Preminuo Smiljko Šagolj

9
Diplomirao je dvopredmetni studij filozofije i psihologije 1968.u Sarajevu, za nepune tri godine i tada je i službeno proglašen za najmlađeg profesora u bivšoj državi

Kako doznaje Večernji list, iznenada je preminuo Smiljko Šagolj. Uzroci smrti još nisu poznati.

Diplomirao je dvopredmetni studij filozofije i psihologije 1968.u Sarajevu, za nepune tri godine i tada je i službeno proglašen za najmlađeg profesora u Jugoslaviji. Po posebnom odobrenju rektora, diplomski ispit položio je puno prije roka s ocjenom deset (10). Radio je kratko kao profesor u prestižnoj sarajevskoj gimnaziji. Zaposlio se potom na Televiziji Sarajevo gdje je radio kao novinar, a potom i obnašao i brojne dužnosti – od urednika dnevnika do glavnog i odgovornog urednika informativno-dokumentarnog programa.Dobitnik je brojnih novinarskih nagrada: za najbolje vođenje dnevnika u Jugoslaviji, zatim za dokumentarne reportaže. Nositelj je zlatne značke za najveća programska ostvarenja TV Sarajevo. Krajem 1989.g. počeo je raditi za Televiziju Zagreb. Radio je na HTV u Studiju u Splitu kao redaktor i izvješćivao za hrvatske radiopostaje u Americi i Australiji.

Predavao je na Sveucilištu u Mostaru na Filozofskom fakultetu, na Odjelu novinarstva, predmete – Televizija i Mediji u procesu globalizacije, a na politologiji Uvod u političke teorije. Predavao je i više izbornih predmeta na kroatistici. Autor je četiri knjige koje su i udžbenici i obvezna literatura na predmetu Televizija i na Odjelu politologije. Autor je i mnogih stručnih i znanstvenih radova o temi: elektronički mediji i procesi globalizacije. Završio je i poslijediplomski studij na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i magistrirao upravo o temi: Lokalne TV i procesi globalizacije. Na istom fakultetu je doktorirao o temi: „Novinstvo i nastanak nacija”. Izabran je za docenta. Diplomirao je dvopredmetni studij filozofije i psihologije 1968.u Sarajevu, za nepune tri godine i tada je i službeno proglašen za najmlađeg profesora u Jugoslaviji. Po posebnom odobrenju rektora, diplomski ispit položio je puno prije roka s ocjenom deset (10). Radio je kratko kao profesor u prestižnoj sarajevskoj gimnaziji. Zaposlio se potom na Televiziji Sarajevo gdje je radio kao novinar, a potom i obnašao i brojne dužnosti – od urednika dnevnika do glavnog i odgovornog urednika informativno-dokumentarnog programa.

Autor je četiri knjige koje su i udžbenici i obvezna literatura na predmetu Televizija i na Odjelu politologije.

vecernji.ba

facebook komentari

 • Bollero

  Stavio si se na oltar domovine i svoga naroda legendo. čast mi je da sam te upoznao. Neka ti je vječna slava i hvala u moje osobno ime. Počivao u miru Božijem !

  • baš sam neki dan sa njim komunicirao.. Žao mi je! Baš je Iznenada umro! Nek mu je pokoj vječni

   • Pridruživam se vama dvojici i svim onima koji izrazuju sućut pokojnuku, njegovoj obitelji i brojnim prijatelji.
    Nela mu je laka druga hrvatske zemlje, pa makar ona bila u BiH. osjećaji su hrvatski!

    • Vacca, the mljac

     Ne bih se pridružio izrazima saučešća.

     • Kakav god bio! To je zadnje što možemo iskazat mrtvu čovjeku!

     • Vacca, the mljac

      Neka je on mrtav, za ostalo manje-više.

     • peppermintt

      kršćanski vaca

      nema što
      a jes, da je falio liberalku-pusićku bio bi svetac jelde ?

     • Vacca, the mljac

      Neka je mrtav, to je najvažnije. – Za crve.

 • kvot

  Smiljko umro, ajdeee.
  Neka mu je pokoj duši.
  Sjetio sam se par njegovih izvještaja iz ’93…….