Pratite nas

Reagiranja

Prosvjed branitelja u Savskoj 66 ili šatorski teroristi?

Objavljeno

na

Početkom Domovinskog rata, koji je proizišao iz velikosrpske agresije na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu s ciljem pripajanja teritorija, što je i službeno potvrđeno konačnom presudom Međunarodnog suda u Haagu, mi, hrvatski branitelji, pod vodstvom dr. Franje Tuđmana počeli smo se dragovoljno uključivati u obranu Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, svjesni činjenice kako pod međunarodnim embargom na oružje, goloruki ulazimo u sukob protiv JNA, koja je u to vrijeme bila četvrta vojna sila u Europi i koja je u potpunosti stala iza projekta Velike Srbije.

Jedino oružje kojim su hrvatski dragovoljci bili naoružani bila je nacionalna svijest i domoljublje, koji nisu proizišli iz društveno-političkog sustava bivše Jugoslavije kojoj je na čelu bila Komunistička partija Jugoslavije, nego kao plod stoljetne težnje hrvatskog naroda za svojom slobodom i neovisnošću.

Ljubav prema Domovini i svom narodu gradila se u obiteljima koje su imale spoznaju o svom porijeklu te nacionalnom i vjerskom pravu, i upravo je ta energija omogućila hrvatskoj vojsci da obrani i oslobodi okupirane teritorije te u konačnici i ostvari svoje državno pravo u Republici Hrvatskoj i svoje državotvorno pravo u Bosni i Hercegovini.

Vrijeme koje je nastupilo nakon završetka Domovinskog rata donijelo je užasnu spoznaju o tome koliko je hrvatsko društvo iznutra politički devastirano i kako za kratko vrijeme, nevjerojatnom lakoćom, sve vrijednosti koje su proizišle iz Domovinskog rata postaju retrogradne te se prikazuju kao antihrvatske i klerofašističke, zahvaljujući političarima i novinarima te svim drugim ostacima komunističkog režima koji su uspjeli izbjeći lustracijski proces u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Njihova je snaga u tolikoj mjeri dobila javnu transformaciju da mogu jasno poručivati kako je 1945. kratko trajala, kako je još uvijek živa ustaška guja i naravno, finale antihrvatske propagande jest prikazati prosvjed hrvatskih branitelja, koji su najzaslužniji za obranu Domovine i koji s pravom traže zaštitu svojih stečenih prava koja se svakodnevno umanjuju i obezvrjeđuju, kao skup kleronacionalista koji teroriziraju hrvatski narod.

Vrhunac podlosti i zlonamjernog podmetanja je činjenica kako pokret „Occupy Croatia“ optužuje hrvatske branitelje kao najodgovornije za nesposobnost vladajuće ljevičarske koalicije.

Takvu količinu javnog bezobrazluka, nepravde i poniženja, nikada u novijoj povijesti nije doživjela nijedna pobjednička vojska, a još manje njeni stopostotni invalidi, veterani Domovinskog rata.

Svakome iole inteligentnom čovjeku, koji je upoznat s tim što je čast i ponos u svakom narodu, je jasno kako se ovdje pokušavaju obezvrijediti i poniziti hrvatski veterani, kao zaglavni kamen jednog naroda, što će za rezultat imati činjenicu kako hrvatskom narodu ništa nije sveto, kako je hrvatska država slučajna pojava na veoma važnom geostrateškom prostoru jugozapadnog Balkana i kako, preko konspirativnih političkih organizacija, svatko može planirati i trgovati na račun hrvatskih nacionalnih interesa.

Na svu sreću, unutar hrvatskog naroda još uvijek postoje domoljubne političke organizacije i nacionalno svjesni pojedinci koji umiju prepoznati suštinu ovakvih nasrtaja na stupove hrvatske državnosti i spremni su ponuditi sebe u obranu hrvatskih nacionalnih interesa.

Evidentno je kako izbor Kolinde Grabar Kitarović za predsjednicu Republike Hrvatske i skori dolazak na vlast hrvatskih domoljubnih snaga, koje se okupljaju oko vrijednosti koje je utemeljio dr. Franjo Tuđman, nose jasne odgovore kako u hrvatskom društvu nisu problem hrvatski branitelji, nego ostaci jugokomunističke ideologije koja se ne može pomiriti s činjenicom kako je njezino vrijeme prošlo, kako su godine njene vladavine izjednačene s fašističkim režimom, kojeg karakteriziraju masovna ubijanja, ideološka zlostavljanja, verbalni delikt, progoni i svaki drugi oblik kršenja ljudskih prava.

