Pratite nas

Zanimljivosti

Priča sa Jadrana: Bošnjački mediji iskrivljuju sliku o Dalmaciji, a u tome im pomažu i neljubazni domaćini

Objavljeno

na

Ljeto je i vrijeme je godišnjih odmora. Kao i svakog ljeta skupa sa svojom obitelji planirm godišnji odmor, i do sada smo uvijek ljetovali u Hrvatskoj.

Ono što nas vodi u Hrvatsku jeste blizina, ali i lijepe plaže za savršeno uživanje u moru i suncu.

[dropcap]O[/dropcap]ve godine sam prvi puta došao u nedoumicu da li da se okrenem nekoj drugoj destinaciji, ponajprije zbog medijske hajke protiv ljetovnja u Hrvatskoj od strane velikog broja bošnjačkih medija. Sličnu hajku nisu podizali kada su stotine tisuća njihovih sunarodnjaka našli utočište u Hrvatskoj spašavajući živu glavu od rata i agresije. Agresiju su izvršili isti oni na čija ljetovališta sada tipuju bošnjački mediji. Kakav preokret politike jednog naroda, to je za nepovjerovati.

Prvo su krenuli u ofannzivu sa dukotrajnim čekanjima na granici. Ti isti mediji nisu se potrudili svojim čitateljima objasniti da postoje mnogi drugi granični prijelazi osim Doljana na kome jesu velike gužve i na kome se zna čekati na prijelaz granice po par sati. Osobno sam u zadnjih desetak dana prelazio na drugim graničnim prijelazima prema moru i ni na jednom nisam čekao više od pet minuta.

Druga stvar plasirana u medijima jeste potrebnih 100 eura po danu za boravak u Hrvatskoj. Državljanin sam BiH, granicu sa Hrvatskom prelazim sa novom biometrijskom putovnicom i nikakvih problema nisam imao na granici, niti me je tko upitao koliko imam novca u sebe.

Ono što je istina jeste da u Hrvatskoj, pogotovo u Dalmaciji ima dosta onih koji pridonose da se u BiH stvara negativna slika o Hrvatskom moru. Ne mogu a da se ne sjetim prošlogodišnjih istupa čovjeka u Makarskim novinama, te onog Dijane Čuljak na televiziji kojima su stvorili ružnu sliku o turistima iz BiH. Na te se istupe sa punim pravom trebalo reagirati, i to ne samo medijski nego i sa najvećih razina vlasti.

Nažalost u Dalmaciji postoje i oni koji misle da za ovo par mjeseci ljeta trebaju oderati svakoga kako bi ostatak godine proveli ljuljajući se u ležaljakama čekajući novu sezonu deranja. O njihovoj neljubaznosti sa pravom je napisano mnogo toga, ali se istovrmeno sa njima generaliziraju oni ljubazni i pošteni domaćini kod kojih bh turisti godinama ljetuju i koji su zadovoljni pruženim uslugama.

Svako od nas je sam gospodar svoj sreće i svoga novca, te ima pravo ići na odmor gdje god hoće. Poznajem mnoge Bošnajke koji su moji susjedi i prijatelje, koji će i ove godine na ljetovanje u Hrvatsku i koji su i sami zgroženi ovom medijskom kampanjom protiv Hrvatske.

Da ovaj moj članak ne bude napisan ni za koga, a ni protiv koga još jednom ću naglasiti da su za svu ovu negativnu kampanju prema Hrvatskoj podjednako krivi Bošnjački mediji, ali i neljubazni i bezobrazni (pojedinci) domaćini širom Dalmacije.

hercegovina.info

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Zanimljivosti

U VUKOVARU PODIGNUT SUHOZIDNI ZAVJETNI KRIŽ

Objavljeno

na

Objavio

U Vatikanskoj ulici nasuprot Vodotornja u Vukovaru, hrvatski  branitelji  s otoka Paga  izgradili su suhozidni križ, koji je posvetio gvardijan fra Ivica Jagodić iz Župe sv. Filipa i Jakova u Vukovaru.

“Skupa s našim braniteljima UHVDR-a već smo napravili puno suhozidnih križeva, a sada smo željeli jedan  pokloniti gradu Vukovaru. Ovo je bilo nešto posebno, Vukovar je grad heroj i svi oni koji su sudjelovali u izgradnji ovog križa napravili su ga s puno emocija. To je hrvatski simbol koji je grad Vukovar zaslužio i ovaj križ za Vukovar predstavlja svu patnju i sve ono što su Vukovar i njegovi branitelji prošli tijekom Domovinskog rata. Križ koji je rađen u Vukovaru, bio je gotov za tri sata, a radilo ga je 54 hrvatska branitelja s otoka Paga”, istaknuo je Ante Fabijanić, gradonačelnik Paga, javlja Glas Slavonije.

Foto/Grad Vukovar

Davor Fabijanić, predsjednik Udruge hrvatskih veterana Domovinskoga rata s Paga i zamjenik gradonačelnika, rekao je da su se za ovu lokaciju odlučili jer je nedaleko od prepoznatljivog vukovarskog simbola stradanja- Vodotornja s kojeg će se vidjeti suhozidni križ koji je podignut kao simbol žrtve i patnje, ali i simbol zajedništva.

 

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava za ovu hvale vrijednu akciju izrazio je riječi zahvale… pa je i na Facebooku poručio:

 

“Posvetili smo suhozidni križ koji su Vukovaru na dar izgradili prijatelji s Paga na čelu s gradonačelnikom Antom Fabijanićem i udrugom HVIDR-a Pag.

Ovaj je križ simbol patnje koju su Vukovarci i hrvatski branitelji Vukovara podnijeli. Grad Vukovar rado je prihvatio ovaj hrvatski simbol i promiče vrijednosti iz Domovinskog rata. Također, ovo je autentična priča o hrvatskom zajedništvu izraslom upravo na tim vrijednostima.

Hvala vam, dragi prijatelji što Vukovar uvijek nosite u srcu i što ste s velikom energijom i pijetetom Vukovarcima učinili ovu gestu te ugradili dio sebe kao trajni podsjetnik na značaj koji Vukovar ima u srcima pravih domoljuba diljem Hrvatske i šire!”, napisao je Ivan Penava.

facebook komentari

Nastavi čitati

Zanimljivosti

(VIDEO) Iznenađenje za mladu i goste: Njemački mladoženja po prvi put pričao na hrvatskom jeziku i sve oduševio

Objavljeno

na

Objavio

Na jednoj svadbi mladoženja je priredio iznenađenje za mladu.

Obratio se mladi i svim svatovima na hrvatskom jeziku, priznajući na kraju da hrvatski ne razumije i da je sve naučio napamet.

Simpatični je mladić priznao da je svoj govor naučio napamet, a supruzi Mariji nije rekao da će ga držati kako ona ne bi bila nervozna. I iz njenih se reakcija vidi da je iznenađena. A ako ga nakon ovog govora ostavi, rekao je, otići će živjeti s ujakom u Livno i biti čoban.

Pogledajte video koji je objavio Foto studio Micko:

facebook komentari

Nastavi čitati