Radimir Čačić: “Milanovićeva Vlada najgora je u povijesti, Plenković može srušiti samo sam sebe!”

44

Pitanje je ima li Vrdoljak čist obraz, ozbiljno bih na njegovom mjestu razmislio kako se budim i što ujutro vidim u ogledalu! Bruna Esih bit će iznenađenje izbora u Zagrebu – rekao je u Bujici Radimir Čačić, koji smatra da će Bandić pobijediti, a Esih biti u samom vrhu utrke za Zagreb.

Kao arhitekt se začudio što je kvadrat obnove u Gunji u vrijeme ministrice Mrak-Taritaš plaćan 1.700 eura za kvadrat. “Realno je 700,” kazao je Čačić i dodao: “O ostatku svoje treba reći netko drugi!”

“Milanovićeva Vlada bila je najgora u hrvatskoj povijesti! To sam mu rekao – i to ne jednom! Nije se složio sa mnom, ali to sam mu rekao jer sam u to bio uvjeren,” rekao je u Bujici na Z1 i pridruženim televizijama u ponedjeljak Radimir Čačić, predsjednik Narodne stranke – Reformista i bivši potpredsjednik Vlade i dodao: “Pri tome mislim na period nakon što sam otišao, a pogotovo nakon odlaska Linića.”

ČAČIĆ VODI U ANKETAMA ZA VARAŽDINSKOG ŽUPANA!

Čačić je ponovo kandidat za župana Varaždinske županije, a relevantne ankete daju mu veliku prednost. U prvome krugu istraživanja mu daju visokih 40,5 posto glasova birača i svog dojučerašnjeg stranačkog učenika, HNS-ovca Predraga Štromara ostavlja na svega 32,6 posto potore.

HDZ-ov kandidat Alen Runac i na ovim će izborima biti samo statist jer po anketama osvaja tek 26,7 posto glasova. U drugom krugu izbora, po istim istraživanjima, predsjednik Reformista uvjerljivo pobjeđuje sa 53 posto glasova, dok Štromar u gubi sa 46 posto. Potporu Čačiću dao je i popularni međimurski župan Matija Posavec.

Čačić je u još jednoj zanimljivoj emisiji komentirao i aktualnu Vladu, situaciju oko Agrokora, Ivana Vrdoljaka, Davora Bernardića, Anku Mrak-Taritaš, izbore u Zagrebu, Brunu Esih…

“Ova Vlada do sada nije donijela ni jednu ozbiljnu odluku, a donijela je nekoliko jako loših. Zaustavila je Plomin, Brijune, uništila je Srđ. S druge strane, ona ima dobre vanjske utjecaje, najnižu cijenu zaduživanja, najnižu cijenu energije, dižemo udio u europskim fondovima. Stvari idu u dobrom smjeru i to će održati Plenkovićevu Vladu.

Zaposlenost će rasti i jedan od razloga za kritiku – odlazak ljudi van, prestart će biti argument jer će se i to polako zaustaviti. Opozicije nema, odnosno SDP-a, a HNS to nije. Tri posto ne može biti ključan faktor u državi. A Vrdoljak ima i manje. Plenković može srušiti samo sam sebe! Primjer je ovo što se događa u Zagrebu, a što mu nije trebalo,” izjavio je Radimir Čačić u Bujici.

ČAČIĆ: VRDOLJAK SE UJUTRO NE MOŽE POGLEDATI U OGLEDALO! OZBILJNO BIH RAZMISLIO KAKO SE BUDIM, DA SAM NA NJEGOVU MJESTU!

Komentirao je odnos s HNS-om u županiji, ali i poslao poruku vrhu stranke, a posebno trenutačnom predsjedniku HNS-a Ivanu Vrdoljaku.

“Pitanje je imaš li čisti obraz i jesi li se u stanju pogledati u ogledalo za sve ono što si radio u prošlosti i kako si se odnosio prema ljudima koji su ti dali podršku i prostor, bez obzira u kojim si strankama. Problem u suradnji u nekim županijama s HNS-om nemamo, problem imaju pojedinci kojima se teško pogledati u ogledalo kada se probude,” ustvrdio je gost Bujice, jasno aludirajući na Vrdoljaka, a što je i potvrdio kada ga je voditelj pitao misli li na aktualnog predsjednika HNS-a.

