PUSIĆKA NE ŽELI PODRŠKU HRVATSKE USTAŠKE VLADE

18
Vesna-Pusic-UN

Ovaj naslov proizlazi kao  analize dobro obavještenih međunarodnih krugova, geostratega i ekonomsko-geostrateških političkih lidera.

[ad id=”93788″]

Ovaj naslov, dramatično je upozorenje predsjedniku Vlade Timu Oreškoviću, predsjednici K.G.Kitarović, Tomislavu Karamarku, Boži Petrovu i ministru Miri Kovaču, da u skladu sa svojim ovlastima energično zaustave kandidaturu Vesne Pusić za glavnu tajnicu UN-a.

Potrebna je hitna sjednica Vlade samo s jednom točko dnevnog reda u kojoj treba osporiti kandidaturu Vesne Pusić koju je na telefonskoj sjednici, bez konzultacija sa svim saborskim zastupnicima, u statusu tehničog premijera, na svoju ruku donio Milanović, suprotno izraženoj volji večeg dijela hrvatskog naroda kojega predstavljaju svi saborski, legitimno izabrani zastupnici u Hrvatskom državnom saboru. Narod nitko ništa nije pitao, kao da se radi o „prvoaprilskom“ vicu?

Sve obavještajne analize i indicije govore kako je u pitanju međunarodna zavjera onih krugova koji su neskloni samostalnoj Hrvatskoj, koji ponovo žele integrirani „Jugoslavenski“ prostor kao jednu tržišnu i geostratešku cjelinu kojom će se upravljati iz jednog centra, a taj centar zove se zove Beograd. Nije teško izračunati uz pomoć dobro obavještenih krugova kako je dosadašnje lobiranje Vesne Pusić, koje traje više od godinu dana, stajalo najmanje 2 milijuna eura! Postavlja se opravdano pitanje, odakle taj novac i tko ga je Vesni osigurao ako nije Republika Hrvatska? U vremenu kada živimo u korumpiranom birokratskom Svijetu, gdje se sve može kupiti za novac, ponajmanji je problem kupiti naklonost onih diplomatskih i interesnih krugova koji još uvijek nisu preboljeli činjenicu raspada komunističe tvorevine, Titove Jugoslavije.

Lakonska izjava Vesne Pusić na novinarsko pitanje o novčanoj podršci njenoj lobističkoj kampanji, lakonska izjava kako tu kampanje ne financira Hrvatske već to ona čini u vlastitim aranžmanu i njen prepoznatljiv ciničan osmjeh alarmantan je znak upozorenja. Iz te izjave vrlo lako se može izčitati samo jedna poruka!

„Ja ni ne želim da me finacira i za mene lobira USTAŠKA HRVATSKA VLADA“!

To je njen odgovor u zatvorenim međunarodnim krugovima!

Taj i takav odgovor zapravo je najsnažnije oružje u rukama njenih lobista, taj odgovor je na tragu njenog ukupnog antihrvatskog djelovanja zbog kojega je konačno i osuđena od HNES-a kao veleizdajnica hrvatskih nacionalnih interesa. Taj njen odgovor na tragu je svih njenih izjava o agresiji Hrvatske na BiH, na tragu je svih antituđmanovskih izjava notornog Mesića, na tragu je izjave Zorana Milanovića o „slučajnoj državi“, na tragu je Josipovićeve izjave u Izraelu o ustaškim gujama! Te sve, veleizdajničke izjave, u svom sveukupnom zbiru bile su sve, samo slučajne ne! Te sve izjave, Vesna Pusić želi oživotvoriti i politički materijalizirati na jakom političkom položaju generalne tajnice UN-a.

U ovoj dramatičnoj histeriji u kojoj je „peta kolona“ u Hrvatskoj doslovno eksplodirala, u ovom dramatičnom pretvaranju Hrvatske u ustašku državu u kojoj je Sedlarov film o Jasenovcu bio samo točka na „I“ proizvođačima „ustaša“, kandidatura Vesne Pusić dobiva sasvim drugačije lice i naličje. Sedlarov iskreni domoljubni entuzijazam, međunarodni krugovi pretvorili su u malj za rušenje Hrvatske!

