Propala vojna vježba – kamioni padali s neba (VIDEO)

6

Vježbe spuštanja predmeta padobranima su u normalnim slučajevima rutina za američku vojsku, ali ovaj put to nije bilo tako

[ad id=”93788″]

Američka vojska je u njemačkom gradu Hohenfels kod njene baze izvela vojnu vježbu, a u kojoj su avioni nosilli kamione Humvee, teške nekoliko tona, i spuštali ih na tlo padobranima.

Kod tri kamiona se padobrani nisu otvorili, pa su oni pali na tlo i raspali se, prenosi Spiegel.

Te vježbe su u normalnim slučajevima rutina za američku vojsku, ali ovaj put padobrani nisu bili dobro pripremljeni.

facebook komentari

 • EMINƎM

  drugi put manje pića ameri

 • bakran

  Uvijek sam tvrdio da te priče o ‘super-sposobnostima’ tih ‘super-vojnika’ država tipa US, Rusija, GB itd., jesu ‘bajke’ za djecu. Tehnički jesu ‘potkovani’, ali ljudske posobnosti su ‘predimenzionirane’. Razlog je u intelektu prosječnog vojnika..

 • prepri43

  Nije to ništa prema onome što se događalo u razdoblju 1942.-1945.! Samo što je njihova industrija to sve poništila hiper produkcijom. Čak su i ljudi bili potrošna roba. Uz to su imali nepresušan izvor ljudskog materiala u Rusiji. Njoj su u okviru ugovora o zajmu i najmu od listopada 1941.- kraja rata isporućili više od 10.000 zrakoplova,više od 10.000 tankova,više od 20.000 motorbicikla s prikolicom,više milijuna pari obuće i odjeće,toplih kapa, koje su ih spasili od studeni. Koliko samo milijuna tona hrane i drugog materijala, koji je dopremljen u Murmansk. Koliko je od toga završilo na dnu Atlantika druga je priča, ali provalom njemačkih šifri (enigma) broj potopljenih brodova je bio minimalan, pa se može računati da je na cilj prispjelo više od 80% materijala.Računa se da su saveznici imali više od pet puta veću proizvodnju sredstava za rat od Njemačke i više od pedeset puta veću od Japana.Tako da je pitanje tko će dobiti na kraju rat bilo izlišno!

 • bosnjacka-bih

  je li ovo snimak oslobadjanja banja luke?

  • Agromentum

   Ne, to je snimak desanta na Drvar.

 • Milan Kušnjačić

  Ma kakvi ameri, to su Mujo i Haso hakirali padobrane :-))