Pratite nas

Hrvatska

Queer Zagreb poziva na “Željka M. party”, Željka Markić traži zabranu okupljanja

Objavljeno

na

QUEER Zagreb Sezona odlučila je promijeniti ime u Festival demokracije, a njihovo prvo događanje je postreferendumski i preduskršnji “Željka M. Party”.

U njihovom pozivu stoji: “S obzirom da smo nebrojeno puta imali prilike čuti da je brak isključiva bogomdana životna zajednica žene i muškarca, da je sve drugo nešto drugo i da smo mi svi možda i nešto treće, ne preostaje nam nego da se rasplešemo dok se ne raspametimo”.

Uglazbili su i neke najpoznatije citate “najprominentnije moralne poduzetnice”, a građane pozivaju da se 17. travnja u 22h pridruže partiju i otpjevaju pjesmu koja otkriva zašto Noina arka s dva muškarca ili dvije žene neće nikad uploviti u bračnu luku te “saznaju kakav je osjećaj javno besmisliti o demokraciji i braku i tko koga svoga kako smije zvati”.

Naravno, Željki Markić ova se posveta nikako nije svidjela, a udruga “U ime obitelji” brže je bolje poslala priopćenje kako je riječ o okupljanju “s namjerom širenja nesnošljivosti i mržnje prema dr. Željki Markić”.

Priopćenje udruge prenosimo u cijelosti:

Udruga “U ime obitelji” uputila je ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću zahtjev za preispitivanje poziva i zabranu okupljanja koje organizira Queer Zagreb.

Okupljanje pod nazivom “ŽELJKA M PARTY Uđi mi u ustaV” zakazano je za 17. travnja u Vip Klubu u Zagrebu, s namjerom širenja nesnošljivosti i mržnje prema članici U ime obitelji dr. Željki Markić, kao i prema drugim podupirateljima inicijative U ime obitelji.

Iz samog naslova i pozadine poziva u kojoj stoji glasački listić za provedbu referenduma o braku, održanog 1. prosinca, vidljivo je da je okupljanje usmjereno radi širenja mržnje i nesnošljivosti te je usko vezano za uspješno održani referendum o ustavnoj zaštiti braka kao životne zajednice žene i muškarca.

Zahtjev je upućen i Policijskoj upravi zagrebačkoj i Ministarstvu kulture. Naime, Ministarstvo kulture financira aktivnosti Queera novcem poreznih obveznika. U ime obitelji u tri je navrata zatražila preispitivanje i prestanak financiranja platformi i portala koje šire govor mržnje, no nije dobila odgovor.

Festival i platforma agresivnih homoseksualnih aktivista i lobista koju, između ostalih hrvatskih institucija, financira i Ministarstvo kulture, nastavlja sa širenjem nesnošljivosti i mrženje prema svim neistomišljenicima.

Namjernim iznošenjem neistina, ismijavanjem, vrijeđanjem i poticanjem na mržnju prema osobama koje se zalažu za brak kao zajednicu žene i muškarca i za zaštitu djece od mogućnosti da ih posvajaju homoseksualni parovi – nastoji se zastrašiti sve neistomišljenike i ograničiti slobodu govora u Hrvatskoj. Jer, ako kažete da je u interesu djeteta da ga odgajaju biološki otac i majka ili zajednica koja je ovoj najsličnija, izlažete se napadima, šikaniranju i vrijeđanju Queera i sličnih lobističkih grupa koje izravno narušavaju sigurnost i integritet svih podupiratelja U ime obitelji.

Udruga U ime obitelji, stoga skreće pozornost na česte napade na svoje volontere i podupiratelje tijekom izjašnjavanja građana o potrebi raspisivanja referenduma te smatra kako bi održavanje najavljenog okupljanja poticalo daljnje nasilje i širilo nesnošljivost. U ime obitelji očekuje da Ministarstvo kulture prestane financirati takve portale, a da ministar Ostojić osigura jednaku zaštitu svim građanima – i onima koji podupiru odnos njega i njegove Vlade prema braku i obitelji i onima koji ga drže nedemokratskim i protiv interesa djece, braka i obitelji.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Hrvatska

Umag dobio Obalu dr. Franje Tuđmana – prvu u Istri!

Objavljeno

na

Objavio

Nakon što smo na svibanjskim lokalnim izborima u Istarskoj županiji postigli najbolji rezultat u zadnjih 20 godina i nakon što je predsjednik Županijskog odbora naše stranke dr. Jurica Šiljeg, zahvaljujući rekordnom broju HDZ-ovih mandata, postao predsjednik Gradskog vijeća Umaga, s neskrivenim zadovoljstvom možemo objaviti da je taj grad, kao prvi u Istri, dobio Obalu dr. Franje Tuđmana, javljaju iz HDZ-a.

Avenija grada Vukovara

I ne samo to! Osim što je dosadašnja Nova Obala preimenovana u, vrijedi ponoviti, Obalu dr. Franje Tuđmana, Umag je (umjesto Kolodvorske ulice) dobio i – Aveniju grada Vukovara!

