‘Putin na Krim želi postaviti nuklearno naoružanje, to je prijetnja svima!’

14

MOSKVA – Ruska vojska rasporedila je 14 borbenih zrakoplova na Krim, ukrajinski poluotok koji je u ožujku anektirala Rusija, koja tamo ima obnovljenu zračnu bazu, objavila je u srijedu ruska agencija TASS.

breedloveDeset zrakoplova tipa Su-27 i četiri Su-30 poslana su u krasnodarsku regiju, odakle će, u sklopu eskadrile od ukupno 30 zrakoplova, služiti za potrebe na Krimu, objavio je TASS, pozivajući se na izvor u ruskoj vojsci.

Matični će im aerodrom biti Belbek u Sevastopolju, u kojem je i povijesna matična luka ruske Crnomorske flote. Ruska vojska tvrdi da je aerodrom obnovljen i da je sad jedan od najmodernijih.

Glavni zapovjednik NATO-a, američki general Philip Breedlove rekao je u srijedu u Kijevu da je vrlo zabrinut raspoređivanjem ruskih raketa na Krimu, koje predstavlja prijetnju za cijelo Crno more.

“Jako smo zabrinuti militarizacijom Krima”, rekao je general Breedlove na konferenciji za novinare u Kijevu.

“Oprema se već postavlja na Krimu, krstareće rakete i protuzračne rakete imaju u dosegu cijelu regiju Crnog mora”, nastavio je.

Dodao je da strahuje od raspoređivanja nuklearnog oružja na poluotoku te da prati razvoj događaja.

Posljednjih tjedana Rusija je pojačala vojnu nazočnost na Krimu, odlučivši ponovno staviti u funkciju postaju za upozorenja od projektila i najavivši ulaganja od 1,75 milijardi eura za razvoj crnomorske flote do 2020.

Rusija je pripojila Krim u ožujku nakon tri tjedna ruske okupacije poluotoka i nakon referenduma kojeg je međunarodna zajednica ocijenila nelegalnim. (JL)

facebook komentari

 • EMINƎM

  da te Bog sačuva ovog amerikenjavog plašljiva generala

  • Ili je se sam prepao ili pokušava sve nas poplašiti!?

   • EMINƎM

    naravno, pokušava nasamariti naivne, ta nije im prvi put, ;

    • wolf

     Ka o da su nuklearni projektili zolje,pa se rasprdija.Svejedno di stoje nuklearne bojeve glave mogu gadjat bilo koji cilj na planeti.
     A ovi drugi projektili mogu gadjat oko crnog mora i kako su svi u opasnosti.Anglo-saksonska posla,vec oni nece smit sta su naumili tu je njima otvorena rana,nami svejedno ta nemamo ni aviona da valja.A kamoli o najsofistiranijoj tehnici da brstimo brezveze.Sta je philipe,hebiga nemorete ni vi uzurpirat cili svit.Daleko od toga da ruse volim ali neka malo protuteze,nije na odmet.

     • srka

      !?!
      Putin je nesretnik i spreman je na svasta!
      Ne moze se sporediti sa NATO-om.
      by Srka®

     • EMINƎM

      njima (amerikenjcima) je potrebna kavga i to pod hitno s rusima, njihov je cilj da postanu apsolutni vladari Zemlje, ne libe se taj cilj dosegnu svim dozvoljenim i nedozvoljenim srestvima

     • srka

      Tja…sto je tu je Amerika je opstala…i tako ti je to…netko mora biti gazda…
      Meni licno odgovara superiornost SAD-a…ili bi ti radije pod boljsevickom cizmom?
      by Srka®

     • EMINƎM

      tko je manja sotona od dva vraga, isti su, lažu kradu i ubijaju, nisam ni za jedne, uopće ih ne doživljavam kao nešto što je potrebno svijetu i bez čega koga se ne može, u njima vidim samo totalni mrak, amerikanci su u toj igri pobjednici u prodavanju cijelom svijetu svoje jeftine agresivne iluzije
      rus,,,,,,,,, 😉 zapravo luda rusija , ameri to lijepo iskorištavaju

 • srka

  Putin je unaprijed osudjen na propast…i B.laden je bitisao i operirao…godinama…sredice se nesretnik i u ovom slucaju…ima tu i drugih nacina.
  by Srka®

  • Српскa

   Само се ви надајтеЈеднога дана ћете се пробудити и схватити да су вам Руске нуклеарке на пушкомет до Загреба.Шта ћете онда?

   Додик ради, проглашава независност, Руси му помажу у севету безбедности а Путин довлачи нуклеарке које ће чувати Српску.

   • Zdenka

    Kakav ste vi to čovjek, ako ste uopće čovjek!? Ma čemu se vi to radujete?! Ruskim nuklearkama? Može vas bit sram-ništa drugo! Ima li iko i išta tu oko vas, pa da svrnete pogled?! Koliko bijede i sirotinje na svakom koraku, kojima bi se trebalo i moralo pomoć, a vi-o ratu! Sramite se i stidite, ništa drugo!

    • Budala, misli da će mu rus ‘valjat’.. a guli ga kao nitko do sada!

     • Zdenka

      Ma! Nek mu Bog pomože! Za čim idu! Koja duhovna zaostalost i bjeda! Koji primitivizam!!!

 • Herceg-Bosna

  sotone i masoni djeluju,,