Projekt “Dani lutkarskog kazališta” u organizaciji udruge “Dogana Kulturni Centar”

  0
  Projekt “Dani lutkarskog kazališta” u sebi objedinjuje lutkarske predstave za djecu i projekcije animiranih filmova za one starije. U ponedjeljak 30. rujna 2013. u terminima u 9 i 10 sati u kino dvorani “Borak” održana je lutkarska predstava “Mačak u čizmama” braće Grimm, koju je izvelo Lutkarsko kazalište Mostar. Predstavi je prisustvovalo oko 500 učenika od drugog do petog razreda Prve Osnovne škole Široki Brijeg. Učenici su prije predstave posjetili i novouređenu Narodnu knjižnicu i čitaonicu.

  U srijedu 2. listopada 2013. godine s početkom u 19 sati u Narodnoj knjižnici održat će se projekcije animiranih filmova Jurinka Rajiča, utemeljitelja i direktora međunarodnog festivala animirarnog filma “Neum Animated Film Festival”. Animator Jurinko Rajič trenutno vodi školu crtanja, stripa i crtanog filma u glazbenom centru “Pavarotti” u Mostaru sa polaznicima uzrasta od 10-18 godina, kao i sa polaznicima starijim od 18 godina.Također će se u edukacijske svrhe održati retrospektiva najboljih ostvarenja Zagrebačke škole animiranog filma.
  Projekt udruge “Dogana Kulturni Centar” je financiran sredstvima Fondacije za glazbene, scenske i likovne umjetnosti Sarajevo i Vlade Županije Zapadnohercegovačke.
  Projekt su pripomogli Kino Klub “Amater”, animator Jurinko Rajič, Hrvatski kulturni dom i Narodna knjižnica. Ulaz na sve događaje je besplatan.

  Udruga “Dogana kulturni centar” osnovana je u svibnju 2012. godine s ciljem organiziranja raznih kulturnih događaja u Širokom Brijegu. Jedan od glavnih ciljeva udruge je trajno rješenje problema nedostatka adekvatnog prostora za udruge mladih što udruga nastoji ostvariti djelujući unutar neformalne skupine “Mreža udruga Široki Brijeg”. Prostor Duhanske stanice u kojem je kroz razdoblje od nešto više od tri i pol godine organizirano  više kulturnih događaja poput koncerata, festivala, projekcija, predavanja, izložbi, eko kolonija (ove se godine održavanja već četvrta po redu), mjesto je djelovanja više udruga mladih poput udruge “Dogana kulturni centar”, “Odred izviđača Široki Brijeg”, Stolnoteniski klub “Široki”, “Moto klub Široki” itd, krovne udruge mladih na području općine Široki Brijeg “Vijeće mladih općine Široki Brijeg” te mnogih drugih. Potporu pružaju načelnik općine, općinske službe i Vlada Županije Zapadnohercegovačke.
  P1090718   P1090824P1090782
  Mate Ćavar
  predsjednik udruge “Dogana Kulturni Centar”

  Široki Brijeg

  kamenjar.info

  facebook komentari