PREMINUO FRA ZVJEZDAN LINIĆ

0

U subotu 7. prosinca 2013. u jutarnjim satima okrijepljen svetim sakramentima blago je u Gospodinu preminuo fra Zvjezdan Linić OFM u 73. godini života, 56. redovništva i 47. svećeništva. Misa zadušnica s obredima ispraćaja fra Zvjezdana Linića bit će u srijedu 11. prosinca u 14 sati u franjevačkoj crkvi Uznesenja BDM u Samoboru. Nakon mise ukop će biti u franjevačkoj grobnici na groblju u Samoboru.

Fra Zvjezdan Vjekoslav Linić rođen je 1 . ožujka 1941. godine u Svilnom, u blizini Gospinog svetišta Majke Milosti na Trsatu u Rijeci. Svoj pastoralni svećenički život posvetio je najviše mladima i Franjevačkom svjetovnom redu. Velikom broju mladih pomogao je da kroz sakramente kršćanske inicijacije udu u Crkvu, da upoznaju Krista Spasitelja. Njegov glavni svećenički posao bio je naviještanje evanđelja i to kroz redovite propovijedi radnim danom, a osobito nedjeljom u crkvi sv. Franje na Kaptolu a potom i kroz broj ne vjeronaučne susrete s mladima i manje mladima. Tu se razvija njegov osjećaj za riječ Božju. Kroz radio – Mise i duhovne misli počeo je sustavno stavljati na papir komentare evanđeoskih perikopa. Zadnjih niz godina djelovao je u kući susreta Tabor pri Franjevačkom samostanu u Samoboru kod Zagreba gdje organizirao i držao brojne tečajeve duhovnih vježbi, seminare duhovne obnove i sl. za sve staleže u Crkvi. To je bilo mjesto njegova novog početka i produbljivanja svega što je kroz dugi niz godina naviještao svojim propovijedanjem i brojnim predavanjima.,

Pokoj vječni daruj mu Gospodine! Svjetlost vječna neka mu svijetli!

[box_light]

Pavuna: ‘Otac Zvjezdan nam je i jutros poslao poruku ljubavi i širio svjetlost Isusova evanđelja, on nije umro, itekako je živ’

Smrt Zvjezdana Linića pogodila je i Dragana Primorca. Na svom Facebook profilu objavio je njihovu zajedničku fotografiju. “Posljednji pozdrav mom dragom prijatelju, fra Zvjezdanu Liniću. Počivao u miru. Tvoj prijatelj Dragan.”, napisao je Primorac. Vijest o smrti patera Linića rastužila je one koji su na njegovim duhovnim obnovama u kući susreta Tabor u Samoboru pronašli utjehu u vjeri u teškim trenutcima.

Smrt karizmatika i jednog od najvećih propovjednika u Hrvatskoj pogodila je mnoge, a među ostalima i fizičara Davora Pavunu. On kroz vjeru gleda ovu tešku situaciju te poručuje kako pater Zvjezdan nije umro. “Itekako je živ, kao i sve velike ličnosti. Nelson Mandela, ideal mnogih tzv. ljevičara, čak i boljševika, vrlo je jasno svjedočio: ‘Naš najdublji strah nije da smo slabi i neadekvatni. Naš najdublji strah jest da smo beskonačno moćni. Kada se oslobodimo naših vlastitih strahova, naša prisutnost automatski oslobađa sve ljude oko nas jer svi smo Božja djeca.’ Otac Zvjezdan nam je i jutros poslao poruku ljubavi i širio je svjetlost Isusova evanđelja. I mene osobno doveo je Isusu Kristu jasnim svjedočenjem svoje iskrene ljubavi. I kako je izabrao trenutak odlaska da bismo se svi našli ujedinjeni u akciji Božje ljubavi. Slava im i podijelimo ljubav u zajedništvu.”, poručuje Pavuna.

Smrt Zvijezdana Linića pogodila je i Dragana Primorca. Na svom Facebook profilu objavio je njihovu zajedničku fotografiju. “Posljednji pozdrav mom dragom prijatelju, fra Zvjezdanu Liniću. Počivao u miru. Tvoj prijatelj Dragan”, napisao je Primorac. Vijest o smrti patera Linića rastužila je one koji su na njegovim duhovnim obnovama u kući susreta Tabor u Samoboru pronašli utjehu u vjeri u teškim trenutcima. Među njima našle su se i Sanja Doležal, Nina Badrić, Simona Šajn, Marija Husar Rimac te Marin Ivanović Stoka. Sanja je s paterom snimila i pjesmu ‘Kad sve utihne’. Marija Husar Mlinac na seminaru duhovne obnove upoznala je supruga Vjekoslava, a Nina Badrić patera je posjećivala kada je njen brak s Bernardom Krasnićem bio u krizi. Reper Stoka utjehu u vjeri pokušao je pronaći kada se odvikavao od droge. Iznenađenje za mnoge bila je Simona Šajn, bivša supruga Ante Gotovca. Njen buran život u potpunosti je promijenila vjera. Zahvaljujući pateru povukla se iz javnosti, a u više navrata govorila je o tome kako ju je fra Zvjezdan doveo na pravi put. Na Facebooku se od patera Linića oprostila i Ana Rucner, poručivši omiljenom karizmatiku da počiva u miru.

Podsjetimo, pater se od ožujka borio s teškim tumorom. Odlazio je na zračenja i kemoterapije, a usprkos bolesti nije odustajao od vjere pa je stoga održavao nadaleko poznate seminare i predvodio mise. Molio se dobri svećenik i za političare kojima je potrebno oslobođenje. Koliko je bio velik, svjedoči veliki broj vjernika koji su posjećivali njegove duhovne obnove, a mnogi svjedoče i o čudima koja su se tamo događala.

[/box_light]

facebook komentari