PROPAST PLENKOVIĆEVE MANJINSKE VLADE!?

20

Ne treba previše analitičkog truda dokazati da je Vlada Andreja Plenkovića formalno manjinska Vlada. Eklatantan dokaz toj tvrdnji je glasovanje o povjerenju ministru Barišiću kada su skupili jedva sedamdeset dvije ruke za spas Barišića. Glavu ministra Barišića, radi stabilnosti Vlade, a još više radi svojih sebičnih partitokratskih interesa i savršenog uhljebljenja uz Plenkovića, spasili su Pupovac i glasovi manjinaca. Most je bio suzdržan, što zapravo znači da nisu podržali ministra Barišića!

Vlada Andreja Plenkovića bez imalo razumne sumnje ne može donijeti ni jednu nacionalno važnu stratešku odluku, bilo da se radi o suočavanju s prošlošću, potrebi lustracije, izbornom zakonu i izmjeni članka 45. Ustava koji bi hrvatskoj dijaspori dao barem 8 mandata u Saboru, regionalnom preustroju, vanjskoj politici, kadroviranju u veleposlanstvima ili o zaštiti života od začeća do prirodne smrti, jer za takve odluke ni uz potporu Mosta  HDZ nema dovoljno političke volje ni dovoljno ruku u Hrvatskom saboru. Smijeniti Cvitana? Ma to ne dolazi u obzir i za to nema dovoljno ruku! Uostalom zašto bi Most smjenjivao Cvitana? Most je za razliku od lijevih i desnih čist i ne nalazi se u Cvitanovim ladicama! I to je dokaz, to su pragmatične činjenice, to je realan odnos političkih snaga, za tvrditi kako je vlada Andreja Plenkovića zapravo  manjinska Vlada.

Ako je to istina, a jest, onda je prof. Tomac potpuno u pravu kada na temelju svog političkog i analitičkog znanja, temeljem svog životnog iskustva  šalje poruku o potrebi racionalnijeg  odnosa prema Andreju Plenkoviću i s punim pravom postavlja retoričko pitanje:

 „ Šta bi se dogodilo da s političke scene maknemo Plenkovića i Kolindu Grabar Kitarović?“

No čini mi se, ne radi se ovdje samo o potrebi promjene formalnog stava prema Plenkoviću, nego se postavlja opravdano pitanje ima li Plenković kredibilitet kakav mu daje prof. Tomac nakon svih štetnih, a može se reći i katastrofalnih kadrovskih rješenja. Imenovanje Nine Obuljen, marginalizacija Zlatka Hasanbegovića po volji Pupovca, micanje Klimana, Horvata, Kovača, Buljevića, imenovanje ministrice Dalić, o osobito imenovanje prof. Kujundžića za ministra zdravstva, a njegovo imenovanje  vrlo brzo će se pokazati kao najlošija kadrovska odluka Andreja Plenkovića, potezi su koje birači ne praštaju. Plenković  je htio s prof. Kujundžićem dodvoriti se desnici , a dobit će ogroman problem i teret što će se tek pokazati kao činjenica! Zar su svi zaboravili Kujundžićevu ulogu u predsjedničkim izborima, može li se  zaboraviti kakve su poruke iz HDZ-a stizale o tom kontroverznom političaru i njegovim repovima!? Može li se baš sve pravdati nužnom političkom pragmatikom? Iz dobro obavještenih izvora može se doznati kako prof. Kujundžić nikada nije i ne će odustati od preuzimanja HDZ-a! Nikada nije i ne će prežaliti poraz od Karamarka i ta egomanska ambicija ga je zapravo vratila u HDZ.

Sa desnog krila HDZ-ovog biračkog tijela dolaze žestoki napadi na Plenkovića, ali ni malo nisu nježniji ni  prema Mostu, mlađem partneru u vladi.

Kuda to vodi?

Postoje tri scenarija! Andrej Plenković, čini mi se, pragmatično je odlučio jačati, a ne slabiti Most, prepuštajući im veliki dio političkog utjecaja, poglavito u Dalmaciji. Samo jačanjem Mosta kao mlađeg partnera moglo bi se u budućnosti očekivati iskreno, ugovorno koalicijsko partnerstvo s Mostom. Samo s jačim Mostom, Mostom koji bi dosegao barem 20 mandata, mogao bi se politički neutralizirati politički utjecaj Milorada Pupovca i poništiti ucjenjivačka politika pete kolone u Hrvatskoj. Naravno, pod uvjetom potpunog pročišćenja, lustracije i katarze unutar samog HDZ-a, u kojoj nesumnjivo bujaju razne frakcijske borbe.