Za promjene naziva glasovalo je 10 od ukupno  17 članova Gradskog vijeća, predvođenih predsjednikom Šiljegom. Ruku „ZA“ digli su vijećnici HDZ-a, SDP- a i Živog zida, dok su IDS-ovci ostali suzdržani.

Umag primjer za cijelu Istru

– Što drugo mogu reći nego da sam – ponosan! Na nužnost da utemeljitelj suvremene hrvatske države i naš prvi predsjednik dr. Tuđman te Grad Heroj dobiju ulice u Umagu apelirao sam još prije nego što smo dogovorili suradnju i formirali većinu u Gradskom vijeću. Zahvaljujem predstavnicima SDP-a i Živog zida što su podržali naš prijedlog. Nadam se da će u ostalim lokalnim jedinicama u Istri slijediti primjer Umaga. Dr. Tuđman i Vukovar to zaslužuju! – za hdz.hr izjavio je dr. Jurica Šiljeg i završio razgovor s geslom istarskih HDZ-ovaca: Ljubimo naš zavičaj Istru – i jedinu nam domovinu Hrvatsku!

facebook komentari

Nastavi čitati

Hrvatska

SAVA STAR 17 – Zajednička vježba hrvatskih i britanskih vojnika

Objavljeno

na

Objavio

Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell

Pripadnici Oružanih snaga RH i Britanskih oružanih snaga (British Armed Forces) održali su danas na vojnom poligonu “Crvena Zemlja” kod Knina prezentaciju međunarodne bilateralne vojne vježbe “Sava Star 17” u području medicinskog zbrinjavanja te su prikazali pružanje pomoći u situacijama s nizom ozlijeđenih, s različitim vrstama ozljeda.

Vježba “Sava Star 17” provodila se od 11. do 19. rujna i na njoj je sudjelovalo 95 pripadnika britanskih i 65 pripadnika hrvatskih oružanih snaga, a današnjoj su prezentaciji nazočili potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, britanski veleposlanik Andrew Dalgleish, zamjenik načelnika Glavnog stožera OSRH general-pukovnik Drago Matanović i drugi.

Cilj vježbe je povećanje operativnih sposobnosti i interoperabilnosti na području medicinskog zbrinjavanja kroz obučne ciljeve zbrinjavanja, evakuacije i stabilizacije povrijeđenih. Na završnom prikazu vježbe pripadnici britanske i hrvatske strane prikazali su pružanje pomoći u situacijama s nizom ozlijeđenih, s različitim vrstama ozljeda. Ove godine u vježbi prvi put su sudjelovale pričuvne medicinske snage britanskih oružanih snaga i pripadnici Gardijske mehanizirane brigade (GMBR), Gardijske oklopne mehanizirane brigade (GOMBR) i Inženjerijske pukovnije Hrvatske kopnene vojske s medicinskim osobljem i borbenim oklopnim vozilom Patria SAN.

Dvije su obučne skupine: primarna, koju čini medicinsko osoblje britanskih OS i HKoV-a koje provodi obuku kroz pojedinačne i zajedničke zadaće te seknudarna, koju čini zapovjedno i logističko osoblje britanskih OS iz područja veze, stožernog planiranja, procedura vođenja postrojbe i transporta. Britanska medicinska pukovnija koja sudjeluje u vježbi je utemeljena 1985. u Cambridgeu, pruža medicinsku podršku raznim vojnim jedinicama, a njihove su kompetencije pružanje prve pomoći, spašavanje života, te trijaža.

“Ovo je još jedan dokaz partnerstva i dobre suradnje Hrvatske i Ujedinjenog kraljevstva”, rekao je ministar Krstičević te komentirao vježbu nakon prezentacije. Naglasio je i kako je Ujedinjena Kraljevina za Republiku Hrvatsku jedan od najznačajnijih europskih saveznika i partnera u području obrane i sigurnosti te dodao da je uvježbavanje i razvoj novih sposobnosti u suradnji s partnerskim oružanim snagama bitno za razvoj OSRH. Veleposlanik Dalgleish je rekao da mu je bilo veliko zadovoljstvo vidjeti vojnike iz dvije zemlje zajedno na terenu kako pružaju medicinsku pomoć, a prezentacija je na pravi način pokazala sve aktivnosti na vježbi. “Već imamo vrlo razvijene bilateralne vojne odnose, no s vježbama poput ovih, kad su vojnici zajedno u akciji, te odnose stavljaju na višu razinu i pokazuju njihovu snagu”, zaključio je veleposlanik.

Bilateralna vježba “Sava Star”, u kojoj sudjeluju britanske i hrvatske OS, održava se od 2013., a planirano je održavanje do 2020. Također, u veljači 2017. u Londonu potpisan je Memorandum o razumijevanju s ciljem unapređenja bilateralnih odnosa u području obrambene i sigurnosne suradnje između MORH-a i Ministarstva obrane Ujedinjenog Kraljevstva.

Riječ je o razmjeni iskustava u području obrambenih reformi, razvoju sigurnosne i obrambene politike, bilateralnih vježbi, obuke i izobrazbe, multinacionalnih vježbi i operacija (uključujući i operacije pod okriljem UN-a), kao i u području vojno-tehničke suradnje.

facebook komentari

Nastavi čitati