.H. bila jedina država u okupiranoj Europi
  čiji su hrvatski građani masovno sakupljali peticije, i slali ih
  poglavniku NDH s molbom da oslobodi zarobljene hrvatske i bosanske
  Židove, pri čemu su se potpisnici peticija izlagali smrtnoj opasnosti.
  To je bila prava hrabrost Hrvata u Drugom svjetskom ratu, jedinstvena u
  europskoj povijesti. To je, npr., mogao spomenuti predsjednik vlade RH
  na komemoraciji povodom obljetnice holokausta, tj. obljetnice
  oslobođenja logoraša u logoru smrti ‘Auschwitz’, iz siječnja 1945.
  godine.

  • srka

   Te peticije je skupljao i Imam Banjalucki….minulog stoljeca…..sredinom…

   by Srka®

 • peppermintt

  Na kraju jedna pouka premijeru, koja stoji zapisana u knjizi
  židovsko-američke povjesničarke Esther Gitman koja je rodom iz Sarajeva.

  Ona je dokazala, da je N.D.H. bila jedina država u okupiranoj Europi
  čiji su hrvatski građani masovno sakupljali peticije, i slali ih
  poglavniku NDH s molbom da oslobodi zarobljene hrvatske i bosanske
  Židove, pri čemu su se potpisnici peticija izlagali smrtnoj opasnosti.
  To je bila prava hrabrost Hrvata u Drugom svjetskom ratu, jedinstvena u
  europskoj povijesti. To je, npr., mogao spomenuti predsjednik vlade RH
  na komemoraciji povodom obljetnice holokausta, tj. obljetnice
  oslobođenja logoraša u logoru smrti ‘Auschwitz’, iz siječnja 1945.
  godine.

  • srka

   Te peticije je skupljao i Imam Banjalucki….minulog stoljeca…..sredinom…

   by Srka®

 • peppermintt

  Četnici, a ponekad i partizani, su imali potrebu, isto kao i njemački
  nacisti, da svoje žrtve prije masovne egzekucije skidaju do gola. U
  masovnim egzekucijama na Kočevskom rogu je Jugoslavenska armija maršala
  Tita 30 tisuća hrvatskih ratnih zarobljenika, među njima 2000 djece
  ustaške mladeži, zaklalo, prilikom čega su žrtve komunizma prije toga
  skidane do gola (djevojke i žene su ritualno i serijski silovane, među
  njima brojne supruge hrvatskih časnika koje su bile sa svojim obiteljima
  u pratnji hrvatske vojske prilikom povlačenja prema Bleiburgu). Jednog
  zarobljenog hrvatskog katoličkog svećenika, kojeg su specijalci izabrani
  iz XI. dalmatinske brigade 26. divizije Jugoslavenske armije skinuli do
  gola, razapeli su na drveće, i živome mu nožem ostrugali kožu koju su
  također razapeli na drveće da se suši, i tako je žrtva dočekala
  „inspekciju“ maršala Tita i njegovu pratnju iz general-štaba „Vrhovnog
  štaba“, (politbiroa CK KPJ), koji se došao osvjedočiti u efikasnost
  svojih koljačkih jedinica

  • Gdje su ovi, s kojima bitke bijem, što kažu kako je tito ‘mnogo dobar čovek bio’ ..

   • peppermintt

    u mišjim rupama di i uvik, ta znaš i sam 😉

    • da.. kad im daš činjenice i argumente, nema ih na vidiku, miševi kao i gazda im puta s kojeg ne skreću! kukavice

     • peppermintt

      sad će oni dok……. prominu očale :)))
      a znaš lilith ima ljudi koji slijepo slušaju što partija reče pa niti ne pokušavaju zavirit i s druge strane, pa promisliti…

     • ‘borim’ se s takvima svakodnevno… samo im kažem, pokušaj bar na tren poslušat i našu stranu.. dozvoli mogućnost da tito i partija nisu bili baš dobri. Al kakvi, jok!

     • peppermintt

      polako nije lako priznati sebi zablude, samo realni i ljudi otvorena duha to mogu 😉

  • srka

   Ne znam….ali u ovo ne mogu da povjerujem….nema opipljive dokumentacije i dokaza…ili?

   by Srka®

   • peppermintt

    Ima srka, nisi pozorno čitao test, autor je znanstvenik povjesničar i istražuje arhive i prema tomu objavljuje radove.

