Pratite nas

Reagiranja

QUO VADIS CROATIA???

Objavljeno

na

Prošlih dana svjedočili smo brojnim napadima na hrvatska obilježja od strane režimskih „novinara“. Prvo je smetao natpis „ZA DOM SPREMNI“ na spomeniku poginulim HOS-ovcima IX bojne „Rafael Vitez Boban“, zatim grb s prvim bijelim poljem, opet „prokazivanje ustašijanja“ i naravno, neprestani napadi na hrvatske branitelje.

Nu, „novinari“ to ne bi radili bez direktive iz vrha vlasti koja na ovaj već viđen način, udbaški precizno, odigrava zadnje poteze u svom mandatu, po onoj staroj rimskoj ; Zavadi pa vladaj! Prozivajući svakog i sve za „ustaštvo“, bez obzira koliko to prozivanje bilo bespredmetno, mentalni komunisti na vlasti pokušavaju hrvatskom narodu nabaciti nekakav suludi osjećaj krivnje, čega smo se nauživali od njih i njihovih mentora u Jugoslaviji, koja je na njihovu žalost propala 1991.

Na našu žalost ta ista Jugoslavija još živi u njihovim glavama, mada je oni prepredeno sada zovu „region“ i sl. Isto tako hrvatski narod žele zaplašiti nekim konstrukcijama u kojima se događa oživljavanje NDH, i stalno nam pokazuju kako moramo biti tolerantni i liberalni.

Oni pokazuju svoju tolerantnost i na primjerima; četnički spomenici „Belim orlovima“ i „komadantu odbrane Borova sela“ u Borovu, nisu predmet njihovog razmišljanja niti djelovanja, iako je prvi, spomenik četničkim hordama koje su po Hrvatskoj sijale smrt i radile zvjerstva, a na drugom piše „…dižu čelo i srpske zastave i ponosno i tvrdo na srpskoj zemlji stoje“(citat). Ne smeta ih ni četničko orgijanje na pravoslavni Božić.

To ih ne smeta, ali ih smeta „ZA DOM SPREMNI“, usklik koji je u više navrata odobren od Ministarstva uprave RH (registracija UDHOS-a, registracija Udruge IX bojne RVB, itd). Isto tako, odlukom Suda u Kninu je prepoznat kao stari Hrvatski pozdrav. Sve to nije bilo dovoljno da vlast ne posluša nekakvu peticiju sastavljenu od strane kojekakvih likova, među kojima se našlo i ratnih zločinaca, i mnogih osvjedočenih neprijatelja Hrvatske.

HSP zna kako je „ZA DOM SPREMNI!“ stari Hrvatski pozdrav, ma koliko se oni upinjali dokazati drugačije, ali zna i ono puno važnije ; „ZA DOM SPREMNI!“ se itekako koristio za vrijeme naše najslavnije povijesti, Domovinskog rata, u čijoj se pobjedi rodila Država Hrvatska! I zato su oni u pravu kada kažu da to nije njihov pozdrav. I nije! To je pozdrav onih koji su u razdoblju od 90-95 branili i obranili Hrvatsku državu, i onih koji su tu istu Hrvatsku željeli.

Noćnom akcijom skrnavljenja spomenika poginulim hrvatskim braniteljima pokazali su pravo lice. Bez odluke suda, po mraku, poslali su hrvatske policajce da uništavaju spomenik hrvatskim braniteljima. Pitamo se jeli to uvertira u slanje hrvatskih policajaca na hrvatske branitelje???

HSP još jednom oštro osuđuje uništavanje spomenika poginulim pripadnicima IX bojne HOS-a Rafael Vitez Boban, a isto tako i govor mržnje od strane vladajućih i njihovih novinara, koji ovih dana prevladava medijskim prostorom. Također apeliramo na hrvatski narod, da ne nasjeda na udbaške metode kojima se pokušava razjediniti hrvatski puk, a sve po naputku „MI ILI ONI“ kako je nedavno rekao budući bivši Predsjednik vlade Milanović.

I na kraju, gospodo, Hrvati su postojali i prije Ustaša, postoje i poslije, a postojat će i poslije vas. A i Hrvatska također!