Ne bi me začudilo da je svjetska premijera tog filma uz „blagoslov“ Izraela bila zapravo namjerno propuštena atomska bomba koja je bačena na Hrvatsku. To me ne bi začudilo nakon izjave Izraelske veleposlanice, pogotovo s toga što je notorna činjenica da je Izrael uvijek žestoko reagirao kod bilo kakvih i najmanjih zkakova, koji bi makar i za jedan milimetar pokušali umanjili značaj i ukupnost žrtava holokausta. Ima li tih elemenata u Sedlarovom filmu? Za mene zasigurno nema, ali ja ne gledam antihrvatskim očima, moje su oči kao i Sedlarove dobronamjerne i domoljubne oči koje traže istinu.

Usljed ove antihrvatske histerije koja se kao požar proširila međunarodnim krugovima, a ti krugovi u pravilu ne poznaju niti ih zanimaju hrvatski svjetonazorski sukobi, Vesna Pusić od autsajdera postaje favorit, njena politika regiona vrlo lako bi mogla dobiti međunarodnu licencu njenim imenovanjem na mjesto glavne tajnice UN-a.

Tisak i elektronički mediji u Srbiji vrište i eksplodirali su od „ustaške“ opasnosti koja prijeti „regionu“ iz Hrvatske, njima su se pridružili muslimanski prijatelji iz BiH, zatim najbliži europski susjedi Hrvatske, židovsko-masonski lobistički krugovi u SAD-u i Svijetu i stvorila se nevjerojatno snažna politička platforma uperena protiv interesa Hrvatske! Tu politiku trebala bi provoditi Vesna Pusić na čelnom mjestu u UN-u.

Nikoga od njih ne zanima istina o zločinačkom režimu druga Tita, jer bili su mu dugogodišnji partneri, njih zanimaju samo geostrategija, Jadransko more, ekonomsko porobljavanje Hrvatske i tržište, a u tu matricu savršeno se uklapaju srpski interesi kao „nove“ lokomotive regiona, srpski interesi što skorijeg približavanja EU u kojoj će  iz tih pozicija moći još snažnije  vršiti međunarodni pritisak na Hrvatsku, vračajući nas trajno na Balkan. Znakovite su izjave srpskog premijera Vučića, koji u Mostaru izjavljuje baš to:

“Balkan ne smije propasti“!

Srbija zapravo ima četiri kandidata za čelno mjesto UN-a, četiri zagovornika regionsko-balkanske politike: Vesnu Pusić, Slovenca Danila Turka, Bugarku Irinu Bokovu i Makedonca Srđana Kerima uz  moderiranje notornog Vuka Jeremića! Tako to radi srpsko-hrvatska diplomacija!

Znakovit je i  desetominutni susret četničkog vojvode Vučića s Predsjednicom Hrvatske u Mostaru, a susret je munjevito usljedio nakon njezinih izjava o užasima ustaških zločina u NDH!?  U tim  svojim izjavama pod pritiskom u panici, Predsjednica je potpuno „zaboravila“ spomenuti kontekstualnu „Velikosrpsko-Titovu“ ulogu o toj bremenitoj povijesnoj priči i zaboravila je spomenuti povijesno pravo Hrvatskog naroda, pravo proglasiti NDH. Na izjave Predsjednice unificirano se  nadovezao tajnoviti Tim Orešković koji je namjerno devastirao izjavu Alojzija Stepinca na savjet Barulice, ne spomenuvši ono najvažnije: „Pravo hrvatskog naroda na svoju državu na svoju NDH“. Tim-Bartulica, zaboravili su kazati da je to isto pravo hrvatskog naroda na svoju državu naglasio  i predsjednik Tuđman bez obzira što je osudio Pavelićev režim.

To je razlika između Tima i Tuđmana!

Na izjave Predsjednice i Premijera nadovezao se i potpredsjednik-psihijatar Božo Petrov, Darinko Kosor i tim su izjavama zapravo  svi dali snažan vjetar u leđa promicateljima teze o „reustašizaciji Hrvatske“. Tim nedržavničkim izjavama, zapravo, znakovito su dali snažnu podršku Vesni Pusić, a ta podrška u tom kontekstu puno je snažnija od formalne Milanovićeve kandidature te notorne regijonske antihrvatice.

Dali su podršku tezi: „Meni ni ne treba potpora ustaške Hrvatske Vlade. Tu potporu ne bih ni prihvatila niti sam je tražila“!-glasno razmišlja sestra Vesna!

U ovoj mitomantskoj jasenovačkoj histeriji, ponovo plovimo „Bespućima povijesne zbiljnosti“!

