Pratite nas

Vijesti

PROVALE U CARITASOV STUDENTSKI DOM „KRALJ TOMISLAV“ U SARAJEVU

Objavljeno

na

Ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije vlč. dr. Mirko Šimić smatra da su provale na određeni način odraz cjelokupnog stanja u zemlji

mirkoU sarajevskom naselju Pofalići, u ulici Ruđera Boškovića br. 125, u kući Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije u koju je smješten studentski dom „Kralj Tomislav“ i iz kojeg se provodi i projekt „Savjetovalište za žene“, najvjerojatnije u noći s 15. na 16 . kolovoza 2014. izvršena je provala. Provaljena su podrumska ulazna vrata i ulazna vrata na prizemlju i na katu te otuđeno prijenosno računalo i druge privatne stvari caritasova zaposlenika. Dana 19. kolovoza ponovno je provaljeno na gornji kat; ulazna vrata su odvaljena, ali ovaj put nije otuđeno ništa budući da je kuća manje-više prazna. Nekoliko dana ranije također se dogodila provala u kombi vozilo caritasovih volontera iz Njemačke koje je bilo parkirano uz kuću u sarajevskom naselju Višnjik i iz kojeg su također otuđene određene vrijednosti.

Ravnatelj Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije vlč. dr. Mirko Šimić kazao je da u kući cijelo vrijeme boravi jedan caritasov djelatnik koji je dan prije provale otišao na godišnji odmor. „Nekoliko dana prije toga u kući su boravili talijanski volonteri koji pomažu u poplavljenim područjima u Bosanskoj Posavini. Kako u kući u vrijeme ljetnih praznika ne borave studenti, a i osoblje projekta je na godišnjem odmoru, očito je da je provalnik ili više njih iskoristilo situaciju i pokušalo se materijalno okoristiti“, kazao je ravnatelj Šimić ističući da su sve te provale na određeni način odraz cjelokupnog stanja u zemlji.

Prema riječima dr. Šimića, čini se da nije moguće imovinu zaštititi legalnim putem. „Što se tiče kuće u Pofalićima, moramo, na žalost, konstatirati da od samog početka provođenja projekta ‘Savjetovalište za žene’ i smještaja naših studenata imamo određene netrpeljivosti na nacionalnom i vjerskom području. U više navrata su određeni susjedi kroz psovke vrijeđali katoličke vrjednote, a nisu se libili otvoreno izraziti i nacionalnu nesnošljivost. Očito je da je ova zemlja daleko od zrelosti i da apeli i pozivi mjerodavnim službama i institucijama neće uroditi dobrim plodovima“, kazao je dr. Šimić napominjući da će upravni odbor Caritasa razmotriti, što će učiniti sa spomenutom kućom. „Unatoč svemu, Caritas Vrhbosanske nadbiskupije neće odustati od svoje misije i poslanja i činiti dobro svakom čovjeku u skladu sa svojim mogućnostima.

U tom smislu će i dalje provoditi projekte i u ovom gradu od kojih će koristi imati upravo oni koji ovakvim činima, na sreću, nemaju ništa. Bog, Stvoritelj čovjekov, nagrađuje u konačnici samo dobro, a zlo mu se gadi“, kazao je dr. Šimić. (kta)

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

VIDEO – Navijači Srbije i Slovenije zajedno provociraju Hrvate

Objavljeno

na

Objavio

U finalu Eurobasketa večeras se sastaju Slovenija i Srbija, dvije reprezentacije koje su dosad pokazale najviše na turniru.

U Istanbulu se sprema spektakl, a i jedni i drugi imat će veliku podršku u dvorani.

No, i na dan kada igraju tako veliku utakmicu, njihovi navijači nisu propustili sjetiti se Hrvatske. Umjesto da uživaju u spektaklu, oni su se odlučili provocirati hrvate. Očito su u pitanju nekakvi kompleksi. “Tko ne skače taj je Hrvat”, započeli su navijači Srbije, a vrlo brzo su im se pridružili i Slovenci.

facebook komentari

Nastavi čitati

Kronika

Tijekom snimanja priloga napadnuti izvjestitelji Nove TV – VIDEO

Objavljeno

na

Objavio

U subotu su u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice tijekom snimanja priloga za emisiju Provjereno napadnuti novinarka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac, piše Dnevnik.hr.

Novinarka emisije Provjereno Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac došli su u Veliki Pašijan kako bi nastavili priču o nizu prijevara za koje je optužen Ivica Sužnjević, zvan Šeki.

“Došli smo snimiti izjave još ljudi koji ga optužuju za prijevare. Dok smo snimali izjave prvo se pojavila majka optuženog i počela nas sve tući metlom. Potom se pojavio i njegov brat. Vikao je da će nas sve pobiti i da ‘ako imamo mu*a dođemo snimati kod njega u kuću’.  Potom me je snažno gurnuo u prsa i iščupao mi pramen kose. Pala sam u kanal i udarila glavom”, ispričala je novinarka.

“Cijelo to vrijeme je njegova majka i dalje prisutne tukla metlom, a brat je potom nasrnuo i na snimatelja i pokušao mu potrgati kameru. Pozvala sam policiju i on je priveden, a njegovoj je majci navodno pozlilo. No, nakon što je stigla Hitna pomoć prevezli su je tek 200-tinjak metara, do njezine kuće.”

facebook komentari

Nastavi čitati