Posljednji bilten Milorada Pupovca, koji vrvi insinuacijama, poluistinama, koji vrvi fašistima i fašizacijom Hrvatske, a počinitelji tih „nedjela“, kao što je „Za dom spremni“, kao što su grafiti, svastike, nikada nisu pronađeni! Nikada nije dokazano tko je to pisao, jesu li to provokatori ili stvarne ustaše i fašisti? Dakle, taj veleizdajnički  bilten monstruozni je napad na HDZ, poglavito na desno krilo HDZ-a. Taj zločinački bilten zapravo je namijenjen i međunarodnim krugovima radi rušenja ugleda Republike Hrvatske, a Plenković zbog političke pragmatike na to nema nikakav odgovor. Mora šutjeti zato, jer mu je Pupovac potreban, jer bez Pupovca ima manjinsku Vladu, a zbog te činjenice više ne može računati na ni jedan glas domoljubne desnice u Hrvatskoj. Pupovac je Plenkoviću partner, a istovremeno ruši HDZ, jer to može, to mu je dozvoljeno, to mu je čak i plaćeno iz državnog proračuna!

Drugi scenarij je eklatantan primjer rušenja Mosta i Mostovog partnerstva sa HDZ-om. Rušenje Mosta dolazi poglavito s hrvatske „desnice“ kojoj se po ne znam koji put pridružila i hrvatska ljevica čineći zatvorenu kvadraturu kruga. Rušenjem kredibiliteta Mosta, njihovim slabljenjem, zapravo se  premosnicom preko HNS-a Plenkovića gura u tihu veliku koaliciju. Čini mi se, to je želja, a možda i projekt EU-e. Europski birokrati koji nemaju ni znanja ni sluha za bremenitu hrvatsku povijest misle kako bi se velikom koalicijom postigla nužna pomirba, kako bi se nekritičkim popuštanjem Srbiji ostvarilo pomirenja sa Srbijom , a samim time smanjile bi se  nepredvidive ugroze koje prijete Zapadnom Balkanu. Možda je u planovima o „EU s više brzina“ i restauracija nekog oblika bivše Jugoslavije!? Velika koalicija bi zapravo značila bacanje novog debelog sloja prašine na moguće lustracije! Na  ideološku lustraciju, lustraciju pljačkaša Hrvatske i lustraciju aboliranih četnika i srpskih pobunjenika. Sve tri lustracije životno su važne za demokratsku budućnost Hrvatske.

U trećem scenariju, ukoliko bi došlo do slabljenja Mosta i raspada partnerskog odnosa sa HDZ-om, mogle bi se dogoditi nepredvidive stvari. SDP i HNS u tom slučaju imaju puno elegantnije rješenje od ulaska u veliku koaliciju sa „ustaškim“ HDZ-om, ukoliko plan velike koalicije nije utvrđen kao jedino moguće rješenje i zadaća vladara Hrvatske.

Mostu bi, čini se, bilo potpuno prihvatljivo koalirati sa SDP-om bez Milanovića i HNS-om bez Vesne Pusić. Mostu je još uvijek najvažnije učvrstiti se na političkoj sceni, ostati, a ne nestati, a da bi to ostvarili spremni su na sve kako bi i nadalje participirali u izvršnoj vlasti. Neki dan se gospodin Grmoja referirao na pitanje o njegovoj kandidaturi za župana i rekao je baš to. „Ako želite mijenjati stvari morate biti u izvršnoj vlasti“!

Zbog te moguće opcije Most drži Orepića, a Orepić drži ljevičarske kadrove u MUP-u, zbog te pragme Most drži ministra Šprlju koji nije ni dotakao udbaško pravosuđe u Hrvatskoj, zbog te pragme još uvijek nisu otkriveni crtači i organizatori crtanja „svastike“ na Poljudu, zbog te pragme Most potpiruje sukob „sjevera“ i „juga“ u hrvatskom nogometu i čuvaju siguran pričuvni ljevičarski položaj ako dođe do propasti Plenkovićeve manjinske Vlade. Za takav scenarij, za takvu koaliciju Mosta s ljevicom spreman je i Živi zid koji formalno već je u koaliciji sa SDP-om, što je vidljivo iz svih recentnih istupa notornog Pernara. HDZ u ovom scenariju ostao bi i bez manjinaca, sam na političkoj vjetrometini!

