Preminuo poznati hrvatski teolog – Adalbert Rebić

0

Kako javlja Hrvatska televizija u svećeničkom domu u Zagrebu jutros je u 78. godini života i 50. godini svećeništva umro svećenik i prebendar Zagrebačke nadbiskupije Adalbert Rebić. Bio je profesor biblijskih znanosti, semitskih jezika i arheologije na Katoličkom bogoslovnom fakultetu, a rođen je u Klenovcu Humskom… Profesor Adalbert Rebić srednju klasičnu gimnaziju završio je u Zagrebu studij teologije i biblijskih znanosti na Papinskom sveučilištu Gregoriana i pripadnom Biblijskom institutu u Rimu, gdje je i doktorirao.

Sve do svog umirovljenja 2005. godine radio je kao profesor biblijskih znanosti i orijentalnih jezika (hebrejski, aramejski, sirijski i arapski) na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Inače, poznati hrvatski teolog zbog nekih svojih riječi vrlo je često bio na meti režimskih medija te medijske ratno-profiterske oligarhije, srećom, nije se pretjerano zamarao medijskim napadima. Objavio je iz svoje struke 28 djela, kao i oko 400 članaka u raznim domaćim i inozemnim časopisima.

U vrijeme velikosrpske agresije na Hrvatsku Adalbert Rebić je obnašao dužnost predstojnika Vladina ureda za prognanike i izbjeglice, radio je to vrlo uspješno. Rebić će biti pokopan na zagrebačkom Mirogoju, a vrijeme pogreba objaviti će se naknadno.

Neka mu je pokoj vječni, Počivao u miru!

facebook komentari