Radimir Čačić o Vesni Pusić: Svatko napreduje do granice vlastite nesposobnosti

3

Političar kojeg su svi otpisali, koji je u političkoj karijeri kao rijetko tko plivao između velikih pobjeda i velikih poraza, budući varaždinski župan Radimir Čačić gostovao je u emisiji “Iza zavjese” autora i voditelja Tihomira Dujmovića.

Komentirao je sjednicu Predsjedništva HNS-a i obrat koji se na njoj dogodio. “Mediji su pripremili informaciju koja je imala svoje temelje. Neupitno. Bilo je puno razloga, bilo je potpuno očito da postoji ozbiljna mogućnost da HNS na svom predsjedništvu donese odluku da se ide u koaliciju s HDZ-om, bez obzira što je to direktna krađa glasova, bez obzira što je to prevara glasača i to nikada nije napravio ni HNS ni HDZ”.

“Bivši, sadašnji predsjednik HNS-a nije imao snage da presječe, da preuzme odgovornost. Ili Vesna Pusić iz svojih razloga koji sigurno nisu nacionalni interes, Ana Mrak zato jer je to rekla, Nada Turinakoja tu pluta, Goran Beus Richembergh koji živi na otporu prema HDZ-u”.

Naglasio je “da kad se stvari svedu na suštinu zaista je interes da Vlada bude stabilna. Od fondova ne dobivamo ništa, natječaji ne izlaze, ministarstva ne rade, javne tvrtke stoje, mi smo u ozbiljnom problemu. Ovo je zaista izdaja glasača”, istaknuo je.

“Most je bio častan, bez obzira što ja mislim o Mostu. Most je izašao samostalno na izbore. Međutim ta HNS-ova izdaja birača je za građane u ovom trenutku plus. Hoće li oni to napraviti ili ne – to je naravno u ovom trenutku pitanje”.

“200 milijuna koliko koštaju izbori je puno, ali je beznačajno u suštini – iz perspektive proračuna. Demagogija vjerojatno. Mi smo imali 10,7 milijardi eura na raspolaganju 2013. Milijardu smo realizirali, dvije smo ugovorili, još 8 nismo ni dotaknuli. Ulazimo u zadnji dio do 2020. Stojimo dvije godine, zato što procedura ide preko vlade.

Postoje projekti, mi ne uzimamo novac jer vlada ne radi. To je potpuno ludo, neodgovorno, neozbiljno. Vlada ne isporučuje natječaje. Sve se odgađa osim poljoprivrednih projekata idu jer oni idu automatizmom. E to je ogromna šteta koja se mjeri u milijardama”, naglasio je.

“Mi imamo 8 milijardi koje trebamo realizirati u 3 godine. Neka se ova priča s preslagivanjem završi za tri, četiri mjeseca – što smo onda? Umjesto 60, 61 dobit ćemo 64,65 zastupnika HDZ-a, sigurno ne preko 70. Tražit će se zastupnici, tražit će se manjine. Nema Boga da Vlada prije 6 mjeseci počne raditi. Milijardu, milijardu i pol eura smo sad izgubili. HDZ će ojačati, ostali će malo oslabiti. Bilo bi dobro da ovog trenutka vlada ostane. Ali ako se ide na izbore – meni to savršeno odgovara”, istaknuo je.

Za Vesnu Pusić je rekao da svatko napreduje do granice vlastite nesposobnosti. Govorio je o počecima Vrdoljakove političke karijere i njegovom projektu s vjetroelektranama. “To je potpuno promašeno. Nanijelo je štetu Hrvatskoj koja se mjeri bukvalno milijardama, a korist nekim privatnim tvrtkama koja se isto mjeri u milijardama”.

Složio se da je ovo kraj nekog većeg HNS-a iako je dodao da stranke ne umiru nikada.

Koja je formula Čačičevog novoga uspjeha, kako tumači činjenicu da je pobijedio u utrci za župana premda je jedva ušao u drugi krug, kako gleda na potpuni trijumf HDZ-a, kako pak na potop i HNS-a i SDP-a, te što misli o koaliranju HDZ-a i HNS-a te koliko ima istine u tome da je iza zavjese upravo on jedan od aktera koji radi na toj koaliciji, pogledajte u emisiji koju donosimo u cijelosti.

facebook komentari

 • Agromentum

  Govoreći o prijevari glasača, Čačić pokušaje iz svega za sebe izvući neki kapital. Želi sebe prikazati kao autentičnog “narodnjaka” i biračko tijelo privući k sebi. Pa koja to stranka, koja je do sad bila na vlasti, nije na neki način iznevjerila birače?

  • Dusko Besenic

   Točno tako….našla se “kurva govoriti o poštenju i moralu”! Čačić (na žalost,osnovano) računa na kratko pamćenje ljudi,ali pogledati treba sve…od njegovog početka do današnjih dana i onda se ima jasna slika o njemu…tko je i što je.Privatno ne bih sjeo s njime ni kavu popiti.

 • Dusko Besenic

  Čačiću,ti si izuzetak koji potvrđuje to pravilo,jer si odavno prešao granicu svoje nesposobnosti!