Ako bi se dogodio ovakav scenarij Plenkovićeva glava neminovno bi bila na pladnju. Predsjednik Vlade ima tri mogućnosti. Jačati suradnju s Mostom i nadalje popuštati pred ucjenama na štetu političkog utjecaja HDZ-e, psihološki i diplomatski pripremati hrvatski narod za veliku koaliciju kao nužno zlo ili biti politički poražen do nogu.

Ako hrvatstvo i domoljublje Andreja Plenkovića nije upitno, kako to tvrdi prof. Tomac, onda Plenković ima još jedan izlaz. To je jačanje zajedništva na desnom krilu HDZ-a i stvaranje atmosfere domoljublja kakvo smo imali za vrijeme referenduma o braku, referenduma koji je bio nulto polazište i platforma za sve pobjede HDZ-a u dugom nizu. Sjetimo se da su te pobjede ostvarene u gotovo nemogućim uvjetima, u uvjetima kada su svi mediji uključujući i međunarodnu zajednicu bili protiv tog konzervativnog pokreta. Za novo svehrvatsko zajedništvo ne će biti dovoljan gospodarski rast, ekonomski napredak koji ide puževim korakom. Ogromna većina umirovljenika, obespravljenog i blokiranog bijelog roblja još dugo ne će konkretno u svojim lisnicama osjetiti obećano blagostanje.

Ja sam izraziti „karamarkist“, od toga nisam odustajao ni u trenutku kada je bilo kristalno jasno da je Karamarko srušen, nisam odustajao ni pod raznim pritiscima, ni nakon bezočne cenzure od strane nekih portalskih urednika pod kontrolom HDZ-a. Nisam odustajao zbog Karamarkovih politika zajedništva, zajedništva u kombinaciji gospodarskih pitanja s važnim svjetonazorskim pitanjima koja se nadopunjuju, a ne isključuju. Šta je mobiliziralo HDZ-ovo biračko tijelo nakon sramotnog poraza Ive Sanadera? Duh ili materija, ili dobro izbalansirana kombinacija jednog i drugog? Duhovni, domoljubni oporavak nacije podjednako je važan kao i gospodarski rast, a usudim se reći kako jedno bez drugog jednostavno ne će ići. Na suhoparnim ekonomskim brojkama i statistikama ne će biti moguće mobilizirati domoljubni hrvatski puk i učiniti budućnost nacije sretnijom.

Danas smo svjedoci da su i u Plenkovićeve politike implementirani elementi Karamarkovih politika kao što su politike domovinske sigurnost, obrambene politike. Pitanje lustracije polako kuca na vrata i pokazat će se vrlo brzo da je to jedno od ključnih pitanje za opstojnost i budućnost Hrvatske.

Ako nema dovoljno političke volje za krucijalne političke poteze, ako nema dovoljno ruku u Hrvatskom saboru, ima dovoljno ruku i olovaka za referendumske potpise i o tom demokratskom alatu Plenković treba dobro razmisliti ukoliko želi efikasno rješavati svoje povijesne zadaće. A povijesna zadaća državnika Plenkovića je lustrirati Tita, maknuti zločinca s trgova i ulica i dodatno, zakonom zaštititi sva obilježja i znakovlje svetog Domovinskog rata, uključujući i HOS-ov grb s integralnim hrvatskim pozdravom „Za dom spremni“! Te nužne zadaće ni na koji način ne će i ne mogu zaustaviti projicirani gospodarski rast, a svjetonazorskih sukoba, izmišljenog ustaštva i fašizma bit će uvijek htio to Plenković ili ne. Stvaranje razdora i bezočni napadi jedina su platforma bezidejne ljevice u Hrvatskoj.

Na sve bezočne napade na vrijednosti Domovinskog rata i svakog branitelja, potrebno je odgovoriti čvrstom zakonskom odredbom o nedodirljivosti tih hrvatskih svetinja. Hrvatstvo i domoljublje dokazuje se hrabrim državničkim potezima, bez prebacivanja odgovornosti na bilo kakva vijeća i komisije, bez potrage za trulim pragmatičnim kompromisima.

Kazimir Mikašek-Kazo/Kamenjar.com

 

facebook komentari

 • Lepant 1571

  Svka castna tekstu. U svemu potpisujem.

 • gojmir

  E moj Kazimire u ovoj žabokrečini slaba ti je to nada.