[ad id=”40553″][ad id=”40551″][/ad]

A. Bašić

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Reagiranja

HINA cenzurirala Ivu Pilara

Objavljeno

na

Objavio

Nakon što su u hrvatskome Srijemu održana tri izuzetno dobro posjećena predstavljanja i tribine na temu Pilarove knjige “Južnoslavensko pitanje” i nakon što su organizatori opetovano Hini slali materijale i molili za objavu, što je urednica kulture Duška Gerić Koren i obećala, ne samo da nijedna vijest na Hini nije objavljena, nego je D. G. Koren prekinula i komunikaciju, te se ne javlja više ni na pozive.

Podsjetimo, samo na jednoj tribini u Vinkovcima nazočilo je više od 160 mladih do 19 godina, što u svijetu predstavljanja knjiga i kulturno-povijesnih manifestacija u Hrvatskoj predstavlja itekako hvale vrijednu rijetkost.

Međutim, urednici nacionalne novinske agencije, spomenutoj Duški Gerić Koren ni to nije vrijedno objave, te je svojom u najmanju ruku dvojbenom uređivačkom procjenom, uskratila hrvatsku medijsku i opću javnost za ovu itekako vrijednu i bitnu informaciju.

Okupljanje više od 300 ljudi oko hrvatske povijesne knjige, koja ove godine slavi 100. obljetnicu nastanka, a koje se odvijalo u ionako sustavno zapuštenoj istočnoj Slavoniji i hrvatskome Srijemu, dotična urednica Hine, D. G. Koren uskratila je kao informaciju hrvatskoj javnosti.

Istodobno, svoje mjesto u agencijskim vijestima Hine, u rubrici kultura, a pod vodstvom te iste urednice, dobila je, primjerice nagrada katalonskim arhitektima u Španjolskoj, te izložba nakita jedne osobe u Zagrebu….

Ivo Pilar i njegovo Južnoslavensko pitanje bili su cenzurirani u Karađorđevićevoj Jugoslaviji, te u doba totalitarnog komunizma. U Hini su cenzurirani i danas, u slobodnoj i suverenoj Hrvoatskoj 2017. godine.

Tražimo smjenu urednice kulture u nacionalnoj novinskoj agenciji HINA, Duške Gerić Koren.

Pretisak knjige „Južnoslavensko pitanje“, Ive Pilara, predstavljen  u Vinkovcima i Nuštru.

GI Ivo Pilar

facebook komentari

Nastavi čitati

Reagiranja

Odgovor predsjednika Vlade Plenkovića slovenskom premijeru Ceraru

Objavljeno

na

Objavio

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković odgovorio je predsjedniku Vlade Republike Slovenije Miri Ceraru te zahvalio na pismu upućenom 16. listopada ove godine.

U odgovoru predsjednika Vlade Plenkovića navodi se:

“U pismu potvrđenu privrženost  Slovenije dobrosusjedskim odnosima i dijalogu s Hrvatskom, što u potpunosti zrcali i već poznata hrvatska stajališta, vidim kao dobar temelj za nastavak našeg dijaloga započetog prigodom susreta u Ljubljani 12. srpnja ove godine.

Koristim stoga ovu prigodu ponovno Vas pozvati u Zagreb, kako bismo, slijedom već ranije obavljenih priprema, održali naš idući sastanak u terminu koji bi nam zajednički odgovarao.

Slovenska stajališta o arbitražnom postupku i arbitražnoj odluci dobro su mi poznata kao što sam siguran da su Vama poznata hrvatska stajališta o tome.

No, razlika u polaznim stajalištima ne bi nas trebala priječiti da u konstruktivnom ozračju, u duhu partnerstva i međusobnog razumijevanja, pronađemo konkretna rješenja koja bi bila u interesu i na korist naših dviju država i naša dva naroda.

Predlažem stoga da na našem sastanku raspravimo sva otvorena pitanja između naših dviju država, uključujući i pitanje granice”, stoji u odgovoru predsjednika Vlade Republike Hrvatske  slovenskom kolegi.

Cerar u pismu Plenkoviću predložio osnivanje povjerenstva za demarkaciju granice

facebook komentari

Nastavi čitati