Čačić je komentirao i informacije da se protiv Vrdoljaka provodi istraga oko odvoza smeća u Gunji, nezakonitog zapošljavanja u HEP-u te bacanja u vjetar stotina milijuna kuna za vjetroelektrane.

“Sam je Vrdoljak izjavio da je službeno zatražio istragu DORH-a. Štete se mjere u milijardama, o tome nemamo što raspravljati! Ako na Staru godinu državna uprava hitno potpiše ugovor s tvrtkama od kojih su neke profitirale u stotinama milijuna na cijenama koje će sutra biti za stotine milijuna manje – i to za 14 godina unaprijed – tu se nema što dodati.

Tu je sve jasno… Kada bi naša državna uprava tako nagla bila i kada je u pitanju interes hrvatskih građana, a ne interes nekih privatnih tvrtki… A te tvrtke evidentirane su kao tvrtke koje nisu zadovoljile uvjete… Ja bih ozbiljno razmislio o tome kako se budim da sam na njegovu mjestu! Vrdoljak najbolje zna ima li razloga za zabrinutost, ali sve ovo što je javno objavljeno, nije dobro za njega.”

Osvrnuo se i na izjavu Ivana Vrdoljaka u ‘Nedjeljom u dva’ da su tri najveća uspjeha Milanovićeve i njegove Vlade bili brodogradnja, autoceste i POS.

“Brodogradnja je riješena, ali kakve veze to ima s Vrdoljakom?! To je bio uvjet Europske unije, netko je to riješio i netko je sve to platio, ali to veze s Vrdoljakom zaista nema, to ima veze sa mnom koji sam preuzeo taj vrući krumpir i završio tu priču prije nego što sam morao otići. Autoceste imaju veze s Račanovom Vladom, dakle opet sa mnom, taj je projekt kasnije devastiran, ali kao koncept je bio uspješan. Druga je stvar kriminal koji se kasnije dogodio, a posljedica kojeg su i visoke cijene i poskupljenja. POS je nešto na što sam osobito ponosan, to je projekt star 14 godina i on je još živ, a ni on, naravno, nema veze s Vrdoljakom!”

Čačić je kritizirao i aktualnu Vladu, ustvrdivši da se bave spinovima i PR-om, a ne realnim problemima: – Pa gdje je nestala ona izjava “Mi kupujemo INA-u!”, to više nitko i ne spominje. Govorili su o prodaji HEP-a, pa danima o 25 posto minus jedna dionica, pa je sad na dnevnom redu Lex Agrokor, svi su Inu zaboravili. To je naša klasišna priča u kojoj stvari zaboravljamo nakon mjesec dana. Zato jesmo tu gdje jesmo, Rumunji su nas stigli, Bugari su tu. Zadnji smo po svim kriterijima u Europskoj uniji i to je neuspjeh svih hrvatskih politika!

Čačić je komentirao i Vladinu mjeru kojom je spriječila poskupljenje plina, a sada nitko pa ni ministar Zdravko Marić ne želi potpisati tu odluku jer je protuzakonita.

ESIH ĆE BITI IZNENAĐENJE IZBORA, PLENKOVIĆA ČEKA PLJUSKA!

Za izbore u Zagrebu Čačić predviđa pobjedu Milana Bandića u drugom krugu.

“Mislim da će pobijediti relativno uvjerljivo. To jasno pokazuju i ankete, barem ove što su neutralne. Što se tiče Brune Esih, HDZ do jučer nije imao kandidata, a sada su se pojavila dva. Esih i Prgomet zajedno realno nose između 12 i 15 posto, toliko dobiva desnica u Zagrebu. Priča sa njenom kandidaturom sada sve mijenja.