Kada svemu tome, kao šlag na tortu pridodamo totalni kaos u vladajućoj većini, imamo Hrvatsku koja praktično više ne funkcionira kao država koju bi trebali čuvati i voditi državotvorni političari, kao zjenicu svoga oka. Kada još radikalnije zaoštrimo sve ove analitičke znakovite pokazatelje možemo doći samo do jednog zaključka:

„Hrvatski političari lutaju kao guske u magli“!

A antihrvatski političari, vanjski i unutarni neprijatelji, nepogrješivo vođeni velikosrpskim interesnim GPS-om guraju Hrvatsku natrag, vode našu Domovinu u zagrljaj iz kojega ju je istrgnuo predsjednik Tuđman.

Može li se uopće popraviti ova šteta?

Na žalost, stvari su uveliko izmakli kontroli u ovom suludom, ucjenjivačkom preslagivanju Vlade. Ogromna i gotovo nepopravljiva šteta učinjena je bez obzira bude li Vesna Pusić generalna tajnica UN-a ili ne!?  Međunarodni krugovi su zatrovani njenom politikom, njenom kandidaturom koju  je omogučio Milanović, premijer „slučajne države“ sa „slučajnim narodom“. Na kandidaturi Vesne Pusići i politici poništavanja države Hrvatske radilo su dugi niz godinana, ta politika kapilarno je postavljala svoje veleposlanike diljem Svijeta, ta politika odredila je imenom i prezimenom lobiste Vesne Pusić u ovoj klasičnoj međunarodnoj uroti protiv Hrvatske.

Hitna i službena obustava kandidature Vesne Pusić koju MORA podpisati Tim Orešković pokazala bi novi, snažan karakter Hrvatske, pokazala bi duboko razumijevanje politike obrane  nacionalnih interesa Hrvatske. To naravno nije dovoljno! Treba uslijediti temeljito razčisćavanje s mentalnokomunističkom prošlošću na temeljima istine, treba revidirati povijesne falsifikate i mukotrpno, sizifovski dokazivati da Hrvatska nije zločinačka ni ustaška, da je Hrvatska nastala na temeljima Domovinskog rata u pravednoj borbi protiv fašističke Srbije i Titove fašističke Jugoslavije.

Treba zaustaviti Srbiju u ovom snažnom antihrvatskom diplomatskom mešetarenju!

Mogu li se ovi procesi započeti i završiti bez novih izbora u Hrvatskoj, bez uvjerljive demokršćanske pobjede na tim izborima  ostaje nam vidjeti? Meni se čini, bez radikalnih promjena u sastavu Vlade koje ne smiju  biti samo kozmetičko preslagivanje lego kockica, ne piše nam se dobro. Bez radikalnih rezova u hrvatskoj diplomaciji bit će nemoguć povratak Hrvatske na politiku predsjednika Tuđmana.

Čini mi se kako će mogući novi izbori u Hrvatskoj biti najvažniji povijesni test domoljubnog korpusa hrvatske države, izbori važniji od izbora 1990. godine, izbori koji će biti važniji „rat“ od Domovinskog rata.

„Hrvatskoj je potrebna lustracija, Hrvatskoj je potrebna nova „Oluja“! -kriknuo je uzoriti biskup Valentin Pozaić još za vrijeme referenduma o braku. Ovo sam napisao već stotinu puta!

Hrvatskoj je potreban zakon o osudi zločinačkog režima J.B.Tita! Hrvatska mora uporno slijediti poruke iz Sedlarovog  filma „Jasenovac-istina“, poruke o potrebi konačnog obračuna s Titovim zločinačkim režimom i posljedničnim manifestacijama tog zločinačkog režima!

Gdje su danas te tvrde političke uši koje nisu čule ili nisu željele  čuti to dramatično upozorenje istinskog domoljuba, uzoritog Valentina Pozaića  iz hrvatskog krila Stepinčeve katedrale? Hrvatskoj nije dovoljan fanatizam „molitvenih skupina“, nije nam potreban bolesni, vlastohlepni ambicionizam pojedinaca i pojedinki . Hrvatskoj je potreban državnik i sluga naroda.

Poštovani Tim! „IDEMO RADITI“  i usput svako jutro moliti za Domovinu, kako je to kazao Tomislav Karamarko!

I ne zaboravite dragi prijatelji! Najbolji su oni hrvatski sinovi i kčeri, koje su komunistički fašisti kroz povijest do danas najviše napadali, progonili i ubijali! Prihvatite ovu zdravorazumsku logiku!

Kazimir Mikašek-Kazo/Kamenjar.com

 

facebook komentari

 • Sivooki

  Kazimire, hvala na ovome tekstu.Samo ne znam zašto VL na naslovnici viče da Vlada podržava ovu kandidaturu…?

