Pratite nas

Prihod od droge i prostitucije prelazi 12 milijardi eura

Objavljeno

na

Dakle, ta EU je raj na zemlji. Prema novim normativima EU, prihodi od droge i prostitucije ulaze u BDP, pa će naš indeks zaduženosti pasti, što bi moglo navesti glavne kurve, svjetske kreditne agencije, da povećaju naš rejting. Ulazi li u naš BDP i prihod naših prostitutki i prostitukaca u Njemačkoj? Možemo li to gledati kao izvoz?

Kako izračunati prihode od kokaina?

Prije pet godina naš Boris Podobnik zajedno s nekoliko znanstvenika sa “Sveučilišta Boston” postavio je matematičku formulu za izračun korupcije. Mišljena sam da su istraživači došli do krivog zaključka: što je indeks korupcije veći, smanjuje se ekonomski razvoj i smanjuju se strane investicije. Meni je nekako pouzdanija elitistička metoda, koja u našem slučaju daje:

  • (1) Kod nas ima oko 100 tisuća takve gamadi
  • (2) Svatko od njih godišnje kasira na ime provizije u prosjeku 100 tisuća eura
  • (3) Imamo ukupan korupcijski nacionalni prihod od 10 milijardi eura
  • (4) Od takvih prihoda elita potroši 50 posto na kokain i 20 posto na prostitutke
  • (5) Imamo 7 milijardi prihoda od domaće gamadi
  • (6) Dodajmo oko 3 milijarde prihoda od strane diplomacije i stranih predstavnika
  • (7) Imamo oko 2 milijarde takvih prihoda od stranih i domaćih turista
  • (8) Ukupan prihod od droge i prostitucije prelazi 12 milijardi eura

Gdje prikazati specijalne usluge menadžerima?

prostitutka_411576S1Hoće li u prostituciji promet porasti nakon što se pojave kvalitetnije replikantice? Nikoga ne zanimaju klonirane krave i ovce! Filmski svijet treba dvije-tri Penelope Cruz, a ostale mogu na slobodno tržište. Teško je dati vlastiti doprinos. Nije to baš za svakoga. Zamislim se u vlastitom ovalnom uredu na vrhu poslovnog tornja. Stiže dugonoga ljepotica, polagano se skida, mazno se uvija, migolji prema meni, a moja malenkost čita novine. Impotentan sam već pet godina! Gdje sam pogriješila? U prizemlju, kada si ušla u moj privatni lift! Da to napravimo u liftu? Ne, dušo, ne radim to više nigdje. Normalno je da ženu uredno platim, uz dodatak za potpunu diskreciju – štitim svoj rejting. Zapravo pripadam sloju društva koji elita gleda kao smeće. Ovdje se pitam, koliko je riječ o prostituciji, a koliko o neprijavljenoj psihološkoj terapiji? Naše strukture karakterizira nevjerojatna neučinkovitost i impotentnost, pa je veliko pitanje kojoj poziciji BDP-a trebamo pripisati ljepotice noći u funkciji jutarnjeg buđenja elite. Navodno se Marija Terezija nije mogla koncentrirati na svoje državničke dužnosti dok ne bi propustila kroz svoj ured desetak mladih vojnika. Možemo reći da je Marija Terezija preferirala guštere. Koliko treba našem Premijeru i našem Predsjedniku da se koncentriraju na posao? Slavko Linić i Vesna Pusić doimaju se prilično napeto.

Tko treba biti zviždač?

Linić je dobio novi problem. Mnogi menadžeri skrivaju uredski felacio! Tko treba prijaviti sivu ekonomiju? Onaj tko povraća od sivog ljigavog crvuljka političara, tajkuna, svoga šefa ili nekog pijanog gosta, ili onaj tko daje novac. Bilo bi korektno da barem ministri nazovu Linića nakon što isplate curu. Dovoljno je da kažu: “Slavek! Diži BDP!” A Linić cvate, kao da je sam konzumirao uslugu. Imamo zanimljivu anomaliju. Kada je Linić nasmijan, znate da je Vlada jedan veliki kupleraj. Ako je namršten, to znači da su Premijer i ministri impotentni. Priča se da sam Slavko Linić kod žena uživa solidan rejting, bez obzira kakav je platiša. Zviždači bi se po novome mogli zaposliti baš kod Linića, u Ministarstvu financija, kao nova financijska policija. Upadnu kod nekog zaposlenog komada i traže njene poslovne knjige! A ono unutra telefoni glavnih faca u RH. I napomene, odnosno upute kako ušetati kojem bolesniku, tko zahtijeva prezervativ, a tko bič, i tome slično. Zašto u svim knjigama zagrebačkih prostitutki stoji napomena “Premijer – lisice”?

