Ramljak najavio prodaju kompanija iz sastava Agrokora

4

Osam tvrtki iz sastava Agrokora Belje, Jamnica, PIK Vinkovci, Vupik, Zvijezda, Ledo, Tisak i Žitnjak – izvijestilo je preko Zagrebačke burze da će objava njihovih financijskih izvješća kasniti.

Ističu da revizorska kuća Pricewaterhouse Coopers – koju je angažirala izvanredna uprava – zbog neplanirano velikog opsega posla nije u mogućnosti završiti reviziju u prvotno procijenjenim rokovima.

Istodobno, Jamnica, Belje i PIK Vinkovci objavili su podatke o potencijalnim obvezama i potraživanjima prema koncernu i povezanim tvrtkama te po osnovi sudužništava i jamstava: riječ je o desecima milijardi kuna, a ti iznosi nisu konačni s obzirom na to da je u tijeku usklađivanje potraživanja s vjerovnicima.

Ante Ramljak potvrdio je u intervjuu Jutarnjem listu da je prva tranša kredita od 100 milijuna eura sjela na Agrokorov račun. Najavio je prodaju pojedinačnih kompanija iz sastava koncerna i spas Konzuma, no analitičari kažu da ne vide plan podizanja proizvodnje tih tvrtki, kao ni kako će se nositi s protekcionizmom Slovenije i Srbije, koje mogu otežati restrukturiranje.

facebook komentari

 • kostresh

  ” zbog neplanirano velikog opsega posla ”
  to je jedini problem drugarske inteligencije 20-og stoljeca i nasljednika.

 • Dusko Besenic

  PRODAJA?! Znači, plan se ostvaruje! Veliki udbaški mag, Plenković, zaslužuje sve pohvale od svojih nalogodavaca! Nije ih razočarao kao Milanović.

  • Maks

   Malkoc pametniji odgovor :)) Prije cetiri godine pisao sam da je Milanovic zrtvovao Slavoniju u korist Todorica i tajkuna kako bi se tajkuni brze bogatili i ulagali u Srbiju i zapadni Balkan – preko 4 milijarde Eura do prije oko 3 godine , izjavio Ivo Josipovic – Eura ne Kuna. “ministar Jakovina pustio sve Todoriceve ljude u ministarstvo oni su ga vodili. Ovo s Uhljebima isto , najveci je bivsi predsjednik HNBa Rohatinski – radi cega je nagradjen mjestom u Agrokoru – rohatinski nije “adeze nego crljeni. Karamarko je to sve poceo napadati Mesiceva cuprija sprijecila obracun. Ova vlada je preuzela gomilu problema koji su tu i za koje nije kriva, mozda uspiju mozda odemo u bankrot , boljih nemamo , Toliko o tvojoj usporedbi s Milanovicem sad opet nazovi udbaskom provokacijom. Sigurno da ce se neke tvrtke prodati, najvise dobavljacima, bit i ce i zatvaranja nekih. Zaustavljen je domino efekt , totalni bankrot i preuzimanje od rusa sto su pokusali mobstovci.

   • Alan B’Stard

    To je točno! Sve ko sveto Pismo!