Prestanite nas braniti i svojom demokracijom porobljavati!

1

Sloboda je dar Božji. Odnosi se na svakog čovjeka kojeg je Bog stvorio na svoju sliku i priliku. Sloboda je izbor između dobra i zla, između mržnje i ljubavi, između sebedarja i egoizma, između nasljedovanja Krista ili Sotone. Bog, vrelo neiscrpne ljubav, dao nam je slobodu odabira. Ni u čemu nas nije htio ograničiti, jer ljubav nema ograničenja, jer je ljubav neizmjerna sloboda i pravo na vlastiti život da ga živimo prema svom odabiru. Sloboda nosi veliku odgovornost ali i velike mogućnosti da svojim životom ostvarimo velika dobra, vječni život ili svoju propast.

Živimo u vremenima kad se pod izlikom demokracije porobljava cijelo čovječanstvo. Kad nam se govori što je najbolje za nas, jer mi to neznamo, nego oni misle što je najbolje za nas. Prezentiraju nam slobodu koja dozvoljava ubojstvo nemoćnih, malenih i nezaštićenih a istovjetno se osuđuje svaki oblik agresije i nemarnosti spram životinja, uzdiže ih se iznad prava čovjeka i tako se ide u otvoreni rat sa Kristom. Kristova smo ljubav od začeća do prijelaza u vječnost.

Sve zemlje u kojima se sije „sjeme demokracije“ gospodarski i politički život te zemlje korjenito se promijenio. Sjetimo se govora George W. Busha kad je govorio o sijanju „sjemena demokracije“ u Iraku. Nakon toga Irak je okupiran sa 130.000 američkih vojnika  i preuzeli potpunu vlast nad gospodarstvom te zemlje.

Kad su u pitanju maleni, nezaštićeni, nerođeni i bez prava glasa nema glasnih hukača demokracije. Tu demokracija i zaštita života ne vrijedi, tu su prava u kojima se slobodno odlučuje o životu onoga drugoga koji se ne može izboriti za sebe. I zato, ne treba postaviti pitanje: „Da li smo za abortus ili protiv abortusa?“. Pitanje je da li smo za život ili ubojstvo malenoga i nezaštićenoga?

Isus je rekao “ Zaista, kažem vam, meni ste učinili koliko ste učinili jednomu od ove moje najmanje braće.” (Mat 25:40).  Isusu za ljubav i zaštitu malenih, jer znamo koliko ih On voli, mi molitelji stojimo pred bolnicama i u miru i skrovitosti,  ponizno i skrušeno molimo da Isus čini čuda u zaštiti života nerođenih . Nikoga ne osuđujemo, nikome ne nalažemo da mora činiti nešto mimo svoje volje, nikoga ne prozivamo, samo činimo djelo ljubavi, milosrdno molimo za obraćenje roditelja, za spas nerođenih, za ta mala i sićušna nezaštićena bića .

opacicU čemu smo vas povrijedili gospođo Opačić i vas istomišljenike i hajkaše na mirne molitelje pred bolnicama? Ništa nismo tražili od službene vlasti za razliku od vas, jer vi neprestance tražite za sve svoje  aktivnosti, koje nisu ni humane ni za dobrobit čovječanstva. Htjeli smo putem molitve i milosti Duha Svetoga dati svoj doprinos u ime malenih, sićušnih, nezaštićenih Kristovih ljubljenih bića. Nitko nas ne tjera da tamo stojimo. Nitko nam ne nudi nikakvu financijsku niti bilo koju naknadu, niti mi to tražimo, mi smo poput prosjaka koji traže pravo na život u miru i tišini, skupljeni smo u malu grupicu s krunicom u ruci i srcem ljubavi. Zar nas zato osuđujete gospođo Opaćić a istovremeno nas prisiljavate da gledamo kolone istospolnih ljudi koji kao sumanuti hodaju po ulica gradu, provociraju nas 90% katolika, zaustavljajući promet a na tisuće policajaca vas štiti. I to je vaša demokracija. Uzimate nam slobodu i trošite naš proračunski novac.

Tko vam je dao to pravo? Vi ste sudionica takovih i još drugih skupova u kojima nas svojim nastupima uznemiravate. Seksualnost je odluka svakog čovjeka, možemo je razumjeti ili nerazumjeti ali je neprimjereno, da nas sa seksualnim orjentacijama pojedinaca, koje su u suprotnosti sa Božjom riječi, na ulicama uznemiravate. Katolička smo zemlja i to je krajnje neprimjereno spram nas katolika, štovatelja i nasljedovatelja riječi Kristove.

Univ.spec.oec Slavica Vučko, mag.oec
moliteljica za zaštitu života malenih i nezaštićenih

Kamenjar.com

facebook komentari

  • Malleus_Haereticorum

    Izvrstno. Ecclesia militans na djelu.

    „Obucite svu opremu Božju da se mognete oduprijeti lukavstvima đavlovim. Jer nije nam se boriti protiv krvi i mesa, nego protiv Vrhovništava, protiv Vlasti, protiv upravljača ovoga mračnoga svijeta, protiv zlih duhova po nebesima. Zbog toga posegnite za svom opremom Božjom da uzmognete odoljeti u dan zli i održati se kada sve nadvladate. Držite se dakle! Opašite bedra istinom, obucite oklop pravednosti, potpašite noge spremnošću za evanđelje mira! U svemu imajte uza se štit vjere: njime ćete moći ugasiti ognjene strijele Zloga. Uzmite i kacigu spasenja i mač Duha, to jest Riječ Božju. Svakovrsnom se molitvom i prošnjom u svakoj prigodi u Duhu molite. “ (Ef 6,11-18)