Pratite nas

Vijesti

Pusić -ministrica LGBT poslova ?

Objavljeno

na

Na zatvorenom sastanku 11 zemalja, Vesna Pusić je samovoljno priključila Hrvatsku, asocijaciji 11 zemalja tzv. “LGBT Core Group”. Sastanak se održao 26. rujna, a na njemu su sudjelovali ministri vanjskih poslova i visoki dužnosnici 11 država, među kojima i ministrica Vesna Pusić. Iako nije dobila mandat od Hrvatskog sabora, Vesna Pusić je potpisala tzv. Deklaraciju o prestanku nasilja i diskriminacije prema pojedincima na osnovi seksualne orijentacije i rodnog identiteta. 

 

U navedenoj deklaraciji uporno se ponavljaju poznata stajališta LGBT aktivista kako je LGBT populacija navodno ugrožena i da su “LGBT prava” – ljudska prava. Na taj način, u međunarodnoj zajednici stvara se iskrivljena slika o odnosu društva prema LGBT osobama. Vesna Pusić je u svom izlaganju ocrnila Hrvatsku i istaknula kako odnos hrvatskih građana prema LGBT osobama nije zadovoljavajući i često je nasilan. Kao prilog toj tvrdnji navela je primjer parade homoseksualaca u Splitu prije dvije godine. Propustila je istaknuti kako su ovogodišnje parade prošle bez ikakvih incidenata, štoviše, kako nisu pobudile gotovo nikakav interes građana. 

 

Međutim, ne smijemo zaboraviti da su politike motivirane “velikim jadikovkama” i “povijesnim nepravdama” prema određenoj skupini uvijek činile još veću nepravdu, kako su to pokazale politike 20. st. motivirane isključivo nacionalizmom ili klasom. Naprotiv, ispravna politika promatra čovjeka u njegovoj cjelovitosti i ne definira ga pod vidom rase, društvenog statusa ili seksualnih sklonosti. Stoga, apeliramo da se osobe s istospolnim sklonostima ne manipuliraju od strane država i raznih udruga kao nekakva posebna kategorija jer to ne koristi nikome, a ponajmanje njima.

 

Takve politike, osim što manipuliraju potrebama homoseksualaca, ujedno priječe javnosti dostup do informacija koje pokazuju da je homoseksualni odnos najrizičniji spolni odnos sa stanovišta spolno prenosivih infekcija (SPI). Javnost mora biti upoznata sa činjenicom da je čak 95% slučajeva zaraze HIV-om povezano sa prakticiranjem homoseksualnog seksa o čemu smo pisali ovdje.

 

Koji je interes Hrvatske da bude predvodnica u pokretu koji čini samo 11 zemalja od svih članica UN i tko je Vesni Pusić dao mandat da gura Hrvatsku u društvo zemalja koje defacto rade protiv interesa javnog zdravlja? U vrijeme kada je hrvatski zdravstveni sustav ionako na koljenima, ulaziti u asocijacije koje potiču izuzetno rizičan homoseksualni seks, jednako je kao i postavljanje tempirane bombe koja će kad-tad donijeti eksploziju novih slučajeva zaraze HIV-om, bolesti čiji tretman uzrokuje ogromne troškove. Broj slučajeva zaraze HIV-om je u Hrvatskoj za sada ispod europskog prosjeka, kome je u interesu da tako ne ostane i dalje? Na ta pitanja odgovor može dati jedino Vesna Pusić, a Hrvatski sabor to od nje mora tražiti!

 

 

http://zdravstveniodgoj.com/

Lidija Paris

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Sudac Mislav Kolakušić u intervjuu za Hrvatsku danas tvrdi: Lex Agrokor je protuustavan

Objavljeno

na

Objavio

Ivica Todorić nakon mjeseci šutnje obratio se javnosti i vrlo oštro kritizirao Vladu te zaprijetio tužbama, ali i otkrivanjem svoje istine. S obzirom na težinu optužbi protiv Vlade i hrvatske države, Hrvatska danas provjerila je kod istaknutog suca zagrebačkog Trgovačkog suda Mislava Kolakušića imaju li osnove neke od Todorićevih tvrdnji.

Je li lex Agrokor u skladu s Ustavom? Ako nije, zašto?