  Svako malo se ukaže svitlo na kraju tunela, čovik se ponada eto sad će
  ugledati i komad osunčana neba. Ka no što pred samim izlazom pogodi ga
  nika nova stina u tikvetinu.

  • Kazimir Mikašek – Kazo

   E moj Gojmir, izgleda da nama Hrvatima treba novi rat i more krvi kako bi se ponovo ujedinili…….

 • Igor, Marko-Antonio

  cit. ” Stvaranje razdora i bezočni napadi jedina su platforma bezidejne ljevice u Hrvatskoj. ”

  zaboravili ste povezati u tu kombinaciju i memorandumskih napora susjedne države koja se vrlo dobro i preko njihovih satelita uklapa u orkestrirano stvaranje razdora i napada .

  dok nije riješeno što ste napisali u svezi “Ako nema dovoljno političke volje za krucijalne političke poteze” …. velika koalicija bi bio početak kraja Lijepe naše “croacije” .

 • mijan

  Bojim se da će nas koštati jednako : Karamarkovo nečinjenje, šutnja i nepojavljivanje doma kao i trkeljanje, saginjanje i dodvoravanje eu-birokratima Plenkovića !

 • Nada Jurinčić

  Koliko je udbomafija PLATILA Kazimiru za ovu mostovsku propagandu??
  Zadnjoj budali je jasno da je MOST uradak udbomenagera.-Zadnjoj budali je jasno da ,unatoć lažioranjima izbora,Most ne će proći ovaj put.
  Plenkovićev HDZ i MOST su DICA ISTE MATERE I ISTOG ĆAĆE!!
  Jel moga Plenković bez Mosta?JEST!!
  Pa zašto NIJE!

  • Agromentum

   Hm, nisam prepoznao u tekstu nikakvu propagandu.

   • Nada Jurinčić

    Onda ga pročitajte još jednom jer je cijeli tekst ODA MOSTU.Hvalospjev .Da vam po ognem,evo dijelova:
    “Uostalom zašto bi Most smjenjivao Cvitana? Most je za razliku od lijevih i desnih čist i ne nalazi se u Cvitanovim ladicama! ” Rušenje Mosta dolazi poglavito s hrvatske „desnice“ kojoj se po ne znam koji put pridružila i hrvatska ljevica čineći zatvorenu kvadraturu kruga. Rušenjem kredibiliteta Mosta, njihovim slabljenjem, zapravo se premosnicom preko HNS-a Plenkovića gura u tihu veliku koaliciju.”….
    Ispada da je Most nešto NEOPHODNO,NUŽNO da bi se spasoča Hrvatska od HDZ-a i SDP-a.
    MOST+ SDP -srpska demonstranka+Plnkovićev HDZ su TRI PRSTA UDBAŠKE RUKE NA VRATU HRVATSKE DRŽAVE.
    Sjetimo se Petrova i njegove,gotovo fizički opipljive,ljubavi spram Milanovića i onih igrica s tako jasnim potpisom.Da vam dalje nabrajam ili je ipak nešto došlo do vas.
    I nemojte mi samo pričati o Mopstovskom zauzimanju za lustraciju…..to može progucat doista samo izrazito glup čovik.

    • Agromentum

     Možda niste prepoznali nešto kao ironiju u nekim djelovima teksta. Ako Kazo otvoreno kaže da je bio za Karamarka, onda samim tim ne može biti i za most. Mostovci su oportunisti, neće oni nikoga napadati, pa ni Cvitana, ako im može ići u korist.

     • Kazimir Mikašek – Kazo

      Tako je prijatelju! Poruka je da Most može i sa SDP-om, a HDZ bez Mosta ne može, osim ako uđe u veliku koaliciju. E sad, možda je gospođi koja vrijeđa bolja velika koalicija od čvrstog koalicijskog partnerstva s Mostom.

      Potpuno je jasno da Most nije za lustraciju, jer kada bi bio za lustraciju izgubio bi taj ljevičarski pričuvni položaj ako pukne partnerstvo s HDZ-om. A čak i da jesu za lustraciju, taj zakon HDZ i Most ne mogu donijeti, jer nemaju dovoljno ruku!

      Ministar Kovačić je ponudio ostavku, Plenkoviće to nije prihvatio i to je dokaz, nakon što je ovaj tekst objavljen, da Plenković iskreno želi jači, a ne slabiji Most. Oni koji ruše Most ruše ovu Vladu koja je ionako manjinska!

