Pratite nas

Vijesti

Radnici ‘Aluminija’ podržali potpisivanje sporazuma Vlade FBiH i tog poduzeća

Objavljeno

na

[dropcap]S[/dropcap]indikat obespravljenih radnika ‘Aluminija’ pozdravlja Odluku Vlade Fedracije BiH o davanju suglasnosti na Aneks broj 8. na Sporazum o rješavanju otvorenih pitanja između Vlade Federacije Bosne i Hercegovine i Aluminija d.d. Mostar, koji se u ponedjeljak treba potpisati u Mostaru.

Predloženim Aneksom definirana struktura kapitala u ‘Aluminiju’: 44 posto državno vlasništvo, 44 posto dionički kapital, a preostalih 12 posto vlasništvo Republike Hrvatske, odnosno šibenskog TLM-a, trebala bi, po njihovom mišljenju, biti konačno stavljena točka na agoniju koju proživljavaju više od dvadeset godina.

Time je aktualna Vlada FBiH, s premijeromn Nerminom Nikšićem na čelu, ispoljila odlučnost i želju da se ovim Aneksom riješi struktura kapitala, obeštete obespravljeni radnici i da se nastavi proizvodnja u ‘Aluminiju’, da u upravljačka tijela Aluminija uđu predstavnici Federalne vlade i da se izabere novi menadžment poduzeća.

Ovim Aneksom, Sindikat je uspio, preko 90 posto, da osigura sva prava po Sporazumu iz 2006. godine, kao osnov za konačno rješavanje njihovog statusa.

“Sada, kada smo na pragu rješavanja naše agonije, ne trebaju nam nikakvi dušebrižnici, koji iz samo njima znanih razloga i podgrijavani od nekih mešetara i instruirani iz kojekakvih ‘kuhinja’, koji su godinama na sve moguće načine sprječavali da ostvarimo naša prava.

Nama su odavno jasna njihova nastojanja i tobožnja ‘briga’ da se riješi problem pravednog rješavanja našeg statusa i stoga im sada javno poručujemo da je njihovoj prljavoj igri došao kraj, da su demaskirani i da njihove bolesne namjere neće spriječiti sutrašnje potpisivanje Sporazuma”, navode u pismu iz Sindikata obespravljenih radnika ‘Aluminija’ kojega je potpisao predsjednik Alica Rahimić.

[box_light]

Premijer Nikšić dolazi u Mostar na sastanak s direktorom ‘Aluminija’ Ivom Bradvicom

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić sastat će se u ponedjeljak, 17. lipnja, u Mostaru s direktorom “Aluminija” d.d. Mostar Ivom Bradvicom, te predstavnicima Sindikata radnika “Aluminija” d.d. Mostar, Sindikata bivših radnika “Aluminija” d.d. Mostar, Federalnog ministarstva energetike, rudarstva i industrije i Agencije za privatizaciju u Federaciji BiH.

Sastanak će biti održan u zgradi Vlade Federacije BiH u Mostaru, s početkom u 11.00 sati, a izjave za medije učesnika sastanka planirane su za 12.15 sati, najavljeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

[/box_light]

 

 

bljesak.info

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

Pero Kovačević: Kako je šaptom izbrisano kazneno djelo ugrožavanja državne neovisnosti

Objavljeno

na

Objavio

U važećem Kaznenom zakonu više nema kaznenog djela: “Ugrožavanje državne neovisnosti

Članak 137.

Građanin Republike Hrvatske koji pokuša Republiku Hrvatsku dovesti u položaj podređenosti ili ovisnosti prema kojoj drugoj državi, kaznit će se kaznom zatvora najmanje tri godine. ”

Izbrisano je potiho, bez bilo kakve javne rasprave – da čak u obrazloženju nije navedeno zašto se i zbog čega ukida ovo kazneno djelo. Izbrisano je sračunato “složnim rukama” zastupnika SDP-a i HDZ-a, jer treba voditi računa o “svojim dužnosnicima”da jednog dana ne bi kojim slučajem bili odgovorni i odgovarali za svoja “djela”.
Eto,vidite -kad je riječ o zaštiti i sprečavanju kaznene odgovornosti njihovih bivših i sadašnjih dužnosnika odmah se slože.

facebook komentari

Nastavi čitati

Vijesti

Peđa Grbin: Ako Bernardić ne odstupi, osnovat ćemo novu lijevu stranku!

Objavljeno

na

Objavio

Peđa Grbin se zbog sukoba s predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem prometnuo u najistaknutijeg buntovnika među stranačkim opozicionarima.

No, Grbin najavljuje i daljnje poteze u slučaju da Bernardić ne odstupi s mjesta predsjednika.

Peđa Grbin je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju izjavio kako su SDP-u potrebne hitne korjenite promjene te da velik dio članova stranke ozbiljno razmišlja o odlasku iz stranke i osnivanju nove lijeve stranke.

“Postoji vrlo velika mogućnost da se osnuje nova lijeva stranka. Vrlo je realno da ta opcija zauzme našu poziciju. U Sloveniji, Španjolskoj, Grčkoj pokazalo se da su stupovi politike, koji su to bili 20, 30 ili više godina, pali u drugi plan” rekao je Grbin o namjerama stranačke opozicije. Dodao je i da je situacija u Splitu i Zagrebu pokazala kako drugi osvajaju SDP-ovo biračko tijelo jer im SDP ne pruža ništa osim fasade i floskula.

“Naš je rejting od prosinca prošle godine do danas deset posto slabiji od HDZ-ova, i to u trenutku kada tri četvrtine građana misli da Hrvatska ide u lošem smjeru. Ako je to nekome prihvatljivo, to je potpuni nedostatak bilo kakve ambicioznosti.” kaže Grbin i optužuje aktualnog predsjednika stranke Bernardića za takvo stanje u stranci.

Grbin također smatra da je Milanović bolje vodio SDP od sadašnjeg vodstva te najavljuje da bi se možda i mogao kandidirati za novog lidera.

“Moj odgovor na to je – ne znam. Trenutno u toj situaciji nisam. Hoću li se kandidirati, odlučit ću kada kandidacijski postupak u SDP-u bude otvoren. Naše glavno pitanje u ovom trenutku nije hoće li Peđa, Siniša, Ranko ili Željko voditi SDP, nego radi li to Davor Bernardić dobro.” zaključio je na kraju Grbin.

facebook komentari

Nastavi čitati