  • sjena

   kaj još niste kužili,dok se gospoda u vladi probude,vijest odnosno probni meteorološki balon (ide u stratosferu) obiđe Zemljinu kuglu,a demanti su uvijek ispisani malim slovima (dugitalnog formata ).
   Mislim kako gomila komentatora (čak koji prihvačaju nezavisnu Hrvatsku )govori ,procjenjuje krivo,kao lakše je F.T. 1991.god. se suprotstaviti i afirmativno govoriti o NDH,a ovi danas to ne mogu. Ma dajte USA veleposlanik u Beogradu je kazao, srbi imate vremena ,ali učinite to kirurški brzo,UN -lončar-čedo napravio embargo,EZ ministri stavili Hrvatski zakon na čekanje i ne treba sve nabrajati,a ovi današnji imaju Hrvatsku kao članicu u svim asocijacijama ,vojnim civilnim ,sportskim ,UN,EU i t.d.znači imaju pristup svugdje.
   Ne laše je pričati nije vrijeme ,pa ne dizati galamu ,biti galantan i što sve ne ,a istina je ne IZLOŽITI SVOJ OBRAZ I LEĐA. SRAMOTA ,a ne diplomatski ispravno.

   za dom !

  • Kazimir Mikašek – Kazo

   Jedno tupi VL, a drugo V.P. Ona je priznala da nema podršku ove Vlade, da nema novčanu potporu.To što netko želi koalirati s njenim HNS-om čini i se kao običan spin.

   • Sivooki

    Onda se Vlada o tome trebala JASNO očitovati, budući da se zbog šutnje ovako može nagađati i brljati, a istina je vidljiva : kreatura je kandidatkinja HRVATSKE za generalku UN-a.

    • Kazimir Mikašek – Kazo

     Slažem se, prepustili su to stihiji iz politkantskih razloga…..

     • Sivooki

      Bojim se… hm, iščitati te razloge…

     • Kazimir Mikašek – Kazo

      Možda ima razloga za bojazan zbog jednog dijela ove nestabilnosti…

     • Sivooki

      Nestabilnoga i klimavog brvna?

     • Kazimir Mikašek – Kazo

      Moglo bi se reči……..

     • Kazimir Mikašek – Kazo

      Orešković dao podršku Pusićki….izgleda da ovo nije ustaška Vlada? HNS muti baru…..

     • Sivooki

      Gdje čitaš…? Orešković mi se sve manje sviđa, kao da je podmetnut…

     • Kazimir Mikašek – Kazo

      HRT,teletekst RTL-a, NOVA……….

 • vdanan

  „Hrvatskoj je potrebna lustracija, Hrvatskoj je potrebna nova „Oluja“!

  Na ovo ću nadodati–Hrvatima je potrebna nova NDH. Rasne zakone već imamo usvojene. U tim se zakonima ne spominju etničke pripadnosti, ali se spominje važno svojstvo ljudskoga stvorenja, koje može biti ili samo mužko ili samo žensko. Nema trećega. Usvojeni zakoni govore da postoje i treći, i četvrti, i ne znam koji sve ne, dakle da postoji nova rasa ljudi koji ne moraju biti ni mužko ni žensko, nego mogu biti što god hoće.

 • goranka

  Poštovani Kazimire, biste li i danas rekli da ovu utakmicu ne možemo izgubiti?

  • Kazimir Mikašek – Kazo

   Dan je dugačak, stvari se mijenjaju, dnevna politika nije strategija i nadalje sam optimist, jer strategija je dobra.

 • EMINƎM

  Hrvatsku treba pod hitno očistiti od četničkih zaostalih bombi tipa M53 pušić

 • Otporaš

  Milan Boban ·

  Naravno da smo Ustaše. Biti Ustaša znači u potpunom smislu da si stopostotni Hrvat. A biti pravi Hrvat i da to potvrdiš, trebaš biti Ustaša. Zato prilažem jedno pismo Pave Gagre iz Australije hrvatskom Ustaši Maksu Luburiću što će ubrzo biti ima tome 62 godine. Maks Luburić nikada nebi bio ono što je bio da nije bio USTAŠA. On bi bio Hrvat kao i mnogi drugi, umro kao Hrvat, pokoman u nekom hrvatskom groblju, na kružu nad glavom bi bilo samo njegovo ime kojeg bi vidjeli samo prolaznici kroz groblje. Pošto je Maks Luburić bio stostruki Hrvat, tj. USTAŠA, cijeli svijet za njega zna, a kroz njega svijet zna i pozna našu Hrvatsku. Dakle, ukratko, budimo nešto više od Hrvata. Budimo USTAŠE i s tim je sve rečeno. Ja se potpisujem:
  USTAŠA OTPORAŠ.

  xxxx

  Pismo Pave Gagre generalu Drinjaninu 28.5.1954.