Tvrtko Dolić

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Iz Svijeta

Američki nosač zrakoplova patrolirao vodama istočno od Korejskog poluotoka

Objavljeno

na

Objavio

Nosač zrakoplova USS Ronald Reagan

Američki nosač aviona na nuklearni pogon Ronald Reagan u četvrtak je patrolirao vodama istočno od Korejskog poluotoka, u demonstraciji pomorske i zračne sile čiji je cilj upozoriti Sjevernu Koreju da ne poduzima bilo kakvu vojnu akciju.

Taj najveći ratni brod američke mornarice u Aziji, težak 100.000 tona, s posadom od 5.000 mornara, plovio je oko 160 kilometara, te je s njegove palube načinjeno skoro 90 letova borbenih aviona F-18 Super Hornet, navodi agencija Reuters.

Posada američkog broda izvodi vježbe s južnokorejskom mornaricom u kojima sudjeluje 40 ratnih brodova od Žutog mora zapadno od tog poluotoka do unutrašnjosti Japanskog mora.

”Mi smo ovom i mnogim drugim vježbama jasno pokazali da smo spremni braniti Republiku Koreju”, rekao je američki kontraadmiral Marc Dalton, komandant udarničke grupe.

Zvaničnici Sjeverne Koreje su to okupljanje ratnih brodova nazvala “probom za rat”.

facebook komentari

Nastavi čitati

BiH

Bakir Izetbegović: Moj otac Alija je pred smrt ostavio BiH Erdoganu u amanet, da skrbi o njoj

Objavljeno

na

Objavio

Bošnjački član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović ponovo je u četvrtak eksploatirao problematičnu tezu po kojoj je njegov pokojni otac Alija prije smrti sadašnjem predsjedniku Turske Recepy Tayyipu Erdoganu povjerio ulogu svojevrsnog skrbnika nad BiH.

Sudjelujući u obilježavanju četrnaeste obljetnice smrti Alije Izetbegovića koji je bio prvim predsjednikom Predsjedništva BiH kao samostalne države, njegov sin je novinarima u Sarajevu kazao kako je veza između njegova oca i sadašnjeg turskog predsjednika bila veoma važna, a o tome svjedoči kako je Erdogan bio jedna od posljednjih osoba s kojom je razgovarao prije smrti.

“On (Alija) je u njemu je prepoznao budućeg jakog lidera i ostavio mu u amanet brigu za BiH. Ja mislim da Erdogan itekako dobro nosi taj amanet”, kazao je Bakir Izetbegović.

Na reakcije u povodu konstatacije o Erdoganu kao osobi kojoj je BiH ostavljena na skrb nije trebao dugo čekati a prvi je to učinio Izetbegovićev ogorčeni politički protivnik Milorad Dodik.

Kazao je kako je ta izjava “skandalozna i opasna” poručivši kako Bakir Izetbegović Erdoganu može dati na čuvanje samo ono što je katastarsko vlasništvo njegove obitelji.

“U BiH žive dva kršćanska naroda u čije ime Alija nikada nije govorio niti je imao mandat govoriti”, kazao je Dodik.

Sam Bakir Izetbegović u stalnim je kontaktima s Erdoganom, a jedan drugoga redovito oslovljavaju s “brate”. Zbog tako bliske suradnje Izetbegović je često izložen kritikama i optužbama da BiH dovodi u poziciju turskog vazala na Balkanu.

Turska se posredstvom svog veleposlanstva u Sarajevu izravno uključila u obilježavanje ovogodišnje obljetnice smrti Alije Izetbegovića i to ponudivši u četvrtak sarajevskoj publici premijeru turskog televizijskog dokumentarca pod naslovom “Alija, posljednji bedem islama”.

U filmu se veliča lik i djelo pokojnog bošnjačkog lidera, no čak je i njegovu sinu koji je nazočio projekciji zasmetao naslov koji je ocijenio “malo pretencioznim i jednodimenzionalnim”.

“Alija je naravno čovjek koji je borac za obranu islama na ovim prostorima, ali je bio i borac za demokraciju, slobodu, uvođenje višestranačkog sustava te obranu multietične supstance u BiH”, kazao je Bakir Izetbegović komentirajući film.

Začudio se ipak što se nitko u BiH nije sjetio snimiti film o njegovu ocu pa su to morali učiniti Turci koji su otišli i korak dalje jer njihova državna televizija TRT producira igrani serijal o Aliji Izetbegloviću koji se još snima.

Višnja Starešina: Pomozimo Bakiru vidjeti mudžahedine

facebook komentari

Nastavi čitati