Pratite nas

Politika

Raspušteno vodstvo splitskoga SDP-a

Objavljeno

na

Predsjedništvo SDP-a na sjednici održanoj u utorak navečer u Zagrebu donijelo je odluku o raspuštanju vodstva splitskoga SDP zbog nezadovoljstva nedavnim rezultatima na lokalnim izborima, potvrdili su u srijedu kasno poslijepodne u splitskome SDP-u.

Smijenjeni su predsjednik splitskoga SDP-a Darko Parić i dvojica potpredsjednika – Stiven Vladislavić i Goran Kotur, dakle, raspušteno je vodstvo splitskoga SDP-a, rekla je za Hinu Aida Batarelo, koja je na lokalnim izborima bila SDP-ova kandidatkinja za splitsku gradonačelnicu.

Po njezinim riječima, na sinoćnjoj sjednici Predsjedništva SDP-a jedino se Peđa Grbin protivio odluci o raspuštanju vodstva splitskoga SDP-a.

“Čula sam se telefonom s kolegom Grbinom i on mi je rekao kako je jedino on bio protiv takve odluke Predsjedništva SDP-a. Također smatram kako nije trebalo raspuštati splitski SDP, pogotovo zato što za dva mjeseca imamo regularne stranačke izbore”, rekla je Batarelo.

Po njezinim riječima, nije bilo pozitivnog odnosa prema splitskome SDP-u te da je ona to osjetila u predizbornoj kampanji na izborima za gradonačelnika Splita.

“To sam najbolje osjetila u svojoj kampanji, u kojoj sam bila prilično prepuštena sama sebi, a tako je teško raditi. Ne može se cijelo vrijeme kamen gurati uzbrdo”, rekla je Batarelo.

Smijenjeni predsjednik splitskoga SDP-a Darko Parić istaknuo je u pisanoj izjavi da je “pokušao spasiti što se spasiti može”.

“Pokušao sam ujediniti SDP u Splitu i ljude u SDP-u i okrenuti stvar u pozitivnom i konstruktivnom smjeru. Međutim, neke struje i frakcije su jednostavno bile prejake da bi se moglo boriti protiv njih i mislim da je danas sve puno jasnije zašto su se događale neke stvari i kako su se događale”, rekao je Parić.

Po njegovu mišljenju, raspuštanje splitskoga SDP-a samo dva mjeseca prije njegovih redovitih izbora, na kojima se ionako bira novo vodstvo, u ovom trenutku “otvara više pitanja nego što daje odgovora”.
On smatra kako raspuštanje samo splitskoga SDP-a jasno govori da “rezultati zadnjih lokalnih izbora – nažalost – nisu pravi razlog”.

Zahvaljujući svim kolegicama i kolegama koji su mu pomagali dok je bio na čelu splitskoga SDP-a, Parić je istaknuo kako, unatoč svemu, vjeruje da je SDP “pun divnih i pametnih ljudi”.

“Budućem vodstvu želim sreću i nadam se da će imati potrebnu podršku od kolegica i kolega kojima su, nažalost, ovaj put osobni animoziteti bili bitniji od SDP-a”, zaključio je Parić u pisanoj izjavi u povodu raspuštanja splitskoga SDP-a.

Ovo je drugi put u zadnjih 13 mjeseci da vodstvo SDP-a raspušta splitski SDP. Predsjedništvo SDP-a raspustilo je u svibnju 2016. cijeli splitski SDP, a ovaj put raspušteno je samo vodstvo organizacije.

facebook komentari

Nastavi čitati
Sponzori
Komentiraj

Politika

Željko Glasnović: Vodi se specijalni rat protiv Hrvata izvan domovine (VIDEO)

Objavljeno

na

Objavio

Prije rasprave u Hrvatskom saboru o prijedlogu novog zakona o reviziji pet je zastupnika zatražilo stanku.

Razlog su diskriminacija u javnom prostoru, situacija u Agrokoru, položaj liječnika, požari i zastupničke zakonske inicijative.

Nezavisni zastupnik Željko Glasnović u ime Kluba Nezavisni za Hrvatsku govorio je o porasti diskriminacije u Hrvatskoj, o čemu nitko ne govori. Riječ je o porastu mržnje Hrvata i specijalnom ratu prema Hrvatima izvan domovine i Hrvatima u BiH. Sve to, po njemu, ima veze s devedesetima i postotkom srpskih kadrova u vojsci, MUP-u i sindikatima. S tim je povezao i “pokušaj” ukidanja saborskih mandata dijaspore. Danas je stvorena druga generacija iseljenika, a oni stari nisu poželjni, kazao je Glasnović. Posebno se osvrnuo na status pripadnika HVO-a.

General Glasnović prosvjednicima na Markovom trgu: UDBA vam vodi državu (VIDEO)

facebook komentari

Nastavi čitati

Politika

Dragan Čović se u New Yorku sastao s Donaldom Trumpom

Objavljeno

na

Objavio

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović, nalazi se u New Yorku gdje je sudjelovao na prijmu za šefove vlada i država povodom Generalne debate 72. zasjedanja Opće skupštine UN-a.

Čović je jučer nazočio nizu bilaterlanih sastanaka, koji ga očekuju i danas, a u ime Bosne i Hercegovine će se obratiti skupštini. “Govor je nešto duži, balansiran.

Govorit ću u interesu BiH, našoj ulozi u mirovnim misijama, borbi protiv terorizma, značaju transformiranja UN-a, i potrebi služenja malim nacijama, u kakve spada i Bosna i Hercegovina”, kazao je jučer za N1.

Čović se jutros susreo s Donaldom Trumpom, predsjednikom SAD-a koji su i organizirali prijem u Općoj skupštini UN-a.  Dragana Čovića očekuje niz sastanaka, kako se europskim dužnosnicima, tako i s predstavnicima UN-a.

facebook komentari

Nastavi čitati