Postignut je i sporazum SDP-a i HNS-a pa se i tu stvari malo mijenjaju. Kada se sve na kraju zbroji, Esih će apsolutno biti jedan relevantan kandidat, završit će na trećem ili četvrtom mjestu, iza Bandića i Mrak-Taritaš. Što se tiče HDZ-a, bez obzira na moj korektan odnos s Prgometom, on je civiliziran čovjek i dobar liječnik, ali on neće dobiti glasove i Plenković će tu dobiti ozbiljnu političku pljusku,” predviđa Radimir Čačić.

Čačić je iz pozicije bivšeg resornog ministra, ali i struke, s obzirom da je arhitekt, komentirao aferu Anke Mrak-Taritaš i cijenu obnove kuća u Gunji i Rajevu Selu od čak 1.700 eura po kvadratu, za vrijeme dok je ona bila resorna ministrica.

“U Račanovu Vladu ušao sam kao ministar obnove. Bavio sam se obnovom kuća prognanika, to je praktički ista stvar kao u Gunji. Nema govora, 700 eura je i više nego realna cijena! S time gradite kuću, srušite je do temelja i gradite nove, kakve nikada tamo nisu bile!

Dobro je pitanje gdje je nestalo ostalih 1.000 eura po kvadratu?! Netko će se time pozabaviti. Ne mislim da je to direktno odgovornost ministra, ali ako je njen potpis stvarno na dokumentima, onda nemam komentara, ali netko će imati!”

Na pitanje što misli o šefu opozicije Davoru Bernardiću, Čačić je odgovorio: – On je drag i pristojan mladi čovjek koji nema tu snagu. Stanković je s njim u emisiji u nedjelju umro od dosade! U sat vremena nije dobio nijedan stav ni čvrstu rečenicu, a ono malo što je dobio, bilo je potpuno krivo. U emisiji je rekao da će gradovi i županije u kojima vlada SDP ići s novim kurikulom, nakon lokalnih izbora.

To je kao da kažete da Grad Varaždin donese odluku o ratnom sukobu između nas i Amerike! Kurikulum je jedinstven na razini države, to je nacionalna stvar. Ne razumijem kako on to ne zna, a još manje da nitko nije primjetio tu bedastoću i reagirao. Bero će morati u sebi naći sposobnosti da ide s jasnijim gardom. SDP u suprotnom nestaje! Nije on sam, takvi su im i kadrovi, teško da tu ima pomoći…

Komentirao je ‘Lex Todorić’, odnosno Vladin zakon kojom će spašavati tvrtke s minimalno 8.000 zaposlenih i više od milijardu kuna duga.

“Nije samo ova Vlada kriva što se Agrokor dugo nije tretiralo kao niz drugih kompanija. Novi zakon je zaista zakon za Agrokor, jer taj zakon još može obuhvatiti samo HEP i INA-u. Država se mora uključiti, ali ne da pogoduje privatnom vlasništvu tamo gdje to nije društveno racionalno. Eventualne promjene morat će se uvjetovati promjenom upravljačke strukture, iako je Todorić stvorio fenomenalnu kompaniju. Imao je viziju i odradio fenomelan posao u tehnološkom smislu, ali rizičan način poslovanja morao je doći na naplatu, a država to na vrijeme nije uočila.”

ŠTROMAR JE ĆATO!

Voditelj je spomenuo probleme župana Predraga Štromara s DORH-om i aferama o kojima su se već raspisali lokalni mediji. Bujanec je spomenuo aferu ‘Euroconsulting’, gdje je, pored županijske i gradske agencije, poslove pripreme natječajne dokumentacije za povlačenje europskih sredstava dobivala privatna tvrtka člana HNS-a i Štromarova prijatelja te bliskog suradnika Nikole Kučiša. Tu je i afera s ‘vođenjem’ fantomskih, nepostojećih projekata, kao što je onaj aglomeracije vezan uz Varkom, gdje je pronevjereno 8,6 milijuna kuna.