      Poruka je da treba jačati zajedništvo svih opcija na desnici, ali nekima to nije lako za shvatiti.

 • Agromentum

  Mostu je samo do vlasti i sigurno im je svejedno s kim će koalirati. A takvog je uvjerenja i SDP, pa su u tom pravcu bliski. Ni jednim, ni drugim ne stoje nikakve ideološke prepreke koje bi ih sprečavale u zbližavanju.

 • Dusko Besenic

  Kada prvi čovijek MOST-a kaže da oni “nisu politički opredijeljeni” i da im je “jedino važna kvaliteta čovijeka” ,u prvi mah čovijeku dođe da padne u nesvijest! Ali,onda se sjetih Čačića,koji ima isto takav “politički” stav,a koji bi koalirao sa BILO KIME jer je doći do vlasti imperativ,gdje nije važno na koji način i sa kime! MOST je apolitičan i anacionalan,pa bi,vjerojatno,mogao u koaliciju i sa A.Vučićem iz Srbije?! Moglo bi se zaključiti da je MOST neka vrsta suvremenog,malo civiliziranijeg i zamaskiranog orjunaštva!Takvoj predpostavci ide u prilog i to što su,praktički,stavili veto na smjenu kadrova iz Milanovićeve vlade,a izgleda da to ne smeta ni Plenkoviću koji je dosta uspješno politički uškopio HDZ! Ovo sve mi liči na najsofisticiranije djelovanje udbašije,kojoj se mora priznati sposobnost u takvom zamućivanju stvari.Kako bi mogli dovesti Hrvatsku u ovakvu situaciju najprije su srušili Karamarka uz pomoć MOST-a,jer ne postoji toliko glup čovijek da povjeruje u Karamarkov “krimen”,koji čak i da je istinit bio bi nevažan,a više je MOST inzistirao na odlasku Kmarka nego SDP! Čudno,šta ne? Jedino što mostovci nisu računali s time da će se HDZ dići iz pepela i da će morati ponovo koalirati sa njima! Nadali su se da će to biti SDP…e,da je tome bilo tako mostovci bi jako složno,bez ikakvih trzavica obnašali vlast sa njima.Na pogrešan način su ljudi shvatili zajedljivu,ali znakovitu,primjedbu Milanovića da je Plenkovićeva majka bila “vojni lekar”…jer time je rečeno jako puno,što je Plenković dokazao izborom svojih ministara,a čak i više time koga NIJE ŽELIO u Vladi! Moj narode,OTVORI OČI I UKLJUČI MOZAK !!!

  • Kazimir Mikašek – Kazo

   Mostu je jedina preokupacija kako ostati i ojačati na političkoj sceni i pri tome ne biraju sredstva ni partnere. Čisti makijavelizam. Ali tako se ponašaju sve stranke u Hrvatskoj, a Domovina im je na posljednjem mjestu.

   Jedino što sam zamjerio Karamarku je bio njegov čin kada je pod ucjenama Mosta odustao od premijerske pozicije. Nije smio odustati pod cijenu novih izbora i na tim izborima bi ponovo pobijedio, a Most bi nestao s političke scene nakon silnih ucjena “jedne i druge strane” tijekom onih mučnih pregovora. Zgadili su se narodu, a HDZ to nije prepoznao.

   Vijeće je osnovano, jer Plenković nema državničke hrabrosti to sam riješiti i ne će biti ništa riješeno. Mi ćemo i nadalje ostati ustaše i fašisti, a oni veliki antifašisti! O ovoj vladi odlučuje Pupovac!

   • Marko Jurić

    Mislim da Karamarko nije imao izbora u toj histeričnoj situaciji, Most bi koalirao s SDP-om a Karamarka bi srušili njegovi kao što su napravili kasnije. Zaboravljamo da je jedan dio HDZ-a i partnera bio čvrsto za koaliciju s Mosto-om tada a i kasnije u pokušajima preslagivanja Vlade. Tada je napravio jedino što je bilo moguće.

    • Kazimir Mikašek – Kazo

     Treba se pažljivo sjetiti događaja. Onog trenutka kada je Most demonstrativno okrenuo leđa Milanoviću, nakon rrazgovora Petrova s Predsjednicom, Mostu je HDZ ostao jedina opcija. E, tada se Karamarko nije smio povući. Zapravo to prvo odustajanje Karamarka od premijerskog mjesta značilo je automatski njegov početak pada. I to što pišem nije naknadna pamet generala poslije bitke, to sam pisao i kada je bilo aktualno. Izgleda da je rušenje Karamarka izvana i iznutra jako dobro planirano.