Pozdrav hrabrim braniteljima iz Savske 66!

[ad id=”40551″]

KOORDINACIJA UDRUGA PROIZIŠLIH IZ DOMOVINSKOG RATA & Kamenjar.com

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

HINA cenzurirala Ivu Pilara

Objavljeno

na

Objavio

Nakon što su u hrvatskome Srijemu održana tri izuzetno dobro posjećena predstavljanja i tribine na temu Pilarove knjige “Južnoslavensko pitanje” i nakon što su organizatori opetovano Hini slali materijale i molili za objavu, što je urednica kulture Duška Gerić Koren i obećala, ne samo da nijedna vijest na Hini nije objavljena, nego je D. G. Koren prekinula i komunikaciju, te se ne javlja više ni na pozive.

Podsjetimo, samo na jednoj tribini u Vinkovcima nazočilo je više od 160 mladih do 19 godina, što u svijetu predstavljanja knjiga i kulturno-povijesnih manifestacija u Hrvatskoj predstavlja itekako hvale vrijednu rijetkost.

Međutim, urednici nacionalne novinske agencije, spomenutoj Duški Gerić Koren ni to nije vrijedno objave, te je svojom u najmanju ruku dvojbenom uređivačkom procjenom, uskratila hrvatsku medijsku i opću javnost za ovu itekako vrijednu i bitnu informaciju.

Okupljanje više od 300 ljudi oko hrvatske povijesne knjige, koja ove godine slavi 100. obljetnicu nastanka, a koje se odvijalo u ionako sustavno zapuštenoj istočnoj Slavoniji i hrvatskome Srijemu, dotična urednica Hine, D. G. Koren uskratila je kao informaciju hrvatskoj javnosti.

Istodobno, svoje mjesto u agencijskim vijestima Hine, u rubrici kultura, a pod vodstvom te iste urednice, dobila je, primjerice nagrada katalonskim arhitektima u Španjolskoj, te izložba nakita jedne osobe u Zagrebu….

Ivo Pilar i njegovo Južnoslavensko pitanje bili su cenzurirani u Karađorđevićevoj Jugoslaviji, te u doba totalitarnog komunizma. U Hini su cenzurirani i danas, u slobodnoj i suverenoj Hrvoatskoj 2017. godine.

Tražimo smjenu urednice kulture u nacionalnoj novinskoj agenciji HINA, Duške Gerić Koren.

Pretisak knjige „Južnoslavensko pitanje“, Ive Pilara, predstavljen  u Vinkovcima i Nuštru.

GI Ivo Pilar

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Odgovor predsjednika Vlade Plenkovića slovenskom premijeru Ceraru

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković odgovorio je predsjedniku Vlade Republike Slovenije Miri Ceraru te zahvalio na pismu upućenom 16. listopada ove godine.

U odgovoru predsjednika Vlade Plenkovića navodi se:

“U pismu potvrđenu privrženost  Slovenije dobrosusjedskim odnosima i dijalogu s Hrvatskom, što u potpunosti zrcali i već poznata hrvatska stajališta, vidim kao dobar temelj za nastavak našeg dijaloga započetog prigodom susreta u Ljubljani 12. srpnja ove godine.

Koristim stoga ovu prigodu ponovno Vas pozvati u Zagreb, kako bismo, slijedom već ranije obavljenih priprema, održali naš idući sastanak u terminu koji bi nam zajednički odgovarao.

Slovenska stajališta o arbitražnom postupku i arbitražnoj odluci dobro su mi poznata kao što sam siguran da su Vama poznata hrvatska stajališta o tome.

No, razlika u polaznim stajalištima ne bi nas trebala priječiti da u konstruktivnom ozračju, u duhu partnerstva i međusobnog razumijevanja, pronađemo konkretna rješenja koja bi bila u interesu i na korist naših dviju država i naša dva naroda.

Predlažem stoga da na našem sastanku raspravimo sva otvorena pitanja između naših dviju država, uključujući i pitanje granice”, stoji u odgovoru predsjednika Vlade Republike Hrvatske  slovenskom kolegi.

Cerar u pismu Plenkoviću predložio osnivanje povjerenstva za demarkaciju granice

facebook komentari

Nastavi čitati