Procesija na Uočnicu blagadana Velike Gospe

6

U četvrtak, 14. kolovoza 2014. godine, u 17:00 sati ispred crkve Navještenja Gospodinova na Pecari, koja je ujedno bila prva postaja, krenula je procesija s kipom Gospe širokobriješke koja se svake godine tradicionalno održava na Uočnicu blagdana Velike Gospe.

procesija-uocnica-2014-siroki-4Kip je bio u pratnji mladih iz Mjesne zajednice Čerigaj, molitvu je predvodio župnik Župe Uznesenja BDM u Širokom Brijegu fra Stipe Biško, a duhovna razmišljanja na postajama čitao je fra Željko Barbarić.

Procesiji se najveći broj vjernika pridružio na Trgu širokobrijeških žrtava, koji je bio druga postaja, odakle su se uputili prema Klancu gdje je treća postaja bila kod kapelice svetog Ante.

Procesija je na Brijeg stigla neposredno prije euharistijskog slavlja koje se održava u 19:00 sati u dvorištu crkve Uznesenja BDM.

Posljednji devetnicu predmoli fra Stipe Biško, a euharistijsko slavlje prof. dr. Tonći Matulić iz Zagreba. Tema ove devetnice je ”Gladne napuni dobrima”, a svečano misno slavlje svojom pjesmom uveličat će Veliki zbor Župe Uznesenja BDM ”Sveta Cecilija”.

Na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza, već od 5:00 sati vjernici će imati priliku za svetu ispovijed, a Svete mise bez propovijedi bit će u 5:00, 6:00, 7:00, 8:00, 9:00 i 10:00 sati, a središnje misno slavlje, na temu ‘Marija Bogorodica – putokaz nove evangelizacije’, započet će u 11:00 sati. Euharistijsko slavlje predvodi prof. dr. Tonći Matulić, a pjeva Veliki zbor ‘Svete Cecilije’

Bljesak.info/Galerija fotografija

facebook komentari

 • peppermintt

  Lipo bilo, sila Božja naroda možda je bilo i deset tisuća
  fra Tonći je lipo zborio i prozva vas Hercegovci vas muške, ha lipo veli Tonći ono što tribate svakako znat
  i svakoj ženi širok osmijeh izvuče na lice 🙂

  • Alan B’Stard

   Što li je Tonći rekao :)) ? Sretan dan grada Širokom i pozdrav svim Hercegovcima, svim Širokobriježanima i onima koji se tako osjećaju

   • peppermintt

    vidi što se pravi neuka stranka

    • Alan B’Stard

     Naravno da sam slušao propovijed i zaista je tako. Bravo za Tonćija, bravo za ukor ‘nepažljivim’ muževima ako ima koji takav! Žene zaista zaslužuju poseban status i svu našu pažnju

 • peppermintt

  Široki sritan ti tvoj dan , neka vas i nas sve skupa čuva Gospin zagovor 🙂

  • Siroki

   Bože Miline, Neka Vas sve blagoslovi dragi Bog i Majka Naša Marija