Prvi ženski klaster Kolo: Okupljaju žene poduzetnice iz cijele Hrvatske

0

ženskiNedavno osnovani prvi Klaster žena poduzetnica Republike Hrvatske Kolo danas je u Vukovaru održao prezentaciju na kojoj su predstavljene mogućnosti i djelovanje klastera, ali i gdje se razgovaralo o daljim planovima.

Klaster Kolo trenutno okuplja 12 žena poduzetnica, OPG-ova ili poduzeća od Dubrovnika do Iloka. Prema riječima predsjednice Klastera Kolo Ane Barać klaster okuplja žene koje proizvode prepoznatljive autohtone proizvode, čuvaju baštinu i žele funkcionirati kroz održivi razvoj na načelima društveno odgovornog poslovanja.

– Među nama su proizvođačice pršuta, džema od ljute naranče, ličkih sireva, vunenih predmeta, vukovarski medenjaci i mlade dizajnerice, razni odjevni predmeti od tkanine… Tu je i niz pridruženih članica, a s obzirom na velik interes očekujem kako ćemo se i dodatno širiti, rekla je Barać. Govoreći o razlozima pokretanja ženskog klastera kaže kako su se držali filozofije da nitko među njima drugima nije konkurencija, ali i da organizirani na ovaj način dobivaju puno veću širinu i snagu.

Za proljeće je najavljena posjeta SAD-u gdje će hrvatskim iseljenicima biti prezentirani proizvodi klastera, ali i kada će sudjelovati na velikom kongresu ženskog poduzetništva. Prvi rezultati rada ženskog klastera Kolo očekuju se tijekom ove turističke sezone.

facebook komentari