Pratite nas

Vijesti

Radončić: Tihić, Nikšić i Lijanović su nesposobni i štite kriminal

Objavljeno

na

[dropcap]P[/dropcap]otpredsjednik Vlade FBiH Jerko Ivanković Lijanović i premijer Nermin Nikšić odbili su zahtjev SBB-a star dvije godine da se s čela Civilne zaštite smijeni Alija Tihić, jer je Civilna zaštita iskazala dugogodišnju nesposobnost u suprotstavljanju tadašnjim snježnim padalinama, a konstantno se to događa i s poplavama te požarima – navodi se u izjavi ministra sigurnosti BiH i predsjednika Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudina Radončića.

Kao nominalni šef Federalne civilne zaštite, Lijanović je tadašnju snježnu blokadu iskoristio da prvo, uz pomoć njegovog potpisa, kamioni s prehrambenim proizvodima koji su bili pod njegovom kontrolom i dio njegovog biznisa uđu u Sarajevo, pa je sada jasnije što cijelu priču i višegodišnji problem nabavke air-traktora prebacuje na drugoga. Vijeće ministara BiH nikada neće imati glas Fahrudina Radončića, koji tamo sjedi samo nekoliko mjeseci, da se air-traktori nabavljaju kao dio dogovora vladajuće strukture u Federalnoj vladi i Federalnoj civilnoj zaštiti i da se plaćaju mimo procjene eksperata iz protupožarne struke, avijacije te mimo financijske logike nabavljaju na način kako to politički biznismen Lijanović želi – preskupo, neodgovorno i, po običaju, kriminalno – navodi Radončić u izjavi.

Dodaje kako je “posebna priča da, dok Civilna zaštita ima novac, on apsolutno ne postoji u proračunu institucija BiH za nabavku air-traktora, jer su to entiteti praktično odavno prigrabili sebi”.

Umjesto da za tri godine, koliko sjedi u Federalnoj vladi, krene u reorganizaciju Civilne zaštite, zaustavi kaos, nabavi adekvatna protupožarna vozila i opremu za vatrogasce, izdvoji novac za njihov smještaj i dnevnice ako su iz drugih kantona, Lijanović, u svom maniru, bježi od odgovornosti, a trči ka potencijalnom dogovoru – kaže Radončić.

Navodi kako će klub SBB-a, stoga, i dalje tražiti smjenu, kako ocjenjuje, “nesposobnog Alije Tihića i njegovih šefova Nikšića i Lijanovića, koji već pune tri godine štite javašluk i kriminal u sektoru civilne zaštite”.

Inače, pomoć kanadera i helikoptera za gašenje požara iz susjedne Hrvatske ili iz Turske dobiva se isključivo na osnovu inicijativnosti Vijeća ministara i Ministarstva sigurnosti, koji imaju samo koordinirajuću ulogu na međunarodnom planu, ali ne i operativnu, koja pripada Civilnoj zaštiti – izjavio je Fahrudin Radončić, državni ministar sigurnosti i predsjednik SBB-a, koji će, kako se navodi u izjavi, i dalje inzistirati na revizorskoj kontroli rada Civilne zaštite FBiH, ” jer su ogromni novci otišli za reprezentaciju umjesto da budu pomoć građanima iz čijih novaca se i financira ta ista civilna zaštita”, priopćeno je iz Press centra Saveza za bolju budućnost BiH.

Fena

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Vijesti

VIDEO – Navijači Srbije i Slovenije zajedno provociraju Hrvate

Objavljeno

na

Objavio

U finalu Eurobasketa večeras se sastaju Slovenija i Srbija, dvije reprezentacije koje su dosad pokazale najviše na turniru.

U Istanbulu se sprema spektakl, a i jedni i drugi imat će veliku podršku u dvorani.

No, i na dan kada igraju tako veliku utakmicu, njihovi navijači nisu propustili sjetiti se Hrvatske. Umjesto da uživaju u spektaklu, oni su se odlučili provocirati hrvate. Očito su u pitanju nekakvi kompleksi. “Tko ne skače taj je Hrvat”, započeli su navijači Srbije, a vrlo brzo su im se pridružili i Slovenci.

facebook komentari

Nastavi čitati

Kronika

Tijekom snimanja priloga napadnuti izvjestitelji Nove TV – VIDEO

Objavljeno

na

Objavio

U subotu su u Velikom Pašijanu pokraj Garešnice tijekom snimanja priloga za emisiju Provjereno napadnuti novinarka Nove TV Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac, piše Dnevnik.hr.

Novinarka emisije Provjereno Ema Branica, snimatelj Alan Novak i asistent snimatelja Goran Jaganjac došli su u Veliki Pašijan kako bi nastavili priču o nizu prijevara za koje je optužen Ivica Sužnjević, zvan Šeki.

“Došli smo snimiti izjave još ljudi koji ga optužuju za prijevare. Dok smo snimali izjave prvo se pojavila majka optuženog i počela nas sve tući metlom. Potom se pojavio i njegov brat. Vikao je da će nas sve pobiti i da ‘ako imamo mu*a dođemo snimati kod njega u kuću’.  Potom me je snažno gurnuo u prsa i iščupao mi pramen kose. Pala sam u kanal i udarila glavom”, ispričala je novinarka.

“Cijelo to vrijeme je njegova majka i dalje prisutne tukla metlom, a brat je potom nasrnuo i na snimatelja i pokušao mu potrgati kameru. Pozvala sam policiju i on je priveden, a njegovoj je majci navodno pozlilo. No, nakon što je stigla Hitna pomoć prevezli su je tek 200-tinjak metara, do njezine kuće.”

facebook komentari

Nastavi čitati