Prosvjed žena protiv Donalda Trumpa u Zagrebu doživio potpuni fijasko – zašto mediji šute o tome? (VIDEO)

0

U subotu je trebao biti održan „veliki prosvjed“ žena Zagreba protiv Donalda Trumpa u okviru međunarodno organizirane akcije Marš žena.

Prosvjed koji je pod znakovitim imenom 5 do 12 organiziran upravo u isto vrijeme u centru Zagreba (Cvjetni trg) doživio je potpuni fijasko, piše narod.hr

Može se slobodno reći da je bilo više transparenata nego žena koje su ih mogle nositi, a razlog nije preveliki broj transparenata. Naime, žene grada Zagreba jednostavno su odbile doći na ovakav skup, a razloge nije teško dokučiti.

Prosvjed je organizirala inicijativa ‘Ujedinjenje protiv mržnje’ koja je isticala protivljenje nasilju, seksističkoj, ksenofobnoj i rasističkoj politici kakvu, navodno, zagovara Donald Trump.

Skup je najavljivan i preko TV i radio postaja, te brojnih portala.

Bile su prisutne i TV kuće, koje nažalost ne prisustvuju puno brojnijim okupljanjima suprotnog predznaka, a koje su otišle praznih ruku. Također brojni hrvatski portali inews barovi nisu objavili nikakva izvješća niti fotografije s ovoga skupa, što nije nimalo slučajno s obzirom na publicitet koji je dan ovom skupu širom svijeta.

Bilo je prisutno svega par poznatih ženskih lica, „profesionalnih“ aktivistica nevladinih udruga, često financiranih iz poreza građana Hrvatske, a koje možete vidjeti u video uratku. Zanimljivi su i komentari gledatelja ispod videa na youtubeu koji dočaravaju rapoloženje hrvatske javnosti o ovom skupu:

facebook komentari