Prijateljska utakmica : Hrvatska nakon početnog vodstva izgubila od Argentine 1:2

2

Hrvatska nogometna reprezentacija 49 minuta sjajno se držala protiv Argentine, ali onda je ipak pala. Imali smo vodstvo na Upton Parku u londonu do te minute, ali Messi i društvo ipak su preokrenuli i pobijedili sa 2:1. Kad se u obzir uzme da smo igrali s rezervnom postavom, možemo mirno konstatirati da smo odigrali odličnu utakmicu.

Optimist sam, mislim da možemo iznenaditi Argentinu, ali moramo imati odgovarajući pristup, rekao je uoči susreta izbornik Niko Kovač, a već po uvodnim minutama vidjelo se da je Hrvatska hrabra i da igrači koji inače nisu u prvom planu nisu nimalo impresionirani protivnikom. Pritisnuli smo na startu, a u 11. minuti nakon sjajne akcije Antolića i Kovačića lopta je došla do Sharbinija koji je zabio za vodstvo.

Nakon toga je Argentina pritisnula, stvarala prilike, ali Agüero i Messi bili su neprecizni. Hrvatska je, pak, prijetila iz kontri, ponajviše se istaknuo Mateo Kovačić koji je u svakom dodiru s loptom pokazao da se radi o klasnom strijelcu, a obrana je bila sinkronizirana, pravovremena i gotovo se nije vidjelo da su se prvi put u životu sastali.

Kovač je na poluvremenu u svlačionici ostavio Kovačića kako bi ga odmorio za Italiju, a ušao je Halilović, a svjetski doprvaci ubacili su u brzinu više. Već u 49. minuti Ansaldi je izjednačio udarcem iz daljine, ali valja napomenuti da je lopta na putu prema golu udarila u Agüerovu ruku i malo promijenila smjer. Sudac nije reagirao na prigovore naših i pokazao je na centar. U 57. minuti Messi je odličnom loptom pronašao Aguera kojeg ruši Kalinić, a sudac pokazuje na bijelu točku Messi je siguran realizator i Argentina vodi.

Ispunjeni svi ciljevi

Do kraja susreta igra se pomalo razvodnila zbog puno zamjena, Argentina je dominirala, Messi pogodio vratnicu, ali rezultat se nije promijenio. U svakom slučaju, naša rezervna momčad odigrala je vrlo dobro, a Niko Kovač ima razloga za zadovoljstvo. Nismo se osramotili kao što su neki predviđali, novac smo zaradili, glavni igrači odmorni su za Italiju, a čak osmorica igrača je debitiralo i izborniku pokazalo da na njih može računati…

Hrvatska – Argentina 1:2 (Sharbini 11’/ Ansaldi 49′, Messi 57′)

VečernjiList

facebook komentari

 • kvot

  Sharbini,
  stara hrvatska i rimokatolička porodica.
  Porijeklo vuku sa ostrva Korčule.
  Bavili su se uzgojem školjki, koza i imali su prvu slastičarnu u Hrvata.
  Na meniju tuljumba, bakljava, šampita. boza i ljimunada.

  • peppermintt

   netko je zavidan :))