‘Prosvjedi u BiH su državni udar!’

  0

  “Podržavamo stajališta iz rezolucije Europskog parlamenta te pozivamo EU da s predstavnicima BiH izradi i primjeni prilagođen pristup za podnošenje aplikacije za članstvo u EU”.

  Glavno vijeće Hrvatskog narodnog sabora (HNS) u BiH, koje okuplja vodeće hrvatske političare u toj zemlji, ocijenilo je državnim udarom nasilne prosvjede u kojima su spaljene i uništene zgrade državnih i županijskih institucija, dodajući da se krizu u BiH može riješiti snažnijim angažiranjem i otvaranju europske perspektive zemlje.
  HNS u priopćenju za gospodarsku i socijalnu krizu optužuje federalne vlasti, koje su organizatori prosvjeda najmanje kritizirali.

  “Ovakvo krizno stanje u BiH u prvom je redu posljedica nepravednog i nekoherentnog ustroja države, a eskalacija je nastala kao rezultat uspostave neustavne, nelegalne, nelegitimne i nesposobne vlasti”, priopćilo je glavno vijeće HNS-a BiH. Ono pozdravlja novi pristup Europske unije, koji je izražen kroz preporuke objavljene u prihvaćenoj rezoluciji Europskog palamenta.

  “Podržavamo stajališta iz rezolucije Europskog parlamenta te pozivamo EU da s predstavnicima BiH izradi i primjeni prilagođen pristup za podnošenje aplikacije za članstvo u EU”, navodi se u priopćenju.

  Glavno vijeće HNS-a najavilo je održavanje zajedničke sjednice predsjedništva HNS-a, glavnog vijeća, hrvatskih predsjednika vlada i ministara na županijskim razinama radi razmatranja sigurnosnih pitanja i daljnjeg međužupanijskog povezivanja.

  Hina

  facebook komentari