Radnici s granice se vraćaju u Tuzlu srušiti zgradu vlade

2

Radnici Fabrike obuće „Aida“, „Dite“, „Livnice“ i „Konjuha“ koji su u srijedu krenuli pješke prema Graničnom prijelazu Orašje, u namjeri da napuste Bosnu i Hercegovinu, trenutno se nalaze na spomenutom prijelazu gdje čekaju autobuse kako bi se vratili u Tuzlu.

radnicikolonatuzlaci

”Trenutno čekamo autobuse koji su krenuli iz Tuzle. Kod bolnice ”Kreka” čekat će nas zlatni ljiljani, sindikalci i narod, pa ćemo zajedno pred zgradu županijske Vlade koja je bila zapaljena, pa da je i srušimo.

Nek je nema nikako, svakako je džaba izgorila”, kazao je Hasan Užičanin, potpredsjednik Sindikata radnika Fabrike obuće ”Aida”.

Edina Aličić, predsjednica Sindikata ove fabrike kazala je da su radnici mnogo toga očekivali ali da je svaka nada izgubljena.

”Ovo tko nije doživio ne može shvatiti. Ovo je pamćenje za cijeli život. Neće se ovako završiti, idemo dalje”, istaknula je Aličić.

Podsjećamo, kolona obespravljenih radnika stigla je jutros na granični prelaz u Orašju s namjerom da napusti BiH, ali su im granični policajci rekli da u Hrvatsku mogu preći samo uz važeće putne isprave.

Neki od radnika su danas uspjeli prijeći granicu, ali su se iz solidarnosti vratili u BiH.

“Nas četvorica s putovnicom smo prešli granicu jer smo željeli dokazati našim vlastima da smo sposobni prijeći granicu, ali smo se opet vratili među svoj narod koji ne bi nikada ostavili”, poručio je jutros Užičanin, koji sada poziva na rušenje zgrade Vlade u Tuzli.

facebook komentari

 • peppermintt

  “Ne odustajemo od naših zahtjeva. Idemo svojim kućama jer smo
  premoreni, ali ćemo se i dalje boriti, poručio je predsjednik Sindikata
  Aide Hasan Užičanin
  Radnik i predsjednik Sindikata Aide Hasan Užičanin kazao je za AA da
  su se malo zadržali ispred zgrade Vlade, nakon čega su otišli svojim
  domovima.

  “Sada idemo kući da se odmaramo pa ćemo vidjeti šta ćemo dalje. Ne
  odustajemo od naših zahtjeva. Idemo svojim kućama jer smo premoreni, ali ćemo se i dalje boriti”, poručio je Užičanin.”

 • gost

  Steta obuce koju su poderali!