     Gotovo sam siguran da bi Most popustio, jer su znali da mogući novi izbori za njih znaće propast. Narod je bio bijesan na njih, a 90% onih koji su glasovali za Most bili su zapravo iz HDZ-ovog biračkog tijela. Obavio sam mnoge razgovore i ljudi su se stidjeli što dali glas Mostu!!!

     • Marko Jurić

      U pravu ste, zaboravio sam na trenutak poslije “afere zavjesa”, i ja sam tada bio za nove izbore. Most na ponovljenim izborima nije bitno oslabljen što pokazuje da njihovi glasači nisu kaznili takvo ponašanje. Mislim da je Karamarku bilo važnije srušiti Milanovića i SDP sa vlasti pod svaku cijenu što je bilo ispravno s obzirom kakvo previranje je imao cijelo vrijeme unutar HDZ-a, pretpostavljam da je i on sam bio svjestan donekle okolnosti oko sebe. Istina je da on nikad nije imao dovoljnu podršku unutar HDZ-a koji cijelo vrijeme u oporbi nije pokazivao interes odgovoriti na politike i korupciju SDP-a i njihovih satelita. Većinu promjena je potaknuo sam Karamarko. Najžalosnije od svega je da je narod prepoznao iskrenost ali naši intelektualci, kolumnisti i slični, nisu. Većina njih nije dala iskrenu podršku, što je u velikoj mjeri utjecalo na rezultate izbora, neki od njih su manje kritičniji prema Plenkoviću danas nego prema Karamarku i njegovoj politici. Nažalost HDZ tada nije osvojio dovoljno glasova za velike promjene, a razina izdaje i brutalnosti koju su HDZ-ovci pokazali je zastrašujuća. Napisali ste vrlo dobru i iskrenu kolumnu. Ostaju pitanje što je danas HDZ i čije interese oni zastupaju? Za Most i bivšu Kukuriku koaliciju sam siguran da ne zastupaju interese hrvatskog naroda.

  • Marko Jurić

   “Moglo bi se zaključiti da je MOST neka vrsta suvremenog,malo civiliziranijeg i zamaskiranog orjunaštva!” Vrlo dobra analiza, MOST-ov program podjele Hrvatske u pet regija kao i ranije ukidanje županijskog doma sabora od strane koalicije iz 2001. pod izlikom štednje i smanjivanja dužnosnika to dokazuje. Izbor ministara kao Alibegović, Orepića koji nastavlja politiku Ostojića o otvorenim granicama, odugovlačenju ulaska u schengenski prostor, Šprlju koji cementira pravosuđe i dr dokazuje nastavak politike koja se u Dalmaciji s pravom zove orjunaštvo.

 • Dusko Besenic

  Ukratko…od početka sam bio mišljenja da su i Plenković i MOST najsofisticiraniji udbaški projekt! Sav njihov “rad” to potvrđuje,ako “neobojeno” i analitički pogledate sve što su rekli i uradili…ali SVE!

 • Omnes Omnibus

  Plenkovic i domoljubna opcija? Mislim da je to vec prokockano njegovim kadroviranjem i da je svima jasno kako je Plenkovic vjerodostojno veci pragmaticar za svoju korist nego domoljub.

 • Ivan Tetkovic

  Plenkovic bi trebao da se zapita,koliko je sam dprineo situaciji u kojoj se nalazi.Prvo je nasjeo sto je usao u koaliciciju sa mostom,posto ce most sve visse jacati,jer je Soros ne umoljiv u svojim namjjeramai, ne stedi svoje milione,kako bi most jednog dana postao vodeca stranka u Hrvatskoj,kao sto je cinio i sa Mesicem.drugo ,saborski zastupnici HDZ-a jos uvijek su u zimskom snu.Trece od ministara jedino opravdavaju svoja postojanja:Stier,Tolusic,medved,Butkovic,Krsticevic i Marici.Cetvrto zaboravio je da je most sastavljen od trulih dasaka kroz koje ce HDZ,po drugi puta propasti,ali ovaj puta ne povratno,ako na celo ne stane ponovo Karamarko,a to je ne moguce posto je HDZ-u,kao i u cijeloj Hrvatskoj ima puno PETKOLONASA