“Grad Varaždin je već nekoliko godina duboko u aferama i problemima, no Županija do sada nije bila. Sada po prvi puta u povijesti, DORH ozbiljno ispituje stvari i u Županiji. Iz tvrtke koju vodi čovjek koji je do jučer vodio razvojnu agenciju Županije, što je samo po sebi sukob interesa, inače član HNS-a i bliski suradnik Štromara, dogovaraju se cijene i dogovori šalju mailovima. Svi natječaji za ogromni projekt aglomeracije su pali, osim jednog – onog za vođenje, plaćenog 8,6 milijuna kuna! I to dobiva čovjek koji je do jučer bio direktor razvojne agencije! On u svom ugovoru o radu ima klauzulu da ne smije koristiti poslovne podatke i djelovati u prostoru te agencije.

Njemu je župan na štetu građana Županije potpisao u ugovoru o prekidu radnog odnosa pravo da koristi reference i da radi u tom prostoru, nakon toga ti mu se poslovi gotovo bez izuzetka povjeravaju, neki bez natječaja, a drugi na natječaje za nešto što ne postoji! Ljudi u tim poduzećima rade štetu koju svi mi plaćamo jer se cijela priča već popela na milijun kuna šteta i penala, s obzirom da ne rade kvalitetno.”

Čačić je aktualnog župana Varaždinske županije nazvao – “ćato”: – Hrvatska pa tako i Varaždin, imaju problem ljudi na vodećim pozicijama koji se boje preuzeti odgovornost.

Najviše se boje oni koji imaju nečistu savjest, a nakon toga oni koji nisu osobe s vlastitom karijerom, nego su politički paraziti koji su tu jer je to jedino što mogu, niti išta znaju niti iza njih stoje reference. To je slučaj našeg Štromara, to je bio pristojan dečko koji, kad bi mu se nešto reklo, uglavnom to bio u stanju i napraviti. On je ĆATO! Kada takvi postanu bitni faktori, ne mogu postići rezultat jer njima je dobro tako kako je!

facebook komentari

 • goranka

  Prva Bujica koju sam prebacila na HRT (i prije nego je gospon pozer rekao dobra večer)! I dobro da jesam jer je Pola ure kulture bilo maestralno! Vrijedi pogledati.

  • Maks

   Treba raditi pametno, uvjeljivije je kad po sdphnsu mlati njihov, nekad clan i saveznik, uvjerljivije nego kad pozovu Djapica ili nekog s desnice.

   • goranka

    Je, Maks, samo ja ga neeeee mogu ni gledati ni slušati. Ako mi što ide na živce to je muškarac koji se prenemaže. On jedva govori kad samo pomisli kako će sad nešto reći i to popratiti sa šesnaest nepotrebnih grimasa, a tek kad se s nečime sprda pa dugo puše u mikrofon sveudilj docirajući, a zapravo je osvetoljubivi egomegamanijak … mogla bih ovako ohoho. Ti ga slušaj i budi pametan, pa nam javi.

    • Maks

     Bolji je i korisniji od mosta. 🙂 Sta je s nasom prijateljicom , nema je?

     • goranka

      Ima, ali još nije raspoložena za portale. Bude.

    • Maks

     Ne slusam ja Čačića,. treba pazljivo slusati Bujanca shvatiti taktiku i uvijek se moze doznati nesto unaprijed , on zna vise od nas.

   • Istina

    Za tebe je Đapić desnica? Prava desnica u Hrvatskoj ne postoji. Đapić je jedan od onih koji su zaslužni zbog toga jer ne postoji desnica.

    • Hrvoje

     Đapić je izdao pravašku ideju i HSP.

     • Maks

      Dosadasnji HSP nije vrijedan spomena, Paraga tuzakao Hrvatsku Haagu skupa s Pusicima i Puhovskim , odbijeni kao lažovi, Prkacin cijelo vrijeme stoji uz Ljevicu, Racana, Mesica podrzavaju i on i Paraga , Josipovica Pusicku Milanovica i drugove Prkacin hvali i dandanas.

     • Hrvoje

      Ne opravdavam Paragu. On nije među dvanaest obnovitelja Hrvatske Stranke Prava, koja je obnovljena 25.2.1990.godine, već je za predsjednika izabran naknadno, na inicijativu nekih članova vodstva Stranke, kad je još bio u SAD-u. Ali, njegovu odluku o osnivanju HOS-a, apsolutno podržavam. Nije “tužakao” Haagu, ali je bio žestoki protivnik Tuđmanove politike prema BiH.