Njime su prekršene temeljne odredbe Ustava RH o pravu vlasništva, slobodi poduzetništva i jednakosti svih pred zakonom. Ustav kaže da se prava stečena ulaganjem katpitala ne mogu umanjiti zakonom, itd. Ova prava su utkana i u temelje europskog i međunarodnog prava. Zakonom se narušava temeljni princip jednakomjernosti namirenja vjerovnika, jer je uveo mogućnost da se pojedini vjerovnici namiruju u cijelosti i za stare i nove obveze, a drugi samo djelomično.

Može li Todorić povući svoj potpis (zakon ne bi bio aktiviran da on nije pristao na prinudnu upravu)?

Postupak je pokrenut i sada više nema nazad. Zakon je tako napisan da postupak nije mogao pokrenuti nitko drugi bez suglasnosti uprave dužnika. U ovaj postupak su nažalost uvučene i tvrtke povezane s Agrokorom koje ni po jednom kriteriju nisu ostvarivale uvjete za stečaj, a sada je založena njihova imovina i priča bi mogla završiti na način da stranci postanu vlasnici naših polja i pitke vode.

Todorić prijeti tužbama, kakve su mu šanse ako se obratu sudovima izvan RH? Koji bi mogli imati nadležnost? Postoje li slični slučajevi u EU ili šire?

Nisam upoznat sa sličnim slučajevima. Ni jedna ozbiljna demokratska država ne bi donijela tako loš zakon koji omogućuje da je svi tuže i da na kraju njeni građani bez ikakvog razloga snose posljedice. Svakako bi se mogao obratiti sudovima RH te Europskom sudu za ljudska prava pred kojim se ostvaruje i zaštita prava vlasništva pravnih osoba, odnosno poduzetnika.
Ova situacija neodoljivo podsjeća na Zakon o predstečajnim nagodbama koji je također pisan za vrlo uski krug poduzetnika kojima se omogućilo da otpišu dugove temeljem nepostojećih potraživanja, da bi im na kraju blade drugi oteli carstva. Dakle, oni koji su na početku bili skupa na kraju su se jako ljutili jedni na druge.

Ivica Todorić je još uvijek vlasnik Agrokora, a s time ima i sva vlasnička prava. Tko će u ovom slučaju nadoknaditi gubitke (izravne i neizravne) nastale za vrijeme prinudne uprave?

Upravo tako, nije došlo do promjene vlasništva, ali je došlo do promjena u pravu upravljanja, a to je bit samog vlasništva. Ovdje se radi o kompliciranim pravnim odnosima. Međutim, potrebno je istaknuti da nije donošen posebni zakon, već da su primjenjeni postojeći instituti predstečaja i stečaja, RH i njezini građani ne bi bili izloženi riziku dvostruke štete.

Može li imati utjecaja eventualni kazneni postupak prema Todoriću i pravomoćna presuda protiv njega na tužbe koje on pokrene pred sudovima izvan RH?

Pravomoćna presuda bi mogla imati značajan utjecaj u parničnim i arbitražnim postupcima iako ne i odlučujući.

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

Pero Kovačević: Kako je šaptom izbrisano kazneno djelo ugrožavanja državne neovisnosti

Objavljeno

na

Objavio

U važećem Kaznenom zakonu više nema kaznenog djela: “Ugrožavanje državne neovisnosti

Članak 137.

Građanin Republike Hrvatske koji pokuša Republiku Hrvatsku dovesti u položaj podređenosti ili ovisnosti prema kojoj drugoj državi, kaznit će se kaznom zatvora najmanje tri godine. ”

Izbrisano je potiho, bez bilo kakve javne rasprave – da čak u obrazloženju nije navedeno zašto se i zbog čega ukida ovo kazneno djelo. Izbrisano je sračunato “složnim rukama” zastupnika SDP-a i HDZ-a, jer treba voditi računa o “svojim dužnosnicima”da jednog dana ne bi kojim slučajem bili odgovorni i odgovarali za svoja “djela”.
Eto,vidite -kad je riječ o zaštiti i sprečavanju kaznene odgovornosti njihovih bivših i sadašnjih dužnosnika odmah se slože.

facebook komentari

Nastavi čitati