  Otporaš: OVO PISMO JE HRVATSKA POVIJEST.

  Pismo Vjekoslavu Maksu Luburiću – generalu Drinjaninu piše Hercegovački Hrvat povodom ženidbe Maksa Luburića. Vrijedno pročitati.

  PISMO PAVE GAGRE 28. svibnja 1954. generalu Drinjaninu.

  Ti u našim očima sastojiš se iz dvije ličnosti. Jedna kao čovjek a druga kao gen. Drinjanin, hrv. revolucionarac. Kao čovjeku mi Tebi i Tvojoj izabranici od srca čestitamo i želimo sve najbolje. Razumijemo Te i Tvoju želju, da si stvoriš dom i vlastitu egzistenciju jer ovako se inače nebi moglo mnogo dulje. Osobita će nam čast biti, da postanemo dvostruki kumovi.

  No pitanje Tebi, kao Drinjaninu strašno smo zabrinuti na daljnji rad kojeg smo skupa započeli i kojem smo barem do danas dali neko obilježje i karakter. Oko imena Drinjanin počelo se je izgradjivati pojam Otpora, (Pavo Gagro iz Australije piše pismo generalu Drinjaninu 28 svibnja 1954. i on tu već tada piše riječ OTPOR, umjesto ODPOR. Jer, nezaboravimo, fonetički se u ovoj rečenici “D” izgovara kao “T”. Mo. Otporaš.) vodstva jedne revolucionarne snage. Što da se sa svim tim dogoditi? Tko će uzeti Tvoje mjesto? Imali ga uopće, koji to mjesto će znati popuniti poput Tebe?

  Ja razumijem, da je hrvatski narod najzadnji, koji će svom zaslužnom borcu dati priznanje i počast ali mi to niti tražimo niti očekujemo. Ti si s Tvojim dosadašnjim životom i žrtvom za svoj narod zaista zaslužio, da se povučeš u mir i blagoslovljeni obiteljski život jer si cijelo vrijeme do sada sve slasti života odbacivao samo, da slobodnije možeš služiti svojoj domovini. Kao čovjek na Tvoju zadnju odluku imaš sto posto pravo, ali kao Drinjanin —?

  Misliš li Ti, da ćeš moći na sve dogodjaje u svijetu a tičući se domovine gledati ravnodušnim okom jednog penzionera/? Je si li Ti siguran, da naša borba neće postati jednog dana kamen smutnje u Tvom braku? Pukne li puška u Tebi će uzavrijeti krv M.L. i nitko živ te neće zaustaviti sve do Drine. Poslušaj Ti svog kuma, koji ima iskustva sa tri žive žene pa predoči svojoj miljenici sve što bi se moglo dogoditi. Nek udje u krug naše obitelji otvorenih očiju i nek Ti bude potpora u Tvom velikom zadatku, kojeg se tako lahko ne odričeš. Za uzvrat, mi će mo je voljeti i cijeniti i biti joj zahvalni, da će svojom ljubavlju za Tebe i ona pružiti svoj dio u našoj gigantskoj borbi za oslobodjenje hrvatskog naroda. U ovakom sporazumu vesela srca kliknut će mo; živili nam mladenci!

  Prepisao Otporaš.

 • kršni

  Kome je jasno što radi vlada? Malo kome, a onda neka sve ide kako ide da se ne bi, čuj, osramotili! A ona, VP, jasno i glasno kaže da ne želi podršku ustaške vlade…a onda je premijer podržava, pa i 1. potpredsjednik vlade…Kako se to zove? Mi smo se svakako osramotili jer je ipak podržava ova vlada za koju ona drži da je ustaška. A KGK je trebala slušati što govori ministar Hasanbegović, a on govori da za njega Hrvatska država počinje s Domovinskim ratom! Nije se on samo elegantno izvukao, on barem zna što govori! A ona je brzopleta iako ima partizana u obitelji, što ovim otvorenim protivnicima naše države ne predstavlja ama baš ništa. Srećom pa osim ministra kulture imamo i mi neke udruge koje znaju reći bobu bob i popu pop!