     • Maks

      Kako nije tuzakao- o podjeli Bosne , za njega u ono vrijeme svi Hrvati zlocinci koje su prozvali crveni , Dedakovica je nazinao jna oficirom koji dobiva azil u HSPu , prvog kojeg se nije usudio blatiti skupa s crvenima je Gotovina. HOS je jedno a politikanstvo HSPa nesto drugo . Ima ljudi u HSPu kojima nemam zamjerke dr Janjicek npr. Bilo ih je dosta u udruzi na zadnjim izborima , od ove grupe GO bi moglo nesto biti , djeluju pametno…Evo ti jedan link http://www.hsp1861.hr/vijesti/990503.htm

     • Istina

      Da, o tome upravo i govorim.

     • Maks
     • Istina

      Kakve to veze ima sa mnom? Hrvoje kaže da je Đapić izdao pravašku ideju i HSP, a ja mu odgovaram da o tome upravo govorim. Gdje ja spominjem Paragu. Za mene obojica više ne postoje. I ne samo njih dvojica, nego i još neki drugi poznati i ne poznati.

    • Maks

     imas razne desnice od centra do extremne – to je po svjetskom standardu sve ostalo stav pojedinaca. Nije istina da je Djapic razbio desnicu – pozivao je Paragu preko pola godine ranije da odrzi stranacke izbore – da je Paraga pristao mozda bi pobjedio ili ostao kao zamjenik – umjesto toga on odlazi i osniva sebi svoju stranku – sad onako posteno – tko je tu razbio desnicu??? Pozitivnost broj dva, Djapic je zasluzan da se priznao HOS i prestao biti paravojskom, on je malo drugciji od ostalih “starih , dosta bolji i normalniji.

     • Istina

      Mislim da znam više. Bio sam u HSP-u, upoznao sam i Đapića i Paragu. Ne znaš šta je Đapić radio u HSP-u, kako je podržavao Zdravka Hrstića bivšeg predsjednika HSP-a za BiH, za kojeg se zna dsa je radio za Udbu pod kodnim imenom Zaim, šifra 0-64E. Gdje je nestalo 680.000,00 KM? Hrstić za predsjednika nije uopće izabran na Saboru stranke, nego na jednom sastanku u Ljubuškom. Da ne bih duljio, spletom okolnosti Hrstić je postao predsjednik HSP-a za BiH, ali na jedan kvaran način. Mjesecima je krio traženje od strane međunarodne zajednice da HSP za BiH mora imati svog predsjednika. Kad je bilo vrlo malo vremena pred izbore i kad nije bilo više vremena za sazivanje Sabora, onda je to obznanio. Obećao je sazvati Sabor stranke najdalje 6 mjeseci nakon izbor, što isti nije nikada učinio. Kad smo tražili Sabor stranke i tražili da na tom Saboru budu svi iz svih pravaških stranaka, čemu se Hrstić suprotstavio, Ante Đapić je za Slobodnu Dalmaciju izjavio da dok je on predsjednik HSP-a za Hrvatsku, a Zdravko Hrstić predsjednik HSP-a za BiH, nema ujedinjenja pravaša. Kakav je to pravaš koji ima takav stav? D ne govorim o Saboru u Kutini na kojemu sam nazočio i bio u izbornoj komisiji Sabora kada su mi se otvorile oči i vidio u kakvu sam stranku ušao. Mogao bih romene pisati o tome. Đapić šuti o ubojstvima Ante Paradžika i Blaža Kraljevića. Zašto? To on zna, a ima i nas koji nešto znamo o tome. Vrijeme će sve pokazati.

      Hrvat može ili voljeti Hrvatsku ili ne voljeti Hrvatsku. Nema tu nikakva centra. Centar su izmislili masoni kao što su izmislili i ljevicu i desnicu utemeljenjem Iluminata (Prosvijetljenih).

