Pratite nas

Pregled

Prosvjed žena protiv Donalda Trumpa u Zagrebu doživio potpuni fijasko – zašto mediji šute o tome? (VIDEO)

Objavljeno

na

U subotu je trebao biti održan „veliki prosvjed“ žena Zagreba protiv Donalda Trumpa u okviru međunarodno organizirane akcije Marš žena.

Prosvjed koji je pod znakovitim imenom 5 do 12 organiziran upravo u isto vrijeme u centru Zagreba (Cvjetni trg) doživio je potpuni fijasko, piše narod.hr

Može se slobodno reći da je bilo više transparenata nego žena koje su ih mogle nositi, a razlog nije preveliki broj transparenata. Naime, žene grada Zagreba jednostavno su odbile doći na ovakav skup, a razloge nije teško dokučiti.

Prosvjed je organizirala inicijativa ‘Ujedinjenje protiv mržnje’ koja je isticala protivljenje nasilju, seksističkoj, ksenofobnoj i rasističkoj politici kakvu, navodno, zagovara Donald Trump.

Skup je najavljivan i preko TV i radio postaja, te brojnih portala.

Bile su prisutne i TV kuće, koje nažalost ne prisustvuju puno brojnijim okupljanjima suprotnog predznaka, a koje su otišle praznih ruku. Također brojni hrvatski portali inews barovi nisu objavili nikakva izvješća niti fotografije s ovoga skupa, što nije nimalo slučajno s obzirom na publicitet koji je dan ovom skupu širom svijeta.

Bilo je prisutno svega par poznatih ženskih lica, „profesionalnih“ aktivistica nevladinih udruga, često financiranih iz poreza građana Hrvatske, a koje možete vidjeti u video uratku. Zanimljivi su i komentari gledatelja ispod videa na youtubeu koji dočaravaju rapoloženje hrvatske javnosti o ovom skupu:

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Pregled

Potvrđeno: Presuda Ratku Mladiću 22. studenog

Objavljeno

na

Objavio

Haški sud objavio je da će 22. studenog izreći prvostupanjsku presudu generalu Vojske Srbije Ratku Mladiću.

Proces protiv Mladića počeo je 2012. godine, a optužen je za genocid u Srebrenici, progon Bošnjaka i Hrvata diljem BiH, dugotrajnu opsadu i teror nad građanima Sarajeva i uzimanje pripadnika međunarodnih snaga UN-a za taoce tijekom rata u BiH 1992-1995.

Tužitelji su u završnoj riječi tvrdili kako je tijekom suđenja dokazano sudjelovanje Mladića u udruženom zločinačkom pothvatu nasilnog stvaranja srpske države na teritoriju BiH, čiji je bio jedan od protagonista, a za zlodjela zatražili kaznu doživotnog zatvora.

Mladić je uhićen 2011. godine nakon što je proveo gotovo 12 godina u bijegu.

Suđenje mu je počelo u svibnju 2012., a završeno u prosincu 2016. Tužiteljstvo ICTY-ja zatražilo je za Mladića kaznu doživotnog zatvora.

“Bilo kakva kazna manja od maksimalno predviđene zakonom, a to je kazna doživotnog zatvora, bila bi uvreda i živim i mrtvim žrtvama, kao i udarac pravdi”, rekao je u prosincu prošle godine Alan Tieger, tužitelj Haškog suda u Den Haagu.

Početkom listopada Srbija je dala jamstva za Mladićevo privremeno puštanje na slobodu.

Dječak iz Srebrenice: Ratko Mladić me je štitio, kako bi me sam ubio

facebook komentari

Nastavi čitati

Pregled

Predsjednica: Hrvatska može pomoći u popravljanju odnosa Rusije i EU

Objavljeno

na

Objavio

Foto: N1

Predsjednica: Hrvatska može pomoći u popravljanju odnosa Rusije i EU

Hrvatska može pomoći u jačanju suradnje između Rusije, EU-a i NATO-a, rekla je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u intervjuu za rusku agenciju TASS uoči početka službena posjeta Rusiji.

“Vjerujem da Hrvatska može postati posrednik u suradnji Rusije, EU-a i NATO-a, organizacija čije smo mi članice i čije zajedničke vrijednosti dijelimo i u njih čvrsto vjerujemo. Ipak, nemoguće je bez Rusije rješavati mnoga pitanja na globalnoj pozornici i zato uvijek podržavam dijalog, čak i u bilo kojem neslaganju”, kazala je Grabar-Kitarović.

Vitalno je obnoviti dijalog između Rusije i Zapada, uvjerena je hrvatska predsjednica. “Dijalog je ključna stvar. Rusija i NATO ključni su čimbenici europske sigurnosti i stabilnosti”, rekla je.

“Svako pogoršanje u odnosima NATO-a i Rusije ima izravne posljedice na sve aspekte europske sigurnosti i stabilnosti”, naglasila je.

Predsjednica se danas, prvoga dana boravka u Rusiji, susrela s Vladimirom Putinom.

“Ove godine obilježavamo 25 godina diplomatskih odnosa, veseli me značajan rast trgovinske razmjene, razgovarat ćemo i o bilateralnim i humanitarnim te regionalnim pitanjima”, rekao je Putin na početku formalnog susreta s hrvatskom predsjednicom.

Kolinda Grabar Kitarović, pak, uzvratila je ruskom predsjedniku pozivom u Hrvatsku.’Dopustite da vas pozovem u službeni posjet Hrvatskoj’, kazala je Grabar Kitarović.

“Imamo otvorena pitanja s Rusijom no vjerujem da ćemo ih riješiti kroz dijalog. Ovo je nova faza u hrvatsko-ruskim odnosima”, rekla je Grabar Kitarović koja se posebno osvrnula na sutrašnji gospodarski forum.

Predsjednica će se s Putinom sastati u srijedu. Pretpostavlja se da će neke od tema razgovora biti i Agrokor, borba protiv međunarodnog terorizma, BiH….

facebook komentari

Nastavi čitati