Pratite nas

Vijesti

Pusić: Čačić je iz zatvora destabilizirao HNS i zato je izbačen iz stranke

Objavljeno

na

Predsjedništvo Hrvatske narodne stranke (HNS) jučer je jednoglasno i u punom sastavu donijelo odluku o isključenju bivšeg predsjednika Radimira Čačića iz stranke. Danas je predsjednica stranke Vesna Pusić medijima iznijela razloge isključenja Čačića.

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić izjavila je da se podloga i formalni temelji za isključenje nalaze se u statutu i pravilniku o članstvu HNS-a.

“Meritumni razlozi nalaze se u činjenici da je u zadnjih deset mjeseci, otkad je Radimir Čačić na odsluženju zatvorske kazne, intenzivirao komunikaciju u javnosti koja je išla direktno na destabiliziranje stranke, naročito na sjeverozapadu, neovlašteno sazivanje sastanaka stranačkih dužnosnika. Na sve te poruke i akcije HNS deset mjeseci nije reagirao smatrajući da će ta aktivnost prestati u skladu s Čačićevim obećanjem prije odlaska na odsluženje kazne, da će se, ukoliko presuda bude pravomoćna, prestati baviti politikom”, izjavila je predsjednica HNS-a Vesna Pusić.

Pusić je kao dodatne razloge navela dogovore i razgovore u ime HNS-a o mogućim političkim partnerstvima u budućnosti:

“Naša je dužnost kao vodstva stranke da zaštitimo stranku od gubljenja vjerodostojnosti i destabiliziranja i da zaštitimo kolege na sjeverozapadu koji su u zadnje vrijeme bili pod naročitim pritiskom”, rekla je Pusić osvrnuvši se na međimurski ogranak stranke kojeg je dio pružio podršku bivšem predsjedniku stranke Čačiću.

Novinarima na konferenciji podijeljene su kopije novinskih natpisa o Radimiru Čačiću u kojima najavljuje povratak na vrh stranke tokom posljednjih deset mjeseci.

“HNS se našao pred odlukom ima li budućnost i perspektivu koju smo započeli sa našim Timom 40 ljudi koji dolaze i smatrali smo svojom obavezom osigurati da HNS ima budućnost”, poručili su predsjednica HNS-a Vesna Pusić i potpredsjednik stranke i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Radimir Čačić deset je mjeseci na odsluženju zatvorske kazne zbog automobilske nesreće u Mađarskoj u kojoj su smrtno stradale dvije osobe. Nakon odlaska u zatvor, Čačić je mjesto predsjednika prepustio bivšoj dopredsjednici stranke, Vesni Pusić.

(Anadolija)

facebook komentari

Sponzori
Komentiraj

Vijesti

HRT otkazao Jurkasu suradnju nakon peticije inicijative “Ivo Pilar”

Objavljeno

na

Objavio

Anđelo Jurkas više neće surađivati na HRT-u. Povod za to je, kako su nam potvrdili s HRT-a, taj što je Jurkas navodno povrijedio njihov etički kodeks.

– Obavješćujemo Vas da se Hrvatska radiotelevizija odlučila zahvaliti na suradnji spomenutome vanjskom suradniku nakon što je utvđeno da su njegovi stavovi izneseni na društvenim mrežama u neskladu s Etičkim kodeksom za novinare i kreativno osoblje Hrvatske radiotelevizije i drugim unutrašnjim pravilnicima Hrvatske radiotelevizije koji se odnose na naše zaposlenike, ali i sve vanjske suradnike – stoji u odgovoru na naše pitanje s HRT-a, javlja VečernjiList

Podsjetimo, Građanska inicijativa Ivo Pilar zajedno s 10 udruga i koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata, zatražili su trenutačni raskid ugovora između HRT-a i Anđela Jurkasa, zbog teških kršenja Općih pravila o radu i ponašanju zaposlenika HRT-a i teških kršenja odredbi Etičkog kodeksa HRT-a.