     • Maks

      Djapica su prije toga izudarali zeljeznim sipkama po glavi – u Hercegovini, malo ga slomili, on je manje zadrt bio za dogovaranje s Tudjmanom, Paraga se borio cijelo vrijeme za da sam postane predsjednikom i to usred rata. Po meni je i Paradzik ubijen jer je htio podrzati Tudjmana, ljevica nije htjela dozvoliti prejaku desnicu. Par sati prije atentata Paradzik izjavljuje : Tudjman jest oklijevalo ali moramo ga podrzati legalno je izabran.. Drugo, moze biti i lijevi i domoljub , u Hrvatskoj ih nema ili su rijetki . Pravasi su prvo problemi sami sebi onda i drustvu, mi imamo drugih problema, svaki dan nove, koga zanima hoce li se HSP raspasti i nestati , zato narod nema vremena a ovakvi nisu ni vrijedni paznje, nemaju kapaciteta za danasnje probleme.. Svi su pametniji od njih , pogledaj tupane iz Zivog zida. mostove provincijalce – oni uspiju u sabor HSP se nije sposoban ujediniti nema ideja sve sto znaju je zavijati na mjesec!!! Hrvatska stvarno ima vecih problema umjesto se brinuti za nihove partijice- to nek fino rade sami a ja cu ih prvi podrzati budu li pozitivni. Imaju dvojicu trojicu dobrih ali nedaju im sansu, o ovom Karlu Starcevicu neznam puno i necu . Ne mislim da je Paraga lopov i zlonamjeran ali je bio idealan za podmetanja , postao Manolic Mesiceva truba plus toga dosta pohlepan za vlašću. Najveca greska HSPovaca je pozivanje na dr Antu Starcevica – ali na ono prije preko 100 godina, danas su druga vremena i Starcevic bi drugcije a HSP ga nema!!!

     • Lisica65

      Pozdrav Maks!Žena mi je rekla da si upoznat sa mojom situacijom i pošto ovdje u bolnici ne dopuštaju FB koristim ovakav način da te pozdravim! Inače, svaki dan imam posjete i sad su mi donijeli i kompjuter, tako da se osjećam kao kod kuće mogu i komentirati a i pratiti situaciju na ostalim portalima! Ajd pozdrav, čujemo se!

     • Maks

      Pratim te ja tamo, obavjestio sam i neke prijatelje da si ponovo bolje. Glavu gore, proci ce i to!!!

     • Maks

      Lijane, vidim te sjedis pred prozorom, slusalice na ušima….:-)

     • Istina

      Ništa nije u kontekstu mog pisanja. Ja ne branim nikoga. Ja upravo govorim o podmetnutim “pravašima” u HSP-u. Biti član HSP-a je jedno, a biti pravaš je nešto sasvim drugo. Dr. Ante Starčević će biti suvremen i za 10 stoljeća. Oni koji ne razumiju dr-a Antu Starčevića ja im ne mogu pomoći. Dr. Ante Starčević je utemeljitelj pravaštva. I Tuđman se pozivao na dr-a Antu Starčevića.

      Ja govorim o HSP-u u vrijeme kad sam ja bio u HSP-u, a to je bilo vrlo, vrlo davno. Nemam pojma je li damas postoji HSP, a ako i postoji, nemam pojma tko je predsjednik. To me ni malo ne zanima.

      Ti sve iz HSP-a trpaš u isti koš, a po meni to nije u redu. Zamisli da netko u isti koš trpa Tuđmana, Manolića, Boljkovca, Perkovića … Po meni to ne bi bilo u redu. Tko i sve one ui HSP-u trpati u isti koš i nazivati ih pravašima nije u redu.

      Po meni, u Hrvatskoj se ne nazire nitko tko bi Hrvatsku doveo u red. Uglavnom su to prodane duše. Čast nekim izuzecima.

     • Maks

      Hrvatska je vaznija od svake stranke partije udruge ili kako se sve nazivaju.. HSP nikad nije nudio alternativu samo rovarili u korist ljevice , Djapic malo manje , nisam ja zadovoljan ni s njim niti bi ga glasao.