    Druga stvar je što je posljednih desetljeća “pravo na povijest ” izlazilo jedino iz Bg kužine

 • peppermintt

  Četnici, a ponekad i partizani, su imali potrebu, isto kao i njemački
  nacisti, da svoje žrtve prije masovne egzekucije skidaju do gola. U
  masovnim egzekucijama na Kočevskom rogu je Jugoslavenska armija maršala
  Tita 30 tisuća hrvatskih ratnih zarobljenika, među njima 2000 djece
  ustaške mladeži, zaklalo, prilikom čega su žrtve komunizma prije toga
  skidane do gola (djevojke i žene su ritualno i serijski silovane, među
  njima brojne supruge hrvatskih časnika koje su bile sa svojim obiteljima
  u pratnji hrvatske vojske prilikom povlačenja prema Bleiburgu). Jednog
  zarobljenog hrvatskog katoličkog svećenika, kojeg su specijalci izabrani
  iz XI. dalmatinske brigade 26. divizije Jugoslavenske armije skinuli do
  gola, razapeli su na drveće, i živome mu nožem ostrugali kožu koju su
  također razapeli na drveće da se suši, i tako je žrtva dočekala
  „inspekciju“ maršala Tita i njegovu pratnju iz general-štaba „Vrhovnog
  štaba“, (politbiroa CK KPJ), koji se došao osvjedočiti u efikasnost
  svojih koljačkih jedinica

  • Gdje su ovi, s kojima bitke bijem, što kažu kako je tito ‘mnogo dobar čovek bio’ ..

   • peppermintt

    u mišjim rupama di i uvik, ta znaš i sam 😉

    • da.. kad im daš činjenice i argumente, nema ih na vidiku, miševi kao i gazda im puta s kojeg ne skreću! kukavice

     • peppermintt

      sad će oni dok……. prominu očale :)))
      a znaš lilith ima ljudi koji slijepo slušaju što partija reče pa niti ne pokušavaju zavirit i s druge strane, pa promisliti…

     • ‘borim’ se s takvima svakodnevno… samo im kažem, pokušaj bar na tren poslušat i našu stranu.. dozvoli mogućnost da tito i partija nisu bili baš dobri. Al kakvi, jok!

     • peppermintt

      polako nije lako priznati sebi zablude, samo realni i ljudi otvorena duha to mogu 😉

  • srka

   Ne znam….ali u ovo ne mogu da povjerujem….nema opipljive dokumentacije i dokaza…ili?

   by Srka®

   • peppermintt

    Ima srka, nisi pozorno čitao test, autor je znanstvenik povjesničar i istražuje arhive i prema tomu objavljuje radove.

    Druga stvar je što je posljednih desetljeća “pravo na povijest ” izlazilo jedino iz Bg kužine

 • Samo da napišem kratku opasku dok sve ne pročitam, stigao sam do psihološke granice: Čini se da je ova psihološka granica neuhvatljiva, što joj se više približavamo, osnaženi teškom mukom usput, ona je sve dalja.. Eksponencijalna funkcija

 • Samo da napišem kratku opasku dok sve ne pročitam, stigao sam do psihološke granice: Čini se da je ova psihološka granica neuhvatljiva, što joj se više približavamo, osnaženi teškom mukom usput, ona je sve dalja.. Mogli bismo kazati da je Psihološka granica Asimptota…

 • Neka se premijer i svi drugi titoisti zapitaju, zašto partizani nikada nisu oslobodili niti jednu jedinu žrtvu holokausta, zašto niti jedna partizanska jedinica nikada nije napala logor u Jasenovcu, i pokušala osloboditi logoraše, i spasiti zarobljene Židove, a maršal Tito nikada nije službeno posjetio spomen-područje u Jasenovcu.

 • Neka se premijer i svi drugi titoisti zapitaju, zašto partizani nikada nisu oslobodili niti jednu jedinu žrtvu holokausta, zašto niti jedna partizanska jedinica nikada nije napala logor u Jasenovcu, i pokušala osloboditi logoraše, i spasiti zarobljene Židove, a maršal Tito nikada nije službeno posjetio spomen-područje u Jasenovcu.

 • Mirazh

  Banda četnička. Polako se gubi iz vida da su četnici na području N.D.H. tisuće Hrvata masakrirali noževima i sjekirama; prilikom jednog takvog masakra, jednom zarobljenom muslimanskom domobranskom časniku su stavili tamburicu u ruke, pa je izgledalo „kao da svira“.

 • Banda četnička. Polako se gubi iz vida da su četnici na području N.D.H. tisuće Hrvata masakrirali noževima i sjekirama; prilikom jednog takvog masakra, jednom zarobljenom muslimanskom domobranskom časniku su stavili tamburicu u ruke, pa je izgledalo „kao da svira“.