‘Puklo’ između SDA i DF-a

6

Demokratska fronta je obustavila razgovore sa SDA o uspostavi vlasti u Kantonu Sarajevo zbog zapošljavanja njihovih kadrova u administraciju i javna poduzeća”, potvrdio je Agenciji Fena glavni tajnik DF-a Sifet Podžić.

Potpredsjednik SDA Šefik Džaferović smatra kako nije upitno partnerstvo između SDA i DF-a.

”Imamo potpisan sporazum sa DF-om i to dva sporazuma, jedan je od 9. studenog, drugi od 19. studenog. Jedan je SDA-DF-Savez za promjene iz RS-a, a drugi je SDA-DF i Koalicija predvođena HDZ-om BiH. Tamo su definirani principi, razgovori na terenu idu. Naravno, ovo su razgovori oko uspostave vlasti, nitko ne očekuje da to ide baš najjednostavnije”, rekao je.

Ističe kako su se stranke dogovorile da će imenovanja na funkcije u javnim poduzećima biti posebno razmatrana i da će te dužnosti obavljati stručnjaci, bez obzira na stranačku ili nacionalnu opredijeljenost.

”U jednoj točki Sporazuma koji smo potpisali rekli smo kako će sva imenovanja na dužnosti u javnim poduzećima biti posebno razmatrana i da će se to raditi kada ljudi ponude programe, da to budu stručnjaci, da nije bitno koja će biti stranka”, rekao je Podžić i dodao kako ”SDA maksimalno koristi ovaj međuprostor”.

”SDA vrši zapošljavanje prvenstveno stranačkih ljudi, da ne kažem rodbinskih. Obustavili smo pregovore sa SDA iz jednostavnog razloga jer tražimo da se obustavi zapošljavanje neprofitabilne radne snage u administraciju i u javna poduzeća. Nemamo ništa protiv zapošljavanja u realni sektor, ali ovo što rade trenutno za svaku je osudu i ne želimo nastaviti razgovore sa SDA dok oni to ne prekinu”, naglasio je.

Navodi da je na županijskoj razini najbitnije racionalizirati administraciju, a da SDA “ovo razdoblje koristi za nova zapošljavanja u administraciji u KS-u, javnim ustanovama i poduzećima”.

Također, dodao je da su predsjedniku Županijskog odbora SDA Denisu Zvizdiću i premijeru KS-a Muhamedu Kozdari kazali kako će pregovori biti nastavljeni nakon obustave zapošljavanja.

Podsjećamo, odmah nakon izborne pobjede, SDA je naišla na osudu javnosti jer je na mjesto čelnika Razvojne banke Federacije BiH postavila Salku Selmana, čovjeka s više stranačkih dužnosti. Selman se pak prije preuzimanja fotelje u Razvojnoj banci (na papiru) odrekao stranke. (Fena/bljesak.info)

facebook komentari

 • Gabro Vuskic

  Nedajte se zavaravati. Za mene je on po onoj: KAKAV OTAC TAKAV KOTAC. Da on nije takak, onda nikada u Tel Avivu ne bi govorio o “ustaškoj zmiji”, nego bi direktno iz Tel Aviva otišao U Široki Brijeg i pomolio se za sve partizanske i njegova oca žrtve tu u toj Crkvi gdje je od danas sračunato bio. Znao je on i prije gdje je Široki Brijeg i šta je sve brigada kojom je upravljao i rukovodio njegov otac Ante YUsipović radila i kolike je zličine napravila.

  • Jesi li vidio tekst Gabro?

   • Gabro Vuskic

    Koji?

    • Ovaj o Josipoviću u ŠB

     • Gabro Vuskic

      Jest, vidio sam. Nije mu bilo lako gledati u oči hrvatskim svećenicima koji su mu pokazivali strahote koje je počinila 11 dalmatinska brigada pod zapovjedništvom njegova oca Ante, a u isto vrijeme misliti sve najbolje o Titu, njeovu ocu Anti, o KPJ i o svojoj predisbornoj kampanji.

  • cleuna

   :)))