     • Istina

      A gdje sam ja naveo da je neka stranka važnija od Hrvatske? Ti opet sve trpaš u isti koš. Da znaš o Đapiću što ja znam, ne bi tako pisao. I Đapić i Paraga su naudili HSP-u. U HSP-u je bilo časnih i poštenih ljudi, ali su potisnuti upravo od strane Đapića i Parage. Đapić je odradio dosta prljavih poslova, pa i za HDZ. HDZ je od 2000. godine pa na ovomo hrvatski narod zavio u crno. U Hrvatskoj ne postoji ni jedna stranka kojoj je stalo do Hrvatske. Postoje neki političari kojima jeste stalo do Hrvatske, ali njih se uglavnom ništa ne pita.

      Na žalost od 90-ih godina prošlog stoljeća do danas nije bilo istinskog HSP-a i na žalost i ja sam bio član HSP koji je okaljao istinski HSP i dr-a Antu Starčevića. Kad sam ovo shvatio, napustio sam HSP i ne želim više biti član ni jedne stranke jer me je HSP debelo razočarao.

     • Maks

      Nisam ni napisao da si naveo! Meni je momentalno draga Bruna Esih, Hasanbegovic, Ministri Medved Tolusic i jos pokoji . HSP uopce nije za usporedbu niti bitna tema u momentu, od Tonci Tadica nisi imali ni jednog inelektualca a nekom drzavi korisnom idejom a prije Tadica jedino Paradzik.. Rekao sam pred zadnje izbore – ako se HSP neuspije ujediniti , osnovati neku vrstu mosta” prije izbora nisu dostojni postojanja i trebaju nestati s politicke scene, nisu se ujedinili, HDZ ih ovaj put ostavio potpuno na miru.

     • Istina

      Zašto onda Đapića i HSP nazivaš desnicom? Oni nemaju nikakve veze sa istinskom desnicom. Istinska desnica uopće ne postoji u Hrvatskoj. Sam predsjednik HSP-a za BiH je bio Udbaš, a o drugim Udbašima u HSP-u i svim drugim strankama hrvatskog predznaka da i ne govorim. Ja sam na vlastitoj koži osjetio šta je to HSP i kakav je HSP. Bilo je u HSP-u časnih, poštenih i sposobnih ljudi, ali su zbog Đapića ili Parage bili praktički ograničeni, pa im nije ništa drugo preostalo nego napustiti HSP, a isto tako je bilo i onih koji su imali namjeru ući u HSP, ali kad su vidjeli o kakvoj se stranci radi, tj., tko i kako vodi stranku, odustali su.

      Nisam ja prvi spomenuo Đapića i desnicu, nego ti i to si ih spomenuo kao desnicu, što me vrijeđa kao istinskog pravaša i Starčevićanca. “Desnica” kakvu smo imali i imamo u Hrvatskoj, za mene, nije ništa drugo nego li produžena ruka Udbe. Čast izuzecima koji su nasjeli na HSP kao što sam i sam nasjeo.

      https://uploads.disquscdn.com/images/7f698ff2e0b13ac279a7d4ce479139d05497b548a6c7464104588ca4dfd11155.jpg

     • Maks

      Po svim svjetskim normama to je desnica, dobra ILI LOSA NE IGRA ULOGU, ostalo je tvoj stav, za neke druge su i “extremna desnica

     • Istina

      Vidiš, za sve hrvatske vojnike i civile nakon II. svijetskog rata se govorilo i govori da su oni bili fašisti. To ne govore samo četnici i komunisti, nego mnogi svijetski moćnici. Za mene to nije istina i ja to nikada neću prihvatiti kao istinu. Što me briga što misli svijetski ološ.

     • Maks

      Govore jer tako stoji u priznatoj povjesti pisanoj u staroj drzavi, to sve nema veze sa svjetskom definicijom politicke desnice , a sve zajedno nema veze sa temom clanka.

     • Istina

      Ja sam samo napravio usporedbu. Po definiciji političke desnice Đapić i slični nisu ni “d” od desnice.

