Prvi let Bosnian Wand Airlinesa

4
Letom sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo za Atenu tvrtka Bosnian Wand Airlines (BWA) jutros je službeno otpočela operacije letenja.

Na prvi, promotivni, let tvrtka BWA, zrakoplovom Airbus 321, koji ima više od 200 sjedišta, krenuli su predstavnici raznih institucija, udruga, medija i turističkih agencija i ovu prilku koriste za jednodnevni izlet u grčkoj prijestolnici.

Kako je rekla za Fenu Elma Zećo, PR menadžerica Bosnian Wand Airlinesa, tvrtka je osnovana, između ostalog,ciljem da se BiH poveže s važnim destinacijama u svijetu.

– Tvrtka stavlja akcent kako na europske tako i bliskoistočne destinacije. Građanima BiH zasigurno su najinteresantniji letovi iz Sarajeva. Osim relacije Sarajevo – Atena, u ponudi su također: Sarajevo – Amsterdam, Sarajevo – Stockholm, Sarajevo – Malme te Sarajevo – Frankfurt. S bliskoistočnim destinacijama, Bagdadom i Erbilom, tvrtka je povezana preko švedskih zračnih luka, a u pripremi je također let za Jeddah, koji će biti realiziran iz Sarajeva – kazala je Zećo.

Tvrtka Bosnian Wand Airlines želi raditi na privlačenju turista s područja Bliskog istoka vjerujući kako je njima BiH u kulturnom i historijskom smislu interesantna zemlja. Stoga će BWA uraditi turistički program za BiH, koji će biti promoviran ne samo na Bliskom, nego i Dalekom istoku.

Bosnian Wand Airlines je registriran kao društvo s ograničenom odgovornošću za zračni promet i turizam. Posluje s grčkom aviokompanijom Hermes Airlines i kada dobije svoj AOC, dozvolu za obavljanje zračnih operacija, u BiH će biti registriran kao samostalna aviokompanija. Do tada BWA će koristiti licence svog partnera, što je u skladu sa zakonskim procedurama na avijacijskom tržištu.

Bosnian Wand Airlines upošljava oko 50 ljudi iz BiH, dominantno mladih. Svojim razvojem želi također doprinijeti razvoju BiH.

facebook komentari

 • Agromentum

  Našo lonac poklopac. Promotivni let za Grčku, jako važnom partneru u vezi korupcije, siromašenja i propadanja. Ako se orijentiraju na Bliski istok, mogli bi puno zaradit. Nek’ naprave reklame:
  one way ticket a tko ne preživi, vraćaju ga džabe.

 • Herceg-Bosna

  ne vozila se ja u njemu,,,,

  • srka

   Zašto ne lipotice?
   Ovo su najboviji BMW-ovi zrakoplovi.
   Zrakoplovom se leti…a ne vozi se.
   ;-))
   by Srka®

   • Herceg-Bosna

    imam ja svoga bmw za letiti, ne triba mi bosanđeros zrakoplovi :))