Prosinac nas potiče da pogledamo svijet dječjim očima

  2

  Kao što val dotiče žal, pa nešto uzme a nešto ostavi, … pod jugom kad bijesno  urla i mlati, pa cijeli žal izruje, a kad  se smiri, i još dugo poslije,  tiho mu šapće ….oprosti, oprosti, …..liže mu rane, nježno ga miluje…..,  

  Tako se dotiču i naši životi.
   
  Dotičući se razmjenjujemo trenutna stanja naših duša, naša uvjerenja. Ponekad su to slapovi ljubavi, ponekad samo koja kap, a ponekad nas otruje ljutnja ili s nama zagospodari ego, pa u trenu napravimo krš i lom, u možda već godinama njegovanim odnosima.
   
  Dobro je, s toga, da ne budemo previše strogi prema onome što se događa u nama i oko nas. Svrstajmo sve kao logično i razumljivo, nama prihvatljivo vrijeme naukovanja. I neka nam nedorečenog, neka nam nerazumljivog i nelogičnog. To su naši pokretači, donositelji novih saznanja,  novih vidika, novih stavova, … donositelji svega onoga što polako mijenja našu percepciju, a stvarnost boji drugačijim bojama.

  dječak i svijeće

  Pronađimo svijetle točke u našim životima, kojih sigurno ima  i budimo zahvalni, od onih vrlo malih stvari koje nam još uvijek izmame osmjeh na lice, do onih velikih koje nas ispunjavaju i potvrđuju bit našeg postojanja ovdje i sada.
   
  I budimo „široke ruke“ u ovom mjesecu darivanja, darivajući prije svega ljubav. Često puta nismo sigurni je li nešto što darujemo premalo ili previše, a naročito se preispitujemo kada su u pitanju naša djeca, no, sigurno nećemo pretjerati darivajući ogromne količine ljubavi, dapače, obogatit ćemo i sebe i njih.

  Koliko god bilo teško i mračno, prosinac vrati vjeru u ljude i nadu za svakojako dobro, najavljujući ponovno svijetlo i skori odlazak mračne zime.

  Milostivo nas usmjerava da pogledamo svijet dječjim očima,  što donosi samo i jedino radost.

  Pa neka nam radosti i zdravlja!

  blog riznica

  facebook komentari

  • peppermintt

   prosinac je oduvijek znao od nas isprositi naše osjećaje……
   🙂

  • peppermintt

   prosinac je oduvijek znao od nas isprositi naše osjećaje……
   🙂