     • Maks

      U svim svjetskim medijima, ako u njih zalutaju stoje kao desnica. To vrijedi za sve kojima simbol nije petokraka , nisam ja to izmislio-

     • Istina

      Znam ja to. Po njima, kod nas su i Udbaši u takvim strankama desničari.

     • Maks

      Ja sam uvijek pisao da su ljevica i rade za ljevicu, Djapic malo manje. Trebas gledati Prkacina koja je to lutalica , pogledaj njegovih 4-5 zadnjih emisija, gadljivo.

     • Istina

      Po meni nisu ni prava ljevica. Ni toga nema kod nas. Oni rade samo za sebe. Ako je vjerovati onom spisku iz Raiffeisen Bank iz Graca, Ante Đapić je jako dobro naplatio svoje “pravaštvo”. Tko su Đapić, Paraga, Prkačin i sl. ja sam to osjetio na vlastitoj koži. Ne mili mi se gledati njihove slike, a kamo li ih još gledati i slušati u nekoj emisiji. Za mene su Prkačin, nabrojani i ne nabrojani, davno pročitana knjiga. Kad bi Starčević znao tko predstavlja HSP i druge stranke pravaške orjentacije mrtav bi se okrenuo u grobu.

 • Liam shi-zika

  Bujanec poludio? Malo nam je bilo Čačića pa mu još trebalo davati prostora u ‘hrvatskim’ emisijama, sve manito. Koji vrag ima zvati nekog opskurnoga lika, ubojicu, lopinu koji s gđom Esih ima zajedničko jedino to što tu kurbarčinu bit će ‘pali’ izgledom?!? Ma, čovjek u zadnje vrijeme baš ostaje bez teksta.

  • goranka

   Pišem, pa brišem oma: ima li kakvih vijesti s otoka? Ne volim je cimat.

   • Liam shi-zika

    Ona je relativno OK, bar tako kaže. Mama je pred svršekom ovozemaljskoga..jako je potresena… pozdravit ću ju, bit će joj drago 🙁 aj brišimo

    • goranka

     Fala

  • ludovik

   Isto kao i Linić.

 • damirphr

  kod nasega Marijana Knezovica dovesti … (bolje da ne bestimam)

 • Ivan Tetkovic

  OVO JE BILA JEDNA OD NAJ NEINTERESANTNIJIH BUJICA,NE ZNAM KAKAV JOJ JE BIO CILJ,ALI ZNAM DA CE BUDUCA GRADONACELNICA BITI BRUNA ELIH,JER ZAGREB ZASLUZUJU TU PLEMENITU,PAMETNU i LIJEPU DAMU.

 • Dusko Besenic

  Redovito gledam “Bujicu” i nisam mogao dočekati kraj,pa sam g.Bujancu poslao dobronamjernu kritiku na njegovu fb stranicu! Pozivanje te kreature bilo je potpuno neprimjereno,jer o toj osobi se ne može reći baš NIŠTA DOBRO! Ne može se usporediti sa zadnjom emisijom gdje je gost bio “Orkan”…g.Pandža…zbog toga je Bujanec i stekao popularnost i naše povjerenje!

 • Zahvaljujući proYU vladi Andreje Plenkovića, bit će tu svašta. Nikada neću zaboraviti kada su nas u pučkim školama i noseći titovi štafetu primorano i prislilno učili pjevati:
  ” Mi ni jedne vjere nismo, mi smo “bratstvo i jedinstvo”. Eto šta hoćemo više. Imamo Plenkovića, Bandića, Manolića i sada nam dolazi Hibridna deklaracija sa dva postojeća i dva izmišljena jezika. Iva/Vićeka Boban Gabrića bi znala reći: “KADA BOG HOĆE NEKOGA KAZNUTI, NAJPRIJE MU PAMET ODUZME”.
  Priloženi link mnogo o tim zajedničkim stavrima govori. Tko ima tvrde živce, dobru volje i nada sve dobru hrvatsku ljubav, preporučio bih mu da sve pročita.
  PoZDrav. svima.
  http://otporas.com/otvoreno-pismo-s…jukicu-10-x-1955/