Priopćenje u vezi pokušaja sramoćenja i omalovažavanja ratnih pripadnika 4. gardijske brigade

11

Priopćenje udruge veterana 4. gardijske brigade u vezi pokušaja sramoćenja i omalovažavanja ratnih pripadnika 4. gardijske brigade

Već više puta pojedini političari pokušavaju iskoristiti priliku i skrenuti pažnju na sebe, a na način kako bi oblatili hrvatske branitelje kao i Domovinski rat u cijelosti.

Stipe Petrina, bivši saborski zastupnik, zbog osobnog poraza na zadnjim parlamentarnim izborima napada branitelje koji su se “usudili” baviti politikom u državi za koju su se borili.

Stipe Petrina je izgleda zaboravio kako su za vrijeme jednog nedavnog saziva sabora njegovi istomišljenici zastupali tezu donošenja zakona: “Svi koji imaju dijagnosticiran PTSP trebaju ostati bez vozačke dozvole”. Naravno, mislili su kako će tako napakostiti braniteljima, kada su se malo raspitali ŠTO JE TO PTSP i kada su došli do saznanja da skoro u svakoj njihovoj obitelji ima netko s tom dijagnozom ali različitih profila PTSP-a, brže bolje su prestali i razmišljati o tome, a kamoli da bi se upustili u izradu takvog zakona.

Isti taj Petrina koji branitelje naziva (u ovom slučaju saborskog zastupnika Miru Bulja) “psihijatrijskim slučajem”, “pacijentom” Bože Petrova i čime sve ne, zaboravlja da se taj isti Miro Bulj s nama, rame uz rame izborio za samostalnu ali i demokratsku Hrvatsku, a ne državu jednoumlja i sprdačine kakvu sam Petrina zastupa.

Nažalost, po tko zna koji put, mi, veterani 4. gardijske brigade prinuđeni smo oštro osuditi svaki pokušaj ovako bolesnih postupaka prema našim suborcima bez obzira da li dolazili od pojedinaca kao u ovom slučaju od čovjeka koji u braniteljima traži krivca za svoj neuspjeh ili neke političke opcije.

Mi smo ponosni na naše pripadnike, a još smo ponosniji kad vidimo da još uvijek imamo suboraca koji žele promijeniti pogrešnu politiku koja se vodi, za koju se sigurno nismo borili.

Svi naši suborci koji se bave ili će se baviti politikom, a koji zastupaju hrvatske nacionalne interese, imaju našu bezrezervnu podršku bez obzira kojoj političkoj opciji pripadaju pa tako i Miro Bulj koji se časno borio da bi mi danas imali demokratske izbore.

facebook komentari

 • Vjetruša Kliktavka

  Dečki sve pet, al’ dajte nek netko prišapne Bulju da konačno prestane nositi časnički remen na traperice.

  Ako mu nešto nije jasno neka konzultira članak 11, stavak 1 Pravilnika o vojnim odorama, koji kaže:

  “Zabranjeno je nošenje pojedinih dijelova odore u kombinaciji s civilnom odjećom i obućom te kombinacije pojedinih dijelova različitih vrsta odora.”

  http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2014_11_133_2503.html

  Da ne bi bilo “nismo znali”.

  • Saga

   Nisam sve pročitala jer mi je dosadno, ali ima li kakve kazne za Bulja glede remena?
   Svaka Vam čast na daru zapažanja pojedinosti! 🙂

   • Vjetruša Kliktavka

    Pa treba li vojniku, pa makar i bivšem, veća kazna nego da javno pokazuje da ne poštuje vojnu odoru i propise vezane uz nju?

    Sramota.

    • Saga

     Meni je zanimljiviji onaj jna (ili četnički, ako postoji razlika?) remen kojeg je nosio onaj zlotvor jokić za vrijeme susreta s Predsjednicom.
     To ja zovem jasnom porukom. Ruke u džepovima su bile samo “nevaspitanost”.

     • Vjetruša Kliktavka

      To on zbog Sabine. 🙂

     • Saga

      Karolina bi sad uživala… voli tračeve.
      Bože, kakvi likovi Vam se večeras motaju po glavi… ;)))

     • Vjetruša Kliktavka

      Galerija cijela. 🙂

    • Sivooki

     Dovoljno je jednom biti u njegovoj blizini, vidjeti ga i čuti, pa razumjeti da on dijeli Obersnelovu filozofiju glede “bontona”…Seoski đilkoš u politici.
     Svaka čast na hrabrosti u ratu, ali to ga ne kvalificira za profesora na glazbenoj akademiji…

     • Vjetruša Kliktavka

      Uopće neću ulaziti u raspravu o intelektualnim dometima Mire Bulja, kao ni o njegovim zaslugama u ratu.

      Samo želim ukazati da navedeni izabrani zastupnik Hrvatskog sabora, koji je umirovljena djelatna vojna osoba, konstantno krši Pravilnik o vojnim odorama donesen na temelju članka 23. stavka 2. Zakona o službi u Oružanim snagama Republike Hrvatske.

      Što je najgore to radi i za vrijeme boravka u Hrvatskom saboru.

      Prestrašno.

     • Sivooki

      Nažalost, to odgovara njegovom habitusu.

   • Vjetruša Kliktavka

    Hvala.