Prof. Josip Jurčević podnosi tužbu za poništenje Odluke Hrvatskog sabora o imenovanju Glavnog ravnatelja HRT-a

0

Prof. dr. sc. Josip Jurčević podnosi tužbu za poništenje Odluke Hrvatskog sabora o imenovanju Glavnog ravnatelja HRT-a.

Konferencija za medije održat će se u srijedu 8. ožujka 2017. u 11 sati u odvjetničkom uredu Zvonimira Hodaka, Zvonimirova 49, Zagreb

Na konferenciji će govoriti odvjetnik Zvonimir Hodak te podnositelj tužbe prof. dr. sc. Josip Jurčević.

Predstavnicima medija bit će uručen preslik tužbe, izvijestio je podnositelj tužbe.

Hrvatski sabor 17. veljače je s većinom od 90 glasova za i 12 suzdržanih te bez glasova protiv imenovao Kazimira Bačića za glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije (HRT), nakon što ga je za to mjesto prethodno predložio Odbor za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskoga sabora. Na dužnost glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije dolazi s mjesta rukovoditelja Radne jedinice Televizijska tehnika Hrvatske radiotelevizije (HRT).

Kazimir Bačić diplomirao je na Elektrotehničkome fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i završio studij menadžmenta na Bledskoj školi menadžmenta. Dugogodišnji je zaposlenik Hrvatske radiotelevizije. Od 1984. godine radio je na inženjerskim poslovima, potom je bio rukovoditelj Tehnike Hrvatske televizije (HRT – HTV) i pomoćnik glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije za razvoj i tehnologiju, prenio je Večernji list.

Sudjelovao je u tehničkome ostvarenju najvećih i najzahtjevnijih projekata Hrvatske radiotelevizije kao što su natjecanje za pjesmu Eurovizije, praćenje posjeta pape Ivana Pavla II. i Benedikta XVI. Republici Hrvatskoj, prijenosi Svjetskoga skijaškog kupa i Olimpijskih igara i brojnih drugih projekata. Vodio je ili sudjelovao u izradi i provedbi mnogih projekata televizijske tehnike i tehnologije kao što su projektiranje i opremanje HRT-ovih velikih televizijskih studija Anton Marti i Angel Miladinov, digitalizacija proizvodnje Informativnoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV), uvođenje sustava virtualne scene, automatizacija televizijskoga programa, uvođenje eksperimentalnoga emitiranja televizijskoga signala visoke razlučivosti (eng. high definition – HD).

Aktivno je sudjelovao u radu ekspertne skupine projekta Vision 2020. Europske radiodifuzijske unije (eng. European Broadcasting Union – EBU). Ujedno je bio članom radne skupine Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture za prijelaz s analognoga na digitalno zemaljsko emitiranje (DVB-T), a od 2006. godine aktivni je član Tehničkoga odbora Europske radiodifuzijske unije (EBU TC), krovnoga tehničkog tijela EBU-a za tehnologiju i inovacije.

Od studenoga prošle godine na dužnosti je dopredsjednika Međunarodne skupine za povezivost medija (eng. International Media Connectivity Group – IMCG), koja djeluje u sastavu Svjetskih radiotelevizijskih unija (eng. World Broadcasting Unions’ – WBU).


Pozivamo Vas na konferenciju za medije povodom podnošenja
Tužbe za poništenje Odluke Hrvatskog sabora
o imenovanju Glavnog ravnatelja HRT-a
Konferencija za medije održat će se:
 u srijedu 8. ožujka 2017. u 11 sati
u odvjetničkom uredu Zvonimira Hodaka
Zvonimirova 49, Zagreb
Na konferenciji će govoriti odvjetnik Zvonimir Hodak te podnositelj tužbe prof. dr. sc. Josip Jurčević.
Predstavnicima medija bit će uručen preslik tužbe.

facebook komentari