Alo Bing, može dostava tri tone anthraxa i jedno pedesetak bombi na Markov trg. aktivirati i ostaviti tamo u crkvi, platit će onaj simpatični sjedokosi deform u kolicima. Cijena prava sitnica. Šifra: Kajzer Soze – napisao je Jurkas u vrijeme braniteljskih prosvjeda. Nakon što ga je HRT angažirao reagirali su iz Građanske inicijative Ivo Pilar, portala Kamenjar.com kao i još nekih portala. No, Jurkas je pokušao demantirati te navode, tvrdeći kako je i sam dijete branitelja, te kako se radilo o šali, odnosno referenci na strip Alan Ford.

Pročitajte u dokumentu u prilogu što je sve pisao Jurkas:

Građanska inicijativa Ivo Pilar zajedno s 10 udruga zahtijeva trenutačni raskid ugovora između HRT-a i Anđela Jurkasa

 

 

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

Sebastian Kurz pobjednik je prijevremenih parlamentarnih izbora u Austriji

Objavljeno

na

Objavio

U Austriji su održani prijevremeni parlamentarni izbori. Izlazne ankete govore da je najveći postotak glasova pripao konzervativnoj, Narodnoj stranci kojoj je na čelu Sebastian Kurz.

Sebastian Kurz lider i kancelarski kandidat Austrijske narodne stranke pobjednik je prijevremenih parlamentarnih izbora u Austriji i to sa 31,5 posto glasova birača.

 

Predsjednik SPÖ-a i kancelar Christian Kern će prema sadašnjim rezultatima kancelarsku poziciju morati prepustiti predsjedniku ÖVP-a i aktualnom ministru vanjskih poslova Sebastianu Kurzu.

Prema sadašnjim rezultatima najvjerojatnija je koalicija između narodnjaka i slobodnjaka s obzirom na to da je Sebastian Kurz u svibnju raspustio koaliciju između socijaldemokrata i narodnjaka, a i neprijateljski odnosi obje stranke tijekom predizborne kampanja ne daje povoda za špekulacije o obnavljanju dosadašnje velike koalicije.

Gubitnik izbora je stranka Zeleni koja je s 4,7% prešla izborni prag ali je u usporedbi sa zadnjim izborima izgubila 7,7% glasova. Ulazak u parlament osigurala je i liberalno orijentirana stranka Neos s 5,3% te lista bivšeg političara Zelenih Petera Pilza s 4,3%.

Već sada se zna da je Sebastian Kurz najmlađi politički lider na svijetu. – Oduševljen sam rezultatima ovih izbora, a Austrijancima obećavam da ću u našu zemlju uvesti novu političku kulturu koja se zasniva na zajedništvu, kazao je sinoć Kurz.

On je stranku preuzeo u svibnju ove godine i povukao čitav niz poteza koji su stranku, čiji je rejting bio daleko ispod socijaldemokrata i slobodnjaka, uspjeli izdići na sam vrh. Njegov predizborni moto bio je “Austrijanci na prvome mjestu”, a u stranku je uspio privući mlade kandidate koji se nikada prije nisu bavili politikom.  Kurzu je uspjelo ono što mnogim političarima u sličnim situacijama teško uspijeva – uspio se odvojiti od dosadašnje koalicijske vlade sa socijaldemokratima i prikazati kao potpuno nova ličnost na političkoj sceni, sve to usprkos činjenici da je u toj istoj vladi bio ministar vanjskih poslova.  Antimigrantska kampanja  To u velikoj mjeri može zahvaliti tome što je procijenio da austrijska javnost cijeni činjenicu da je upravo on jedan od najzaslužnijih političara za zatvaranje tzv. balkanske migrantske rute. Tijekom kampanje obećavao je dosta žestoku antimigrantsku politiku i smanjenje prava i povlastica koje koriste migranti koji se već nalaze u Austriji. Uz to je obećao i smanjivanje poreza, a upravo tim obećanjima ušao je u prostor izrazito desne Slobodarske stranke i zasigurno joj oduzeo dio biračkih glasova.

facebook